Papildomas nemokamas maitinimas rajone organizuotas sėkmingai

  • Teksto dydis:

Kauno rajono mokyklose šių mokslo metų pradžioje nemokamas maitinimas buvo skirtas beveik 300 mokinių mažiau, lyginant su praėjusiais mokslo metais, nors bendras mokinių skaičius Kauno rajone šiais mokslo metais netgi išaugo. Manoma, kad pagrindinė priežastis – didėjant minimaliam atlyginimui, realios šeimų pajamos nesikeitė.

Įvertinusi esamą situaciją, rajono savivaldybės taryba  spalio pabaigoje priėmė sprendimą iš savivaldybės biudžeto lėšų papildomai nemokamai maitinti tuos mokinius, kurių šeimos  pajamos vienam asmeniui yra nuo 1,5 iki 3 valstybės remiamų pajamų (VRP) (šiuo metu 1 VRP yra 102 eurai)

Mokinių rudens atostogų metu visose Kauno rajono seniūnijose buvo operatyviai sutikslinti duomenys apie šeimas, kurių vaikai galėtų pretenduoti į papildomą nemokamą maitinimą.

Šiuo metu jis jau paskirtas 202 mokiniams ir sėkmingai organizuojamas 26 mokyklose. Tam iš savivaldybės biudžeto šiems metams prireiks apie 13 tūkst. Eur.

Didžiausias papildomai maitinamų mokinių skaičius – Domeikavos, Vandžiogalos ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijose.

Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos socialinė pedagogė Tatjana Komskienė mano, kad papildomo nemokamo maitinimo organizavimas - puiki idėja. „Kartais šeimos pajamos tik keliais eurais viršija nustatytą lygį ir vaikas nebetenka galimybės gauti nemokamą maitinimą. Jis vaikui suteikia galimybė bent kartą per dieną pavalgyti sveiką, šviežią, šiltą maistą“, – sakė pedagogė

Domeikavos gimnazijos socialinės pedagogės Ivetos Šukauskienės nuomone, papildomo nemokamo maitinimo organizavimas pasiteisino. „Labai džiaugiasi tėveliai, kurių pajamos nedaug viršija valstybės remiamas. Tai bent šiek tiek sumažina šeimos finansines išlaidas“, – sakė I.Šukauskienė. Pateikiamas maistas sveikas ir skanus, todėl mokiniai noriai eina pietauti į valgyklą“.

Vandžiogalos gimnazijos ir Panevėžiuko pagrindinės mokyklos socialinė pedagogė Irena Aleksandravičiūtė patvirtino, kad papildomą maitinimą organizuoti sekasi puikiai, labai patenkinti vaikai ir jų tėvai.

„Savivaldybėms prisidėti prie nemokamo maitinimo organizavimo yra sveikintina iniciatyva“, – Kauno rajono Kultūros, švietimo ir sporto skyriui teigė LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Piniginės paramos skyriaus patarėja Rima Kurlianskienė. Ji mano, kad kitais metais valstybės remiamų pajamų dydis turėtų būti peržiūrėtas ir padidintas, ministerijoje svarstomas šis klausimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nusirito Lietuva i bedugne

Nusirito Lietuva i bedugne portretas
baisu po 25 metu laisvoje Lietuvoje reikalingi maitinimai, labdaros, pasalpos, aukos BAISU kaip ZEMINAMI bedarbiai zmones.... Gaila, kad iki tokio lygio nusirito valstybe

Edita

Edita portretas
Labai gera zinia☺
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių