Nuo šokių pramogai iki sportinių ambicijų

„UP studijos“ dešimtmetis atšvęstas, kaip ir priklauso šokėjams, scenoje. Mažiausiems studijos mokiniams – vos treji, vyriausi –  pilnamečiai. Vieni – pradedantys, kiti jau nusitaikę į pasaulio šokių čempionatą.

Auga su studija

„Visas emocijas, visus dešimt metų buvo labai sunku sudėti į vieną vakarą, į vieną programą“, – teigė „UP studijos“ vadovė Justina Urbonavičienė. Šventinis renginys truko keturias valandas. Tiek užsitęsė visų 22 studijos komandų pasirodymai. Buvo parodyti visi per dešimtąjį sezoną sukurti ir daug valandų repetuoti šou.

Didelio palaikymo sulaukė gimtadienio vakarą vykęs asmeninis konkursas, šokių dvikovos. „Stebėjo patys šokėjai, jų tėveliai, seneliai, tetos ir dėdės, draugai“, – vardijo vadovė, pati pasinaudojusi proga bent trumpam iš šalies pažvelgti į studijos veiklos rezultatus. „Smagu stebėti šokėjų progresą. Auga kartu su studija“, – džiaugėsi kaunietė, studijai dabar vadovaujanti kartu su sutuoktiniu. Vienai aprėpti stipriai išsiplėtusias studijos veiklas būtų sudėtinga.

„Dabar trenerių – daug, šokėjų – virš 300, praplėtėme patalpas, darbuojamės intensyviau“, – pasakojo J.Urbonavičienė ir leidosi į prisiminimus, nuo ko viskas prasidėjo.

Visas emocijas, visus dešimt metų buvo labai sunku sudėti į vieną vakarą, į vieną programą.

Tuo tebegyvena

„Labai patiko šokti pačiai, patiko dirbti su vaikais. Tuo gyvenu iki šiol“, – sakė šokėja, trenerė ir studijos vadovė.

Pažintį su šokiais ji pradėjo būdama septynerių metų, kai ėmė lankyti sportinių šokių treniruotes.

Trylikos pomėgiai ėmė krypti į šiuolaikinį, gatvės šokį, show dance stilių. Kitus mokyti ėmė nuo šešiolikos. Netrukus jai teko pavaduoti buvusią savo šokių vadovę ir vesti treniruotes jos mokiniams. Išbandžiusiai save kaip trenerę, Justinai vis labiau ėmė kirbėti mintis, kodėl negalėtų turėti savo šokių studijos.

„Pradžia buvo tikrai sunki, man tada buvo vos septyniolika. Studija buvo maža, trenere dirbau aš viena, šokėjų skaičius nesiekė 100“, – pasakojo kaunietė.

„Iki šiol labai patinka šokti, dirbti su vaikais, matyti jų užsidegimą. Patys mažiausi yra mano varikliukas. Man su jais patinka dirbti ir jiems patinka. Ateina su tokiu noru, patinka laimėjimai, atmosfera“, – vardijo J.Urbonavičienė ir užsiminė apie sportinių ir gatvės šokių skirtumus – nereikia šokti poromis, šokama komandoje, šoka visi kartu, visi kaip vienas.

Trijulė: šventėje studijos vadovai Justina ir Haroldas Urbonavičiai dalyvavo su mažuoju Danieliumi. (Luko Misiūno nuotr.)

Studija – kaip namai

Prieš dešimtmetį Lietuvoje vyravo požiūris, kad šokiai labiau yra laisvalaikio praleidimo būdas, pramoga, o ne sportas, galimybė siekti rezultatų, varžytis, tačiau tai pasikeitė.

„Su metais komandos vis labiau tobulėja ir vaikų, paauglių lygis tikrai pakilęs. Mūsų „Beat Bakers“ (4–7 metų vaikai) ir GG (jaunimas nuo 16 metų ir suaugusieji) grupės dalyvauja ne tik Lietuvos čempionatuose, bet ir pasirodė tokiame projekte kaip „Lietuvos talentai“, M.A.M.A. apdovanojimuose. Šovėme, kaip turi būti", – pasakojo J.Urbonavičienė ir pridūrė, kad vyresniųjų, į dabartinę komandą suburtų vos prieš metus, tikslas – išvažiuoti į IDO pasaulio hiphopo čempionatą, varžytis rimčiausiuose pasaulio čempionatuose.

Nuo šių metų hiphopas jau viešai pripažintas Lietuvoje. „UP studija“ yra įstojusi į Lietuvos sportinių šokių federacijos Hiphopo lygą (LSŠF).

Darbas komandoje

J.Urbonavičienė džiaugėsi ne tik galimybe padėti tobulėti vaikams ir jaunimui kaip šokėjams. „Šokių studija – tarsi antri namai ir treneriams, ir šokėjams. Tai ne tik būrelis „atėjau ir išėjau“. Yra daug vaikų, kurie į studiją ateina iš karto po pamokų, čia pavalgo ir saugiai laukia treniruotės.

Vienas kaunietės patarimų abejojantiems ar neprisiruošiantiems užsukti į pasirinktą šokių studiją – ateiti ir tiesiog pabandyti.

Tik pažiūrėjus studijų reklaminius treniruočių ar konkursų vaizdo įrašus sunku įvertinti savo jėgas. Ne vienas gali imtis baimintis, kad tai ne jo jėgoms, kad kažko nemokės padaryti. Treneriai padės išsirinkti tinkamo lygio komandą.

Vardydama šokių pranašumus, J.Urbonavičienė paminėjo, kad prasiplečia draugų ratas, atsiranda galimybių dalyvauti konkursuose, pakeliauti su bendraminčiais.

„Šokiai – organizmui naudingas fizinis krūvis, lavinama ištvermė, savarankiškumas, ugdomi darbo komandoje įgūdžiai, didėja komunikabilumas. Smagu šokti visiems kartu, būti komandos dalimi. Vieni kitus motyvuoja, padrąsina“, – kalbėjo vadovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Melas. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojų karo kurstymas, propoganda. Lietuvos Respublikos lietuvių Velnio išpažintojai veikė Lietuvos teise, vardu, slėpdami, teisybę. Laisvės galėjo trokšti tik banditai arba psichiniai ligoniai. Gyvenimo sistema išaiškino pati save. Gyvenimo tariamo socializmo sąlygomis, beviltiškoje tamsoje privalėjome įžiūrėti akinančią šviesą, o tai kas balta-be atodairos trypti ir juodinti. Kurgi ne :vergija-tai palaima, o nepriklausomybės troškimas-ne kas kita kaip liguistas kliedesys. Lietuvos Respublikos Kauno vpk, D. Žukauskas, M. Baršys. G. Žaliagiris, A. Venckus. V. Adamkus, A. Kubilius. D. Šermukšnienė, L. Burbienė, V. Krikščiūnas, J. Raudeliūnienė, Levinskienė, Vaišnys, Š. Jonušas, I. Kvietkauskienė, Sakalauskaitė, Valaitis. Všį Ernmar Respublika. 1.2 procento gyventojo paramos 2022 metų forma. Luminor LT294010051005573106. Direktorius, Ernestas Marcinkevičius, atžvilgiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių