Pradinukai surengė ekskursiją JTO pareigūnui

  • Teksto dydis:

„Jūsų sukurtas vaizdo klipas apie mokyklą mane sužavėjo, bet tai, ką pamačiau tikrovėje, pranoko visus lūkesčius“, – kalbėjo Kačerginės mokykloje-daugiafunkciame centre spalio 5 d. apsilankęs Jungtinių Tautų Ekonomikos komisijos Europai (UNECE) Bendradarbiavimo ir partnerysčių skyriaus vadovas Tony Bonnici.

Kačerginės daugiafunkcis centras kartu su Mastaičių baseinu, Mastaičių pradine mokykla ir Zapyškio pagrindine mokykla buvo atnaujinti pagal Viešojo ir privataus sektorių partnerystės modelį (VPSP). Šis projektas pelnė specialų UNECE apdovanojimą ir tapo pavyzdžiu kitoms Europos savivaldybėms.

Atėnuose vykusiame tarptautiniame VPSP forume UNECE vertinimo komisija Kauno rajono projektą apdovanojo už aplinkosaugos tvarumą, poveikio aplinkai atsparumą ir galimybę atkartoti kitur.

Svečią kelionėje po atnaujintas ugdymo įstaigas lydėjo Kauno rajono meras Valerijus Makūnas ir projektą įgyvendinti padėjęs fondo „BaltCap Infrastructure“ partneris Šarūnas Stepukonis su komanda.

Pripažinimas: pagal Viešojo ir privataus sektorių partnerystės modelį įgyvendintas projektas pelnė specialų UNECE apdovanojimą ir tapo pavyzdžiu kitoms Europos savivaldybėms. / E. Mališausko nuotr.

Kartu su grupele mokinių Kačerginėje delegaciją pasitiko daugiafunkcio centro direktorė Aurika Laurinaitienė. „Kur aš jus mačiau? A, tai jūs filmavotės vaizdo klipe!“ – šypsojosi T. Bonnici, išvydęs Guodą Gempler, Sofiją Vaitekūnaitę, Viktoriją Vaškelytę ir Vincentą Šveikauską.

Guvūs vaikai kaipmat pasišovė surengti ekskursiją ir pasididžiuodami rodė šiuolaikiškai įrengtas klases, erdvią sporto salę, biblioteką. T. Bonnici ypač sužavėjo miško darželis ir jame esantis Vabalų viešbutis. „Nuostabus darželis, įspūdinga mokykla miške. Tai, ką turite, yra unikalu!“ – neslėpė susižavėjimo UNECE pareigūnas.

Panaši ekskursiją svečių laukė ir Zapyškio pagrindinėje mokykloje. Čia T. Bonnici labiausiai sudomino šiuolaikiškai įrengti technologijų kabinetai, o prie stendo „Laimė“ su mokiniais užvirė diskusija. Puikią atmosferą dar labiau sušildė Š. Stepukonio jauniesiems gidams įteikti megztukai su projekto logotipu ant krūtinės.

V. Makūnas dėkojo T. Bonnici už įvertinimą, o Š. Stepukoniui – už partnerystę. „Šis ugdymo įstaigų infrastruktūros projektas mums padėjo aplenkti laiką. Tačiau Kauno rajonas sparčiai auga, todėl dar daugiau darbų laukia prieš akis“, – sakė meras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių