Pavasario ženklai: Santakos parke po vandeniu atsidūrė dalis pėsčiųjų takų

  • Teksto dydis:

Iš įvairių upių, šaltinių į Nemuną ir Nerį sutekėjęs vanduo pakėlė upių lygį, tad šie pavasario ženklai dabar gerai matosi ir Santakos parke. Kauniečiai stebi, kad po vandeniu atsidūrė dalis takų, medžių bei tinklinio aikštelės.

Nemuno ir Neries santakoje gerokai pakilęs vandens lygis. Po vandeniu atsidūrė didžioji dalis Santakos smaigalio. Dabar upių susiliejimo vietoje yra vos kelių metrų takelis, nors įprastai būdavo galima eiti gerokai toliau.

Taip pat ties Nemunu įrengtos tinklinio aikštelės dabar tikrai neprimena laisvalaikio zonos. Čia iš vandens kyšo tik tinklas, tad teks gerokai palaukti, kol nuslūgs vanduo ir vėl atsivers smėlis.

Vandenyje atsidūrę medžių kamienai Santakoje sukuria tam tikrą magišką vaizdą, ypač besileidžiant saulei ar kai į šią oazę užklysta vandens paukščiai.

Hidrometeorologai kasdien stebi vandens lygį šalies telkiniuose. Aplink Kauną vanduo po truputį slūgsta, tačiau yra vietų, kur vanduo dar kyla.

Štai Kauno mariose ties Darsūniškiu pirmadienį užfiksuotas 495 cm vandens lygis. Per parą vanduo šioje vietoje nukrito 7 cm. Ties Birštonu dabar 551 cm, pokytis per parą – 4 cm mažiau.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Neryje ties Jonava vandens lygis per parą pakilo 8 cm ir dabar siekia 185 cm. Visgi, ši upė tikrai nėra labai patvinusi, mat specialistai yra nustatę, kad aukščiausiai Neris šioje matavimo stotyje buvo pakilusi 807 cm., tad dabartiniai rodmenys tikrai jokio potvynio nežada. Juolab kad nutirpęs sniegas, daugumoje vietų nebelikę ledų sangrūdų, kurios galėtų sparčiai kelti vandens lygį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

buna

buna portretas
tagi speciailiai bunas state nemune , tai ko daugiuau tiketis? negali buti kitaip jei upes vanduo specialiai stabdomas akmenu rietuvem

na

na portretas
tai kad viskas skesta, lampedziu karjeras tragiskai pakiles ko niekada to nebuvo, kadangi kazkas sugalvojo sujungti su nemunu o piliamiestis pastatyttas per arti neries kas irgi dave toki leidima?

Anonimas

Anonimas portretas
Kaip baisu. Tikriausiai tai Putino darbas...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių