Pacientams patogūs pokyčiai Kauno miesto poliklinikoje

  • Teksto dydis:

Kauno miesto poliklinikoje tęsiami suplanuoti darbai – Šančių padalinys pacientus pasitinka atnaujintose, jiems patogiose erdvėse. Padalinio fojė, registratūra pasikeitė neatpažįstamai, naujas liftas nepriekaištingai tarnauja personalui ir pacientams, turintiems ir klausos, ir regos negalią.

Šviesu ir gražu

Kurį laiką Šančių padalinyje nesilankiusiam ir dabar pravėrusiam šios poliklinikos duris akivaizdūs Kauno savivaldybei priklausančios sveikatos priežiūros įstaigos pokyčiai. Pati mažiausia Šančių poliklinika dar visai neseniai vertėsi sunkiai. Netgi buvo siūlymų ją uždaryti, tačiau šiandien šis padalinys greičiausiai iš visų augina naujų prisirašančių pacientų skaičių.

„Norisi sakyti, kad pritraukia geriausi mūsų specialistai, bet ne tik tai. Labai svarbi poliklinikos lokacija, kuri tikrai gera. Šalia yra visuomeninis transportas, automobilių aikštelė. Šančių demografija taip pat turi įtakos. Čia apsigyvena jaunos šeimos, plečiasi statybos. Vis daugiau ir daugiau žmonių renkasi mūsų polikliniką. Turime visų sričių specialistų, visą reikalingą įrangą. Veikiame vieno langelio principu, kad pacientas reikiamas paslaugas gautų vienoje vietoje“, – pokyčiais džiaugėsi Kauno miesto poliklinikos vadovas Paulius Kibiša.

Per trumpą ekskursiją atnaujintose Kauno miesto poliklinikos Šančių padalinio patalpose į akis krito dėmesys pacientams, jų patogumui. Prie pagrindinių padalinio durų įrengta speciali patalpų schema pritaikyta regos negalią turintiems pacientams. Apčiuopiamas iškilus patalpų planas su Brailio raštu pažymėtomis pacientams svarbiomis patalpomis, grindų dangoje įterptos specialios juostos, leidžiančios regos negalią turintiems pacientams be vargo pasiekti jiems reikiamą vietą.

Šančių padalinyje pacientus pasitinka ir modernios, patogios registratūros erdvės. Atlikus kapitalinį registratūros remontą, nesunku užtikrinti sklandesnį pacientų registravimą pas specialistus. Registratūroje atlikti įvairūs remonto darbai. Pakeistos grindų ir sienų dangos, atnaujintas apšvietimas, yra patogūs foteliai laukiantiems, tad erdvės tapo gerokai jaukesnės.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Registratūroje įrengta ir erdvė mažiesiems pacientams. Šančių padalinio personalas džiaugėsi, kad mažieji naudojasi jiems skirta vieta, iš kurios tėveliams išprašyti juos būna ne taip ir lengva. Nepamirštas ir personalas – jiems skirta erdvi patalpa pailsėti, pavalgyti, yra dušas, tualetas, spintelės drabužiams.

Pacientai balsuoja kojomis

Susirinkusiems į atnaujintų Šančių padalinio patalpų pristatymą Kauno miesto poliklinikos vadovas P. Kibiša priminė, kad tai tik pradžia. „Kaip buvo anksčiau ir kaip yra dabar – skiriasi kaip diena ir naktis. Aišku planuojame visi kartu pagal padalinių poreikius. Visai neseniai pasitvirtinome pirkimo planą, jame dalyvauja visi padaliniai, išsako poreikius. Stengiamės subalansuoti ir išlaikyti tinklo koncepciją, kad visur būtų tokia pati kokybė“, – tęsė Kauno miesto poliklinikos vadovas P. Kibiša.

Sujungus poliklinikas į vieną Kauno miesto polikliniką, Šančių padalinys, sakyčiau, gavo daugiausia naudos.

 

Remonto darbus Kauno poliklinika vykdo iš pačių uždirbtų lėšų. „Mane stebina aiškinimai, kad vieni ar kiti darbai įstaigoje atliekami iš vienokių ar kitokių lėšų, asignavimų. Eurai visi vienodi. Kai normaliai tvarkaisi, tai ir žiūri, kur reikalingos lėšos. Taip pat atsiranda galimybės disponuoti resursais, kaip versle vadinama, „portfelio valdymu“, – kai vienos veiklos generuoja daugiau pelno, kitos mažiau, bet jos reikalingos ir finansuojamos iš tų sėkmingų veiklų“, – lėšų valdymą ir paskirstymą minėjo P. Kibiša.

Kauno miesto poliklinikos vadovas pasisakė, kad būtent Šančių padalinys buvo jo pirmoji darbovietė. „Aš dirbau tokioje mažoje poliklinikėlėje. Ten dabar berods nedidelis privatus namelis. Prasidėjo kalbos, kad vietoj restorano „Kastytis“ bus nauja poliklinika, bet pastatas buvo statomas ne kaip poliklinika, o kitos paskirties visuomeninis pastatas, tad čia esančios plačios laiptinės, dideli holai atrodė gražūs pasižiūrėti, bet, vertinant šildymo ir priežiūros kaštus, neekonomiški“, – gautą palikimą prisiminė P. Kibiša.

Vis dėlto pokyčiai, geras bendras Kauno miesto poliklinikos įvaizdis pakėlė ir Šančių padalinio prestižą. „Buvo tam tikra stigma, kad štai Šančių poliklinika maža ir šiaip nelabai kokia. Pacientai balsuoja kojomis – eina ten, kur jiems patinka, ir išeina iš ten, kur jiems nepatinka. Kauniečiai kojomis balsuoja už Šančių padalinį“, – besikeičiančiu požiūriu džiaugėsi Kauno miesto poliklinikos.

Planai ateičiai

Kauno miesto poliklinikos Šančių padaliniui vadovauja Rasa Marija Danisenko. Gydytoja psichiatrė čia atėjo dirbti 1997 metais, kai buvo reorganizuotas Psichikos sveikatos dispanseris. Jau kitąmet tapo psichikos sveikatos centro vadove, vėliau – audito vadove.

Regimanto Zakšensko nuotr.

„Sujungus poliklinikas į vieną Kauno miesto polikliniką, Šančių padalinys, sakyčiau, gavo daugiausia naudos. Mūsų ir atlyginimai buvo mažiausi, ir įrangos turėjome mažiausiai, ir patalpos mūsų buvo skurdžiausios. Jei kitur dar buvo kažkoks nepasitenkinimas, tai Šančių poliklinika džiaugėsi susijungimu į vieną Kauno polikliniką“, – pokyčius minėjo po poliklinikų sujungimo Šančių padalinio vadove tapusi R. M. Danisenko.

Per tiek metų vadovė pažįsta kiekvieną čia dirbantį žmogų, tvirtina, kad Šančių padalinio kolektyvas labai draugiškas ir lojalus. Iš darbo išeina tik dėl labai rimtų priežasčių arba gimdyti. Kolektyvas pasipildo naujais darbuotojais, iš šalia esančios ligoninės ateina dirbti slaugytojos, administratorės. Jei kitur verkiama, kad slaugytojų trūksta, tai Šančių padalinyje jokio trūkumo nėra.

„Anksčiau negalėjome net svajoti apie tokius specialistus kaip odos gydytojas, angiochirurgas, o dabar pacientams galime pasiūlyti paslaugų įvairovę ir tuo džiaugiamės. Registratūros atnaujinimas yra tik pirmas žingsnis į mūsų gražėjimą. Jau rengiamas trečio aukšto projektas, ten įsikurs šeimos gydytojų komandos. Mes labai aktyviai dirbame formuojant šeimos gydytojo komandas. Turime savo mitybos specialistus, turime kineziterapeutų, įeinančių į šeimos gydytojų komandą“, – tęsė Šančių padalinio vadovė.

Pokyčiais džiaugiasi ir poliklinikos steigėjo Kauno savivaldybės atstovai. „Nesu buvusi šiame padalinyje iki remonto, bet esu girdėjusi. Visada skambėdavo, kad šis padalinys skurdžiausias klientais ir išvaizda. Labai džiaugiuosi pamačiusi šviesias, jaukias erdves su žaliais plotais, patogiais minkštuoliais, gražiomis zonomis darbuotojams. Kauno miesto poliklinika yra įstaiga, kuri, susiklosčius bet kokioms sunkioms aplinkybėms, imasi lyderystės ir viską padaro geriausiai, tapdama pavyzdžiu kitoms Lietuvos įstaigoms“, – gyrė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Eglė Andriuškienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gina

Gina portretas
Registratūra puiki ! Visa kita kaip ir visur - eilės pas gydytoją 3 savaitės. Bet dėl automobilių parkavimo aikštelės reiktų skubiai imtis priemonių - vietos dieną beveik neįmanoma rast, manau, kad auto sustato šalia esančios gamyklos darbuotojai. Tad aikštele nesigirkit. Net savaitėm autobusiukai stovi.

Sena tarka

Sena tarka portretas
Man giliai nusispjaut. Svarbu, kad dėl ligos nereiktų pas 15 daktarų lakstyt, kad siuntimus gautum į visokius rentgenus., rezonansus, kad nereiktų tiek susigadint darbo dienų, gert kalnų tablečių. Kad pagalbą po visų žygių gautum ne po pusės metų, o bent per mėnesį, kol skausmas iš ūmaus neperėjo į lėtinį, o nervai belakstant nuo einošiaus pas keipošių nesigadintų. Ir kad kojos ortopedas ir petį sugebėtų apžiūrėt vienam vizite.O bisa kita - tik valdininkų smagumui. Kad ataskaitos būtų dailios ir fotkės gražios. Ir vadybininkų kad būtų kiekvienoj poliklinikoj bent po 50.

pilietis

pilietis portretas
kodel negalima buvo pataryti is buvusios zydu ligonines modernia senamiescio poliklinika,dabar laksto gyventojai su siuntimais po visa Kauna
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių