Nori, kad Kauno rajonas taptų Lietuvos vandenlenčių sporto sostine

Atsidarė tyliai, bet sieks skambėti garsiai – taip trumpai galima apibūdinti naujo vandenlenčių parko "Vanduo Marse" veiklos pradžią. Jo įkūrėjų siekiai ambicingi – norima, kad Kauno rajonas taptų Lietuvos vandenlenčių sporto sostine.

Žemaitkiemyje (Domeikavos seniūnija) dvi savaites veikiantis "Vanduo Marse" yra pirmasis vandenlenčių parkas Kauno regione su moderniausia šešių bokštų "Sesitec" sistema ratu. "Sistema vienu metu gali tempti devynis plaukikus, o tvenkinyje sumontuota net septyniolika "Unit Parktech" figūrų: tramplynų, reilų ir kitų. Ši infrastruktūra tinka tiek pažengusiesiems, tiek pradedantiesiems. Klientai labai džiaugiasi įvairove ir kad nėra figūrų, kurias būtų sunku įveikti", – pasakojo vienas projekto partnerių Dovydas Rekštys.

Nusprendė augti kartu su sportininkais

Tai ne pirmasis verslo partnerių D.Rekščio ir Manto Gervetausko projektas Kauno rajone. "Mes jau išauginome gausų plaukiančių sportininkų būrį ir išpuoselėjome šios sporto šakos kultūrą. Šis parkas pakaunėje atsidaro dėl to, kad sistemos tobulėjimo pageidavo klientai, nusprendėme investuoti ir augti kartu su sportininkais", – teigė verslininkas.

Pradėję ieškoti žemės sklypo plėtrai, pagal kainos ir kokybės santykį tinkamiausią du jauni verslininkai rado Žemaitkiemyje, Sausinės gatvėje. "Svarbi buvo ne tik geografinė padėtis, bet ir tai, ar sklype bus vandens. Žinoma, šalia teka Sausinės upelis, spėjome, kad vandens bus ir jo lygis tiks mūsų projektui. Atlikus geologinius tyrimus, paaiškėjo, kad mūsų spėjimas yra teisingas", – kodėl plėstis nusprendė Kauno rajone, aiškino D.Rekštys.

Tąsa: „Vanduo Marse“ – ne pirmasis verslo partnerių D.Rekščio ir M.Gervetausko (dešinėje) projektas Kauno rajone. / Eitvydo Kinaičio nuotr.

Tvenkinio kasyba vyko apie keturis mėnesius, darbams netrukdė net oras, šalta žiema leido lengvai važinėti būsimo vandenlenčių parko teritorijoje. Iškasus tvenkinį, imtasi įrengti vandenlenčių parko sistemą.

Nors projekto partneriai jau turi patirties, apsilankė ne viename vandenlenčių parke įvairiuose šalyse, pasisėmė teigiamos patirties ir išvengė jų padarytų klaidų. "Profesionalūs plaukikai pripažįsta, kad lūkesčius pateisinome", – džiaugėsi pašnekovas.

Kadangi tvenkinys yra kastinis, jame nėra bangavimo, nuo vėjo saugo supilti aukšti pylimai, o plaukikų sukeltas bangas amortizuoja ir sulaužo tvenkinio viduryje suformuota sala.

Dovydas Rekštys: nusprendėme investuoti ir augti kartu su sportininkais. / Eitvydo Kinaičio nuotr.

Subtiliai gundo išbandyti vandenlentes

Visas įsigyto sklypo dydis – 11 ha, o vandens telkinys užima apie 3 ha. Dideles viltis verslininkai sieja su nauju, jau veikiančiu restoranu. "Per jo langus svečiai gali gėrėtis vaizdu į tvenkinį ir jame sportuojančiais vandenlentininkais. Tikimės, kad vaizdas sugundys stebėtojus taip pat išbandyti šią sporto šaką. Mūsų tikslas – išsiauginti naujų klientų parkui ir puoselėti kultūrą. Pasaulyje mes jau garsiai minimi, netrukus turėsime gausų būrį svečių iš užsienio. Į pakaunę ketina atvykti garsiausi pasaulio atletai iš Amerikos, Kanados, Anglijos ir kitų Europos šalių, kad mūsų klientai galėtų pamatyti įspūdingus plaukikų pasirodymus ir kad dar kartą įsitikintų, jog pradėjęs plaukti ir treniruotis žmogus gali padaryti rimtą atleto karjerą", – sakė D.Rekštys.

Vaizdas: pro restorano langus svečiai gali gėrėtis vaizdu į tvenkinį ir jame sportuojančiais vandenlentininkais. / Eitvydo Kinaičio nuotr.

Planuojama, kad 200 vietų restoranas dirbs visą žiemą, o sportuojančių "Vanduo Marse" bus laukiama iki tol, kol užšals ledas. "Pabandėme atsiverti tyliai, norėjome ištestuoti, ar viską padarėme teisingai, ar sistemos operatoriai ir virtuvė spėja susidoroti su klientų srautais. Pikas buvo vos atsidarėme, turėjome rimtą sezoninę dieną, tačiau mums viskas puikiai pavyko, lankytojai liko patenkinti apsilankymu. Tikimės ilgo ir gražaus sezono", – optimistinių nuotaikų neslėpė verslininkas.

Plėtra tęsis Žemaitkiemyje

Jau šį rudenį sklype, kuriame jau veikia restoranas ir vandenlenčių parkas, prasidės poilsio namelių statybos. "Tai galėjome daryti ir anksčiau, tačiau dėl chaotiškos situacijos rinkoje nusprendėme palūkėti, tikimės, kad poilsio nameliai klientams bus atviri kitų metų kovą", – sakė D.Rekštys.

Dydis: 2 ha tvenkinyje vienu metu gali treniruotis devyni sportininkai. / Eitvydo Kinaičio nuotr.

Verslo partneriai turi planų ir ateičiai: šalia įsigijo panašaus dydžio sklypą, kuriame šį rudenį ketina pradėti kasti antrąjį vandens telkinį. Planuojama, kad jis lankytojams bus atviras kitų metų pavasarį. Šis tvenkinys bus su Pro klasės ratu, kuriame treniruosis profesionalūs sportininkai.

"Siekiama, kad vandenlenčių sportas taptų olimpine sporto šaka. Mes nuo kito pavasario suaktyvinsime šios šakos sportininkų rengimą: turėsime treniruočių planą, vaikų rengimo stovyklas, treniruočių laikus moterims ir vyrams, rengsime varžybas", – planais dalijosi pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių