Kviečia į tarptautinio ekslibrisų konkurso laureatų parodą

  • Teksto dydis:

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka (KRSVB) ir Trakų istorijos muziejus (TIM) kviečia į tarptautinio ekslibrisų konkurso „Trakų pusiasalio pilis: vienaragis – kultūrinio, istorinio paveldo simbolis“ laureatų parodą.

„Ateikite iš arčiau apžiūrėti šių neįtikėtinai kruopščiai sukurtų meno perliukų, kviečia KRSVB. – Kai kurie pagaminti tradicine grafikos technika, kiti demonstruoja naujas išraiškos priemones ir itin individualų stilių.“

XV a. ekslibrisas atsirado kaip knygos meno dalis, kaip leidinio savininką nurodantis ženklas. XXI a. šio žanro kūriniais menine, alegorine kalba dažnai įprasminamos dabarties gyvenimo aktualijos, iškilios asmenybės. Visame pasaulyje ekslibrisai yra populiarinami parodose, konkursuose, kolekcininkų kongresuose ir laikomi svarbia kultūros komunikacijos priemone.

Ekslibrisų parodą į Garliavą rūpestingai palydėjo TIM direktorės pavaduotoja muziejinei ir kultūrinei veiklai Živilė Barkauskaitė, muziejaus restauratorė ir dailės pedagogė Renata Mečkovskienė.

Paroda veiks iki balandžio 29 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje (Vytauto g. 21, Garliava).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių