KTU patyrė kibernetinę ataką

  • Teksto dydis:

Kauno technologijos universitetas (KTU) penktadienį pranešė patyręs kibernetinę ataką.

„Kauno technologijos universitetas šiandien patyrė kibernetinę ataką. Šiuo metu vykdomas situacijos tyrimas, informuotas Nacionalinis kibernetinio saugumo centras (NKSC)“, – rašoma aukštosios mokyklos pranešime.

Penktadienio popietę nepasiekiamas buvo universiteto interneto puslapis, neveikė paštas, dar keletas kitų sistemų.

Kaip BNS sakė universiteto atstovas Mantas Lapinskas, šiuo metu KTU kibernetinio saugumo komanda bando atkurti sutrikusių sistemų veiklą.

Diena anksčiau apie patirtą kibernetinę ataką pranešė Vilniaus rajono savivaldybė. Ji skelbė, kad sutriko kai kurių informacinių sistemų veikla, neveikė savivaldybės tinklalapis. Penktadienį jo veikla buvo atkurta. 


Šiame straipsnyje: KTUkibernetinė ataka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
Cha Sk: Dėl magnetinių audrų - tai reikia daryti kopijas magnetinėms audroms atspariose laikmenose. O tokų šiandien yra, tik spėju mažai kas naudoja. Taip pat kuriamos ir naujos, talpesnės technologijos. Bet čia ir su paprastai dalykais nesuitvarko, nors pilna pavyzdinių scenarijų, tik imk ir padaryk.

Diedas

Diedas portretas
Kaip sakydavo Petras mažasis (ne Kazimieras), KTU iš technologijų universiteto baigia pavirsti į universitetą su labai stipriu manigment'o paruošimu - šiuo atveju galingu manigment'u panaudojant IT

nu

nu portretas
o ko tiketis kai ten dauguma 'Copy-Paste' mokslu daktarai, net ir rektoriu toki buvo issirinke.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių