Pranešimai apie neva užminuotas mokyklas ir darželius: Kauno įstaigos darbo nestabdo

Nuo pat ankstyvo ryto į įvairias šalies mokymosi įstaigas plūsta pranešimai apie neva užminuotas patalpas. Tokių grasinamų laiškų sulaukė ir apie 50 Kauno ir pakaunės mokyklų ir darželių, tačiau kol kas mokymosi procesas nestabdomas, vaikai nėra evakuojami.

Kauno miesto savivaldybės komunikacijos specialistė Rasa Markauskaitė „Kauno dieną“ informavo, kad dėl gautų pranešimų mokymo įstaigos nuolat palaiko ryšį su policijos pareigūnais. Šiuo metu vadovaujamasi rekomendacija tęsti mokymo procesą.

„Su Švietimo skyriaus specialistais kaip tik kalbamės apie šią situaciją. Šiuo metu vadovaujamės visomis policijos rekomendacijomis, kad stabdyti darbo nereikia. Mokyklų vadovai informuoti dėl sustiprintos apsaugos, rakinti duris, patalpų apžiūros ir pan., bet iš esmės tiek mokyklos, tiek darželiai toliau vykdo savo funkcijas. Kol kas nėra tokių įstaigų, kurios stabdytų darbą. Mūsų žiniomis, tarptautinėje mokykloje taip pat sustiprintas saugumas, bet tikrai nėra į namus išsiųstų vaikų ar nutrauktų pamokų. Nuolat palaikome ryšį su policijos pareigūnais, mokyklos bendruomenėmis, stebime, ar nesikeičia situacija, gaunama informacija“, – kaip sprendžiama situacija dėl gautų grasinamų laiškų, komentavo R. Markauskaitė.

Netrukus Kauno miesto savivaldybė parengė dar vieną pranešimą, kuriame pažymėjo, kad vertinamos visos grėsmės, sustiprintas saugumas, tačiau pamokos tebevyksta.

„Vengiant bereikalingos panikos dėl šįryt anonimiškai paskleistos informacijos apie teroro akto grėsmes, informuojame, kad visos Kauno miesto savivaldybės mokyklos ir darželiai (144 įstaigos) vykdo policijos rekomendacijas ir tęsia veiklas kaip įprastai.

Vadovaudamiesi pareigūnų rekomendacijomis, jų vadovai informuoti dėl budėtojų darbo sustiprinimo, praėjimų kontrolės, nuodugnios patalpų apžiūros. Kol kas įstaigų veikla nestabdoma ir vaikai toliau lieka pamokose“, – pakartojo Kauno miesto savivaldybė.

Primename, kad policijos pareigūnai pranešimus apie galimai užminuotas šalies mokyklas ir darželius gauna nuo penktadienio ryto, 6 val. Laiškuose nurodoma neva 11.25 val. įvyks sprogimai. Laiškai, kuriuose nurodoma apie galimai švietimo įstaigose padėtus sprogmenis, parašyti rusų kalba. Yra ir lietuviškai rašytų laiškų, tačiau grasintojai juose nenaudojo nosinių raidžių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Op

Op portretas
Niekas nebijo.vaiku.pilnos grupes darzeliuose. Nu sprogs ir sprogs. Tevai veda,mokytojai juk neuzdraus.

elena

elena portretas
o kaip patenka i tas mokyklas ir darzelius tevai tai nepadejo vadinasi apsauga yra labai silpna jeigu svetimi vaiksto

Kai

Kai portretas
Kai kokie teismo rūmai gauna įspėjimą apie užminuotą pastatą, kas būna? Stabdoma veikla, visi laukia lauke. Kas būna dėl grėsmės ugdymo istaigoje? Jokios panikos. Matyti svarbos akcentai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių