Kviečia į magiškas kalėdines dirbtuves laukinės gamtos apsuptyje

Pasitikdamas jaukiausias metų šventes, po daugiau nei dvejų metų rekonstrukcijos vartus atvėręs Lietuvos zoologijos sodas kviečia visus kauniečius ir miesto svečius gruodžio 15-17 dienomis į Kalėdines dirbtuves.

Gražiausių metų švenčių, Šv. Kūčių ir Šv. Kalėdų belaukiant, kviečiama atrasti gamtos paslaptis ir pasinerti į stebuklingą laukinės gamtos pasaulį. Šventiškai pasipuošęs Lietuvos zoologijos sodas visus gruodžio 15-17 d. nuo 12 iki 17 val. kviečia į gerų darbų dirbtuves, kur galima trumpam stabtelėti ir pasimėgauti jaukiausių artėjančių švenčiu laukimu laukinės gamtos apsuptyje.

Šiuo metu Zoologijos sode galima susipažinti su 200 gyvūnų rūšių, iš kurių daugiau nei 50 yra saugomos. Po rekonstrukcijos, per artimiausius penkerius metus, saugomų rūšių skaičių ketinama didinti ir taip dar labiau prisidėti prie buveinių ir gyvūnų rūšių išsaugojimo ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Atvykę lankytojai galės pirmą kartą susitikti su atkeliavusiais naujais gyvūnais bei po dviejų metų pertraukos vėl išvysti pasiilgtus senbuvius.

Lietuvos zoologijos sodo nuotr.

Lietuvos zoologijos sodo egzotariumo viduje vyksiančiose kūrybinėse dirbtuvėse užsiėmimų ras kiekvienas – bus gaminamos kalėdinės dovanos sode laikomiems gyvūnams: dėžutės kuzimandzėms, kalėdiniai nameliai gyvatėms, pakabinami ryškūs žaislai vėžliams, išradingos saldainių dėžutės beždžionėms ir kita.

Bus galima sužinoti, ką dovanoti skirtingoms gyvūnų rūšims ir koks dovanų įpakavimas yra saugus. Taip pat bus kuriami kalėdiniai eglutės žaisliukai, atvirutės, kurios bus perduotos vienišiems senoliams. Apsilankiusieji galės dekoruoti ir vaišintis savo kurtais desertais. Mažyliai bus kviečiami pasipuošti veidukus, o jų tėveliai drauge išgerti šventiškos arbatos.

Visos renginio veiklos yra įskaičiuotos į bilieto kainą.

Nespėjusius ar negalinčius sudalyvauti šventinėse dirbtuvėse, pasipuošęs Lietuvos zoologijos sodas lauks visą mėnesį.

Darbo laikas šventiniu laikotarpiu: 24 d. ir 31 d. – 10-17 val.

Kitomis dienomis sodas dirba įprastai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot gyvuliai

Ot gyvuliai portretas
Grąžinkite škotų katuką į jo gimtinę!

va

va portretas
Laisvę manului !!!!!!Toks gražus katinėlis turi gyventi laisvėje - ne narve.

Ter

Ter portretas
Gal gali darbuotojus uždaryti už grotų iki kol nudves geriau ir eisim pazet?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių