Kauno rajone – investicijos į šilumos ūkį

  • Teksto dydis:

Bendrovė „Kauno energija“ šiais metais į Kauno rajone valdomą šilumos ūkį planuoja investuoti 6,4 mln. eurų. Tai leis plėsti atsinaujinančiųjų energijos išteklių panaudojimą, didinti šilumos gamybos efektyvumą ir mažinti neigiamą poveikį aplinkai.

Didžiausios investicijos skirtos Kauno LEZ teritorijai ir Girionių kaimui, kuriame numatyta rekonstruoti katilinę. Joje bus demontuota susidėvėjusi, technologiškai pasenusi ir nūdienos reikalavimų neatitinkanti šilumos generavimo įranga, pakeisti biokuro katilai, įrengta rezervinio katilo degiklio su skystuoju kuru sistema. Karmėlavos seniūnijoje bus tiesiami šilumos tiekimo tinklai Gamybos, Erdvės ir Veterinarų gatvėse

Remonto sulauks ir Garliavos bei Neveronių katilinės, o Ežerėlio katilinėje bus modernizuota pelenų šalinimo sistema. Kapitalinis remontas numatytas Ežerėlio ir Noreikiškių biokuro katiluose. Be to, Garliavos ir Noreikiškių katilinėse bus įrengtos fotovoltinės elektrinės, o Domeikavoje – fotovoltinių elektrinių parkas. Per metus šios elektrinės pagamins 390 tūkst. kW elektros energijos.

Bendrovė planuoja automatizuoti kuro svėrimo procesą. Įdiegus naują sistemą, bus nuskaitomi vežėjų transporto priemonių numeriai, automatiškai suformuoti važtaraščiai, svėrimo ataskaitos. Svėrimo duomenys bus persiunčiami į kuro laboratoriją, o iš jos – į biokuro apskaitos sistemą. Tai leis palengvinti operatorių darbą ir išvengti duomenų suvedimo klaidų. Investicijos 2023 m. planuojamos Noreikiškių, Ežerėlio ir Garliavos katilinėse.

Siekiant didinti šilumos tiekimo patikimumą, mažinti remonto sąnaudas ir šilumos nuostolius, Akademijoje ketinama kapitališkai suremontuoti pagrindinį vamzdyną, kuris šiluma aprūpina dalį miestelio. Šiuo metu šilumos tiekimo tinklo ruožas – susidėvėjęs, prastos būklės, pažeista šilumos izoliacija.

Pasak Kauno rajono savivaldybės Aplinkos skyriaus vedėjos Jurgitos Rakauskaitės, minėtus darbus „Kauno energija“ planuoja atlikti šiemet, tačiau, užsitęsus pirkimų procedūroms ar patiems darbams, užbaigimas gali nusikelti ir į 2024 m.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Kauno r,administracijos vadovai prieš kokius 8metus jau buvo užlipę ant STT grėblio,rekonstruojant katilines , net meras turėjo spec.liūdytojo statusą....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių