Pavėžėjimo paslauga iki mobilaus COVID-19 punkto: kaip ji veikia Kaune?

Praėjusį šeštadienį įsigaliojo sveikatos ministro Aurelijaus Verygos potvarkis, kuris numato, kad asmenų, kurie neturi nuosavo transporto, nuvežimu iki mobilaus COVID-19 tyrimų punkto turi pasirūpinti pačios savivaldybės. Miesto atstovai pažymėjo, kad Kaune tokia galimybė yra, tačiau ši paslauga nėra labai populiari.

„Dar pandemijos pradžioje Kaune per kelias dienas kapitališkai suremontuoti du greitosios pagalbos automobiliai. Jau nebenaudojamos ir „nurašytos“ transporto priemonės iš pagrindų atnaujintos ir paruoštos naudojimui – jomis žmonės buvo vežami į mobilųjį patikros punktą, izoliacijos patalpas. Šiuo metu Kauno miesto savivaldybė yra sudariusi sutartį su įmone UAB „Artransa“. Autobusų, mikroautobusų ir keleivių vežimo paslaugas teikianti įstaiga užtikrins asmenų, neturinčių galimybės savarankiškai nuvykti į mobilųjį punktą, transportavimą“, – apie tai, kaip kauniečiai, neturintys savo automobilio, gali nuvykti atlikti koronaviruso testą, komentavo Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras.

Jeigu didėtų poreikis, esame pasiruošę jį atliepti.

Jis nurodė, kad tokios pavėžėjimo iki mobilaus punkto paslaugos poreikis Kauno mieste nėra didelis. Skaičiuojama, kad vidutiniškai per dieną nuvežama apie 12–13 asmenų. „Jeigu didėtų poreikis, esame pasiruošę jį atliepti“, – pridūrė P.Keras.

Jis teigė, kad apie tai, kaip užtikrinamas vairuotojo saugumas, geriau galėtų pakomentuoti ir patikslinti paslaugas teikiančios įmonės atstovai. „Mūsų žiniomis, vairuotojai aprūpinti visomis reikalingomis apsaugos priemonėmis“, – paklusus, ar vairuotojai atskirti, o gal galimai užsikrėtusius asmenis į mobilų punktą vežantys vairuotojai dėvi specialius kostiumus, atsakė Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas.

Kauno miesto gyventojai, kuriems reikia atlikti COVID-19 testą, bet jie neturi nuosavo automobilio, gali skambinti tel. 867794119 nuo 8 iki 20 val. kasdien. Suderinus laiką, atvažiuos specialus transportas ir nuveš asmenis į mobilųjį punktą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

.......

....... portretas
Aptarnavimas ,super,nebuvo jokiu problemu,esame patenkinti sia teikiama paslauga.

AG

AG  portretas
Užregistravo, tikino, kad atvažiuos ir tikri šikniai, nei pranešė, nei nuvežė. Kam žadėti, jei to nedarysi. Sudegusio paslaugumo artistai.... Žiauru, nepasikliaukite, nes gali ne tik neatvažiuoti, bet net ir nepraneš...

Loreta

Loreta portretas
Labai ačiū už puikią pagalbą. Nuo pat telefoninio skambučio buvo jaučiama empatija, noras padėti, paaiškinti. Labai dėkoju vairuotojui už jo darbą tarnystę.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių