Mastaičių mokykloje-daugiafunkciame centre bus ugdoma valgymo kultūra

  • Teksto dydis:

Mastaičių mokykloje-daugiafunkciame centre šį rugsėjį duris atvėrė ne tik naujos klasės ir grupės, bet ir nauja moderni valgykla. Čia jau maitinama apie 250 vaikų: apie 100 ikimokyklinukų valgo tris kartus (pusryčius, pietus ir vakarienę), apie 100 pirmokų ir antrokų gauna nemokamus pietus, trečiokai ir ketvirtokai perka užkandžius ir karštus pietus.

„Gražu kaip Amerikoje“, – teigė pirmokas Benas. „Skanu kaip namuose“, – sakė jo draugas. Mokyklos virėjos Rasa ir Aldona – puikiai pažįstamos mokyklos bendruomenei, jos keturiolika metų aptarnavo Mastaičių mokyklos mokinius senosiose patalpose. „Persikėlus į naujas patalpas atsivėrė naujų galimybių kokybiškiau ir greičiau ruošti maistą“, – tvirtino patyrusios virėjos.

Pasak Kauno rajono savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistės Žydros Narbutienės, naujoje virtuvėje sumontuota moderni technologinė įranga – konvekcinė garo ir bandelių kepimo krosnys, virimo katilas, greito plovimo ciklo indų plovimo mašina ir kt. Tai padeda ruošti maistą sveikiau, užtikrinti maisto gamybos ir aptarnavimo kokybę.

Dienos meniu sudaro dienos sriuba, šešių septynių rūšių karšti patiekalai – vaikų mėgstami cepelinai, bulviniai rageliai, garuose troškinti maltinukai, vištienos ir kiaulienos kepsniai, trijų keturių rūšių šviežių daržovių salotos, vaisiai. Vietoje kasdien kepamos šviežios bandelės.

Mastaičių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė Laura Kimantienė tikisi, kad nauja mokyklos valgykla ateityje bus ta vieta, kur bus galima ne tik sočiai pamaitinti vaikus, bet ir ugdyti jų valgymo kultūrą, bendravimo įgūdžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių