Kur Kaune padės girtuoklius?

Miesto vadovai vėl suka galvas, kur Kaune galėtų įsikurti nakvynės namai, nes seniau planuotoje vietoje Giedraičių gatvėje alkoholio padauginusiems kauniečiams per naktį pailsėti jau nebus galima.

Miesto vadovai vėl suka galvas, kur Kaune galėtų įsikurti nakvynės namai, nes seniau planuotoje vietoje Giedraičių gatvėje alkoholio padauginusiems kauniečiams per naktį pailsėti jau nebus galima.

Vakar pripažintas netekusiu galios 2014 m. lapkritį miesto tarybos priimtas sprendimas, kuriuo buvo nutarta iš Kauno apskrities priklausomybės ligų centro Giedraičių g. 8 perimti savivaldybei priklausančias patalpas ir jose įkurti nakvynės namus.

Dabar reikės iš naujo ieškoti vietos, kur trumpai galėtų pailsėti alkoholio padauginę ir iki savo lovos nusigauti nebepajėgiantys kauniečiai.

Kai kuriems tarybos nariams toks ankstesnio sprendimo naikinimas sukėlė abejonių. Kalbama, kad jau buvo rengiamas ir techninis projektas, pagal kurį dalyje patalpų Giedraičių g. 8 įsikurtų nakvynės namai, o už projektą  sumokėta apie 5 tūkst. eurų. Juolab kad apie būtinybę steigti nakvynės namus neblaiviems asmenims kalbėta dar nuo tada, kai buvo uždaryta vadinamoji blaivykla.

Savivaldybei nusprendus nakvynės namus įkurdinti tame pačiame pastate Giedraičių gatvėje, kur veikia Priklausomybės ligų centras, ši įstaiga savivaldybės užmojams nepritarė ir atiduoti patalpų neskubėjo, tad santykių aiškinimasis persikėlė į teismą. Dabar situacija pasikeitė dar ir todėl, kad Kauno apskrities priklausomybės ligų centras anksčiau buvo pavaldus savivaldybei, o dabar tapo valstybės įstaiga. Tarybai atsisakius ketinimų perimti dalį patalpų iš Priklausomybės ligų centro, turėtų baigtis ir teisminiai ginčai.

"Kodėl atsisakome savivaldybės patalpų ir atiduodame jas įstaigai, kuri pati nenorėjo išsikraustyti iš patalpų?" – piktinosi tarybos narė Loreta Kudarienė.

"Ieškome kitų patalpų. Surasime ir nakvynės namus įkursime kitoje vietoje", – trumpai paaiškino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis, patvirtinęs, kad savivaldybė, atsisakydama pretenzijų į patalpas Giedraičių gatvėje, neatsisako planų įkurti nakvynės namus Kaune.

"Jeigu yra sprendimas ieškoti kitos vietos, tą reikėtų daryti kuo sparčiau, nes ateina šaltasis sezonas ir problema dar labiau paaštrėja. Pasikalbėkite su medikais, kas darosi ligoninėse, kur atvežami neblaivūs asmenys. Reikia padaryti taip, kad medikai galėtų rūpintis tikraisiais ligoniais", – pastebėjo tarybos narė Edita Gudišauskienė.

"Per metus į gydymo įstaigas atvežama apie 3 tūkst. neblaivių klientų. Pirmiausia dėl to kenčia policija ir Greitosios medicinos pagalbos darbuotojai, paskui – ligoninių medikai ir pacientai dėl kvapo ir triukšmo priimamajame, kur kartu su neblaiviais asmenimis turi laukti, kada jiems suteiks pagalbą", – dėstė miesto tarybos narys Andrius Kupčinskas.

"Aš manau, kad dviejų tokių įstaigų kaip Priklausomybės ligų centras ir nakvynės namai koncentracija vienoje vietoje Žaliakalnyje buvo netinkamas sprendimas", – oponavo tarybos narys Rimantas Mikaitis.

Kol kas lieka neaišku, kur Kaune vis dėlto bus kuriami nakvynės namai ir kada jie atvers duris.


Šiame straipsnyje: girtuokliaikaunasblaivykla

NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
juos reikia suvesti su pabegeliais kuriu mes laukiam su istiestom rankom juk jie musulmonai ir negeria bet ruko zole jie pasidalins patirtimi tarpusavyje tie prades gerti o kiti rukit bet kadangi bus kartu tai juk vyriausybe parems musulmonus o sie musu pijokelius juk musulmonai geri

apta

apta portretas
taigi i respublikos viesbuti juos ir patalpos bus panaudotos ir nieko naujo statyti nereikes juk isblaivinimui sildymo nereikia

AR

AR  portretas
NE PIGIAU PRISTATYTI PIJOKUS ĮJŲ PAČIŲ NAMUS?aRBA UŽPARDUODANČIŲ STIPRIUOSIUS GĖRIMUS PINIGUS STATYTI PRIEGLAUDAS IŠGĖRUSIEMS
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių