Kelininkai nuo sniego išvadavo vos septintadalį Kauno gatvių

Praėjusią naktį druskos barstytuvų sulaukė vos 14 proc. Kauno gatvių, o sniego valymo technika liko garažuose. Šlapios druskos mišiniu buvo pabarstytos tik pagrindinės gatvės.

Praėjusią naktį druskos barstytuvų sulaukė vos 14 proc. Kauno gatvių, o sniego valymo technika liko garažuose. Šlapios druskos mišiniu buvo pabarstytos tik pagrindinės gatvės.

„Buvo nepakankamai sniego, todėl gatvės tik barstėme, o valymo atsisakėme. Sniegas valomas, kai susidaro bent 5 centimetrų sniego paklotė“, – aiškino Kauno miesto savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Jis dar kartą priminė, kad kelininkai barsto ir valo ne visas Kauno gatves. Laikinojoje sostinėje iš viso yra 1,6 tūkst. gatvių, kurių bendras ilgis siekia 960 km. Nuo sniego kasdien vaduojamos tik pagrindinės Kauno arterijos.

„Mes turime patvirtintą valomų gatvių sąrašą, į kurį patenka 230 gatvių. Sąrašas sudarytas atsižvelgus į transporto intensyvumą, taip pat žiūrime, ar tomis gatvėmis važiuoja viešasis transportas“, – sakė valdininkas.

Į pagrindinį valomų plotų sąrašą įtrauktos 46 įkalnės bei 20 tiltų, viadukų. „Per vieną kartą kelininkai druską išbarsto 3 mln. kv. m. plote. Vienu metu šlapią mišinį vežioja 10 barstytuvų“, – patikslino A. Pakalniškis.

Jo teigimu, kitos gatvės, kurios nepapuola į sąrašą, barstomos ir valomos tik tais atvejais, kai daug prisninga. A. Pakalniškis priminė, kad savivaldybė nepajėgi nuo sniego išvaduoti visas viešas erdves, todėl kauniečiai turėtų patys griebti kastuvus ir atsikasti bent savo kiemus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
pasakyta zmones imkit kastuvus ir patys valykit,bet mokesti uz valyma tai jau mes pasiimsim,nu taip tarybiniais laikais nebuvo

Stirlicas

Stirlicas portretas
kelininkai gejai

keliukas

keliukas portretas
mane tai stebina sitos zurnalistes praktikantes ir tu etatiniu rasytoju (.... vel ziema pramiegojo), nemastancios butybes tai kaip nuo gatviu prie -3 sniegas nutirpo, gal nuo masinu duslerku, bambukai jus bambukai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių