Laidotuvių išlaidos atsisveikinimo namuose „Rekviem“ – 400 eurų

  • Teksto dydis:

Net ir minimalus laidotuvių biudžetas atsisveikinimo namuose „Rekviem“ garantuoja kokybišką aptarnavimą, jaukią ir gražią atsisveikinimo salę su vaizdu į Nerį. Konkurencingos „Rekviem“ paslaugų ir prekių kainos lemia, kad pagarbiai atsisveikinti su artimaisiais galima ir taupant.

Svarbi gedėjimo dalis

„Atsisveikinimas su velioniu yra vienas iš svarbiausių dalykų, padedančių lengviau ir sveikiau išgyventi visą gedėjimo laikotarpį, kuris trunka ilgiau, nei dauguma mano. Pastebime, kad vis dažniau žmonės nori sutrumpinti atsisveikinimo ceremoniją tikėdamiesi, kad kuo greičiau įvyks laidotuvės, tuo greičiau praeis patiriamas skausmas“, – atkreipė dėmesį atsisveikinimo namų „Rekviem“ administracijos vadovė Karolina Jancevičiūtė.

Sklandi ir rami eiga nesukelia papildomos įtampos, leidžia visą dėmesį skirti atsisveikinimui, šiltiems prisiminimams ir savo pačių emocijoms.

Iš tiesų gedėjimas nesibaigia laidotuvėmis. Tai ilgas ir permainingas procesas, trunkantis nuo kelių mėnesių iki kelerių metų. Jauki ir pagarbi atsisveikinimo ceremonija yra svarbi gedėjimo ir susitaikymo su netektimi dalis.

„Atsisveikinimas su velioniu visų pirma padeda psichikai priimti patį netekties faktą, o atsisveikinimo laikas leidžia paleisti pačias sunkiausias emocijas“, – kalbėjo K. Jancevičiūtė. Vertėtų atkreipti dėmesį į aplinką ir atmosferą, kurioje vyksta atsisveikinimas.

„Aplinka, kurioje esame, turi didelę įtaką mūsų savijautai net ir įprastomis gyvenimo sąlygomis. Nesvarbu, kokioje situacijoje esame, galime pastebėti, kad jauki, šilta ir harmoninga aplinka padeda nusiraminti, atsipalaiduoti ir subalansuoti savijautą. Šaltoje, tamsioje ar nejaukioje aplinkoje kūnas natūraliai yra labiau įsitempęs. Kai žmogus atsiduria emociškai sunkioje situacijoje, aplinka gali padaryti didelę įtaką jo savijautai. Projektuodami „Rekviem“ atsisveikinimo sales norėjome, kad ir aplinka kiek įmanoma labiau palengvintų pačias sunkiausias netektį išgyvenančių žmonių akimirkas“, – atkreipė dėmesį atsisveikinimo namų atstovė.

Aplinka: visos „Rekviem“ atsisveikinimo salės yra išskirtinės, šviesios ir su vaizdu į tekančią upę. („Rekviem“ nuotr.)

Kliaujasi patirtimi

„Rekviem“ atstovai, remdamiesi sukaupta patirtimi, išskyrė labai svarbius dalykus, kurie lemia žmonių savijautą atsisveikinimo metu.

„Visų pirma, svarbu, kad atsisveikinimas ir laidotuvės vyktų sklandžiai. Emociškai įtemptose situacijose mūsų psichika į viską reaguoja daug jautriau nei įprastai. Gali būti sunku mąstyti strategiškai ir konstruktyviai, todėl net ir menkiausia smulkmena gali išmušti iš vėžių. Sklandi ir rami eiga nesukelia papildomos įtampos, leidžia visą dėmesį skirti atsisveikinimui, šiltiems prisiminimams ir savo pačių emocijoms“, – sakė K. Jancevičiūtė.

Taip pat svarbu skirti užtektinai dėmesio artimiesiems svarbioms detalėms ir viską organizuoti lanksčiai, taip pat skirti laiko artimųjų poreikiams išgirsti ir  stengtis juos maksimaliai įgyvendinti. Kiekvienas žmogus yra be galo skirtingas, kiekvienas mūsų gyvename skirtingus gyvenimus, paliekame skirtingą pėdsaką šioje žemėje, todėl natūralu, kad atsisveikinimo poreikiai taip pat yra skirtingi, pabrėžė „Rekviem“ atstovė.

Susidūrus su netektimi, ypač kai ji netikėta, prie viso patiriamo streso prisideda ir baimė dėl nežinomybės, kur kreiptis, ką daryti toliau, kuo reikia pasirūpinti ir t. t.

„Atsisveikinimo namų darbuotojai paprastai yra pirmieji žmonės, kurie paaiškina tolesnę eigą ir atsako į visus rūpimus klausimus, taip sumažindami netektį išgyvenančių žmonių stresą. Vėliau jie lydi artimuosius viso proceso metu. Atsisveikinimo namų darbuotojai velionio artimiesiems yra svetimi žmonės, – kalbėjo K. Jancevičiūtė. – Tačiau parama iš žmonių, kurie bet kada gali atsakyti į nerimą keliantį klausimą, patarti ir pasirūpinti įvairiais neplanuotais organizavimo rūpesčiais, taip pat yra labai svarbi. Mūsų darbuotojai moka išklausyti, išgirsti, kas labiausiai kelia nerimą klientams, ir profesionaliai elgesiu, žodžiais ir veiksmais padeda sušvelninti klientų patiriamas emocijas.“

Visos atsisveikinimo salės yra išskirtinės, šviesios ir su vaizdu į tekančią upę. Klientams belieka išsirinkti tinkamiausią salę pagal dydį, interjero spalvą ir pan.

„Rekviem“ nuotr.

Kiek kainuoja laidotuvės?

Remiantis 2022 m. UAB „BERENT Research Baltic“ atlikta apklausa, didžioji dalis apklaustųjų (42 proc.) galvoja, kad laidotuvės kainuoja 2 tūkst. eurų ir daugiau.

Iš tiesų atsisveikinimo namams dažniausiai būna sunku tiksliai nurodyti galutinę laidotuvių kainą, nes ji priklauso nuo nemažai dedamųjų, kurias padiktuoja artimųjų poreikiai.

K. Jancevičiūtė skaičiavo, kad vidutiniškai klientai laidotuvėms atsisveikinimo namuose „Rekviem“ išleidžia 1 668 eurus (išskaičiavus socialinę vienkartinę laidojimo pašalpą, klientui padengti vidutiniškai lieka apie 1 276 eurus).

„Vis dažniau matome, kad dėl išaugusios infliacijos klientai susiduria su finansų trūkumu laidotuvėms. Juo labiau kad daugumą žmonių netektis ištinka netikėtai ir retas kuris būna atsidėjęs tam pinigų. Dėl šios priežasties, atsižvelgdami į klientų poreikius, sudėliojome ekonominį laidotuvių paketą, tačiau taip, kad paskutinė velionio kelionė būtų pagarbi, graži ir jauki, o artimieji galėtų jaukiai atsisveikinti salėje su vaizdu į Nerį“, – teigė atsisveikinimo namų „Rekviem“ administracijos vadovė ir pridūrė, kad žmonėms labai svarbu žinoti aiškias paslaugų kainas ir kas konkrečiai į šias paslaugas įeina.

Bendra šio paslaugų paketo suma – 792 eurai, bet išskaičiavus vienkartinę laidojimo pašalpą, išmokamą valstybės, klientui lieka mokėti tik 400 eurus.

Kas įeina į šią sumą? Į šį laidotuvių paketą yra įskaičiuotas velionio kūno paėmimas Kauno mieste, transportavimas į krematoriumą, kremacija Lietuvos krematoriume Kėdainiuose, kremuotų palaikų parvežimas, itališka kapsulė kremuotiems palaikams, atsisveikinimo salė parai laiko su vaizdu į Nerį (talpinanti iki 30 asmenų), ekologiškas kremavimo karstas, organizavimo mokestis (į jį įeina nekrologas, dokumentų tvarkymas kremacijai, laidotuvių organizavimas), žvakių komplektas, dirbtinių gėlių kompozicija, socialinės pašalpos dokumentų tvarkymas.

Grįžtant prie finansinio aspekto, mitas, kad didžiausią laidotuvių dalį sudaro atsisveikinimo, šarvojimo kaina. Pavyzdžiui, minėta atsisveikinimo salė, talpinanti iki 30 žmonių, su vaizdu į Nerį parai laiko kainuoja 150 eurų.

Visas „Rekviem“ kainas galite rasti interneto puslapyje www.kaunas.rekviem.lt. Čia klientai gali patys paprasčiau pasirinkti laidotuvių kainą pagal savo poreikius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lina

Lina portretas
Kai natenki artimo žmogaus man asmeniškai jokia neris ar kitokie vaizdai mane neramina čis yra rimtis ir susikaupimo metas o ne promoga per langą matyti vaizdus pagalvokite kai rašote nesamones

Hm

Hm portretas
Rasot viena o realybėje yra visai kas kita, sumos skiriasi tris ar keturis kartus. Tad geriau zurnaliukai nemalkit šūdo

samas

samas portretas
Prie ko čia sovietiniai laikai? Paskaityik Cvirkos "Frank Kruk". Ir lyginti 1970 metus su šiais, tai kaip kalbėti apie spalvotą TV ar internetą tada ir dabar.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių