Olimpiados aidai: nuo Senos iki Nemuno

  • Teksto dydis:

Aštuonis – tiek sportininkų delegavo Kauno rajonas į neseniai pasibaigusias Paryžiaus olimpines žaidynes. Vieni olimpiečiai pakaunės krašte gimė ir pradėjo savo sportinį kelią, kiti atstovauja čia veikiantiems klubams.

„Nepamenu, kad kada nors olimpinėse žaidynėse būtų dalyvavęs toks gausus būrys mūsų krašto sportininkų. Nepaprastai didžiuojamės jumis“, – kalbėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas olimpiečiams pagerbti skirtame renginyje.

Į pasiplaukiojimą laivu „Algirdas“ rugpjūčio 21-osios popietę atvyko ne visi sportininkai, nes kai kurie jų dalyvavo svarbiose varžybose, tačiau susirinkusiųjų nuotaika buvo pakili. Iškyla ant vandens ypač tiko irkluotojams broliams Domantui ir Dovydui Stankūnams ir Ievai Adomavičiūtei. Paryžiaus olimpiadoje dvivietėje startavę dvyniai užėmė aštuntą vietą, o Ieva kartu su Kamile Kralikaite buvo penktos.

Į žaidynių finalą pateko ir iš Padauguvos kaimo kilęs disko metikas Andrius Gudžius, kuriam dar aukščiau pakilti sutrukdė įsisenėjusios traumos.

Labiausiai pasisekė Lietuvos trijulių krepšinio rinktinei, kuri po dramatiškų kovų laimėjo olimpiados bronzos medalius. Net trys rinktinės nariai – Aurelijus Pukelis, Šarūnas Vingelis ir Evaldas Džiaugys – atstovauja Raudondvario „Hoptrans“ klubui.

„Visi šie laimėjimai yra ne tik sportininkų, bet ir tėvų, trenerių, rėmėjų nuopelnas“, – pabrėžė V. Makūnas ir paminėjo ilgamečius irkluotojų trenerius Antaną ir Editą Lavickus, trijulių krepšinio Lietuvoje „tėvą“ Rolandą Skaisgirį, Raudondvario „Hoptrans“ 3x3 krepšinio klubą remiančios įmonės „Hoptrans“ akcininkus Vytą Volkevičių ir Valdą Buivydį, kitus žmones, be kurių sporto pergalės būtų neįmanomos. Sportininkams meras įteikė vardinius laikrodžius ir padėkas.

„Šiandien matome grąžą už tai, į ką Kauno rajono vadovai nuosekliai investuoja. Kiek atidaryta sporto salių, stadionų, aikštynų! Jūsų savivaldybė yra pavyzdys, kaip kuriant sporto infrastruktūrą galima pasiekti puikių rezultatų“, – pastebėjo renginyje dalyvavęs Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių