Muilinių lenktynės baigėsi ligoninėje: norėjome pagauti greičio (vaizdo įrašas)

Savaitgalį praūžusios „Red Bull“ muilinių lenktynės Kaune kai kuriems dalyviams baigėsi ligoninėje. Ekipažo „Bremeno muzikantai“ nariui dėl lenktynėse patirtų sužalojimų teko atidėti visus kitus planus, bet vyras traumų nesureikšmino. 

Žiūrovų užfiksuotame vaizdo įraše matosi, kaip subyra transporto priemonė, o ja važiavę žmonės žnekteli ant asfalto.

„Trinktelėjau į šoną, išniro petys, ir viskas“, –  antradienio rytą lentynių įspūdžiais pasidalijo per lentynes traumų patyręs kaunietis, kurio paties ir komandos narių kritimas buvo įamžintas.

Tai kaip ir viskas gerai? „Tai taip. Stengiamės laikytis“, – teigė vyras, pridūręs, kad dar diagnozuotas šonkaulių sutrenkimas ir „kažkokie skilimai“, „bet jie patys sugyja“.

Skaitytojo vaizdo įrašas

Nieko tokio, sugis, bet pripažįsta, kad ne to tikėjosi iš savaitgalio. „Labai aukšti buvo bortai. Ankstesniais metais, kai dalyvavome, buvo gal dešimties centimetrų, o čia – pusę metro padaryta… Bandėm biškį greičio pagauti, į baseiną šokom, pakilom ir nosimis tėškėmės, ir viskas“, –  eigą trumpai nusakė pašnekovas ir papasakojo, kokia turėjo būti pasirodymo mintis: „Buvo vežimas, iš vežimo transformavosi į valtį. Surežisavom, kad kauniečiams padarysim „Žemyn upe“. Padarėm… Buvo likę šimtas metrų… Būtume įveikę, bet kai smigome į vandenį, trenkėmės į borto kampą, na ir paskui jau į žemę...“.

Iš varžybų pamena viską. „Atsikėlėm ir nuėjom. Draugas irgi guzų pilna prisidaužęs. Per jį visi vertėsi. Per aukštus bortus organizatoriai padarė. Visi tramplinai per aukšti –  kad daugiau vaizdų būtų. Verčiasi viskas aukštyn. Visos mašinos daužėsi. Mūsų ilga valtis, iš galo ir krito į priekį, todėl ir ligoninėj dabar“, –  dėstė lenktynių dalyvis.

Atsikėlę po smūgio komandos nariai nuėjo, bet buvo aišku, kad kažkas negerai. „Visi mato, kad čia jau… Nuėjom į greitąją. Man peršvietė. Draugas kitą dieną nuėjo. Jam padaužyta, raumenys patempti“, – vardijo vyras, bent kelias dienas praleisiantis ligoninėje. 

Surežisavom, kad kauniečiams padarysim „Žemyn upe“. Padarėm… Buvo likę šimtas metrų… Būtume įveikę, bet kai smigome į vandenį, trenkėmės į borto kampą, na ir paskui jau į žemę...

Pasigamintą lenktynių priemonę komanda išbandė, bet neturėjo tokių sąlygų, kokios buvo riedant nuo Parodos g. „Galvojom prašoksim, ir viskas. Viskas ten yra, ir stabdžiai. Mums buvo reikalingas greitis. Norėjom pirmi būti. Įsibėgėjom ir dėjom. Per vandenį nepastabdysi“, –  apie trampliną, kuriame buvo vandens, pasakojo entuziastas.

Lenktynių dalyvis pasakojo, kad jam išrašytas nedarbingumo pažymėjimas, dėl traumos negali dirbti. „Bus nuostolių, taip“, – įvertino vyras.

Nepaisant nieko noras dalyvauti kitose tokiose lenktynėse vis tiek gajus. „Neatsisakysim dalyvauti, bet keisim konstrukciją. Šįkart gavosi kaip gavosi“, – konstatavo pašnekovas.   

Iš viso varžėsi 50 savadarbių „bolidų“, kurie riedėdami nuo kalno rungėsi dėl nugalėtojo titulo.

Aurimo Barkausko nuotr.

Pergalę lėmė ne tik greitis, muilinės tvirtumas, bet ir lenktynininkų kūrybingumas.

Greitosios medicinos pagalbos tarnybos atstovas portalui kauno.diena.lt negalėjo pasakyti, keliems žmonėms varžybose prireikė medikų pagalbos, nes ekipažas budėjo renginyje ir pagalba buvo teikiama čia pat vietoje neskambinant į tarnybą.

Kauno policijos atstovai portalui kauno.diena.lt nurodė, kad negauta pranešimų dėl lenktynėse dalyvių patirtų traumų.

Su organizatoriais dėl komentaro apie dalyvių sužalojimus susisiekus telefonu, paprašyta klausimus atsiųsti raštu.

Rugsėjo 11 d. rytą gautas renginio organizatoriaus – „Live Nation“ – komentaras.

„Tai yra lenktynės, tad kiekvienas dalyvis pasirašo, jog atsako už savo saugumą. Mes savo ruožtu stengiamės kaip įmanoma labiau pasirūpinti renginio dalyviais ir žiūrovais – trasoje budėjo net keturi greitosios pagalbos ekipažai, o susižeidusiajam dalyviui kaip mat buvo suteikta pirmoji pagalba“, – rašoma atsiųstame komentare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Kažkoks durnių laivas ir tiek.

Anonimas

Anonimas portretas
Neatsakingi organiozatoriai norėjo kuo didesnio efekto, laiptai buvo labai aukšti.

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui

tadas ukrainos laikrascio zurnalistui portretas
visada patinka laikrascio su svetimos slavu valstybes veliava straipsniai.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių