Protestas – po atostogaujančio Kauno mero kabineto langais

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą prie Kauno miesto savivaldybės surengtas protestas „Politinės veidmainystės gimtadienis. Du metukai“.

Jo organizatorius Rokas Povilius teigė, kad šią akciją paskatino ne tik jau kelis metus Matijošaičių šeimos nevykdomi pažadai išeiti iš Rusijos rinkos, bet ir tai, kad „Viciunai-Rus“ dirbantys lietuviai tarptautiniuose susitikimuose prisistato Rusijos maisto pramonės atstovais.

Protesto metu prie savivaldybės buvo išskleistas „šventinis“ stalas su specialiu tortu, taip pat kauniečiai buvo kviečiami parašyti linkėjimus „sukaktuvių“ proga Matijošaičiams atvirukuose.

„Darome spaudimą, kad tarybos nariai (net ir „Vieningas Kaunas“ tarp jų) parodytų stuburą ir pasirašytų už tokią procedūrą“, – Eltai teigė R. Povilius.

„Viskas pavyko ir net geriau negu įsivaizdavome“, – penktadienio vakarą teigė vienas protesto organizatorių kaunietis R. Povilius.

Nors leidimą Laisvės alėjoje vykstančiam protestui savivaldybė išdavė tik 50-iai žmonių, pasak R. Poviliaus, susirinkusiųjų skaičius buvo didesnis.

Penktadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos opozicijoje esanti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcija pasiskelbė, kad pradėjo rinkti tarybos narių parašus Kauno miesto mero Visvaldo Matijošaičio interpeliacijai.

Kaip nurodoma pranešime žiniasklaidai, mero įgaliojimų nutraukimo procedūra inicijuojama atsižvelgiant į kovo 14 d. viešojoje erdvėje pasirodžiusią informaciją, jog „Vičiūnų grupės“, kurios vienas savininkų yra Kauno meras V. Matijošaitis, įmonės „Vičiūnai-Rus“ vadovai, tarpininkaujant Rusijos ambasadai Kuboje ir Kubos ambasadai Maskvoje, susitiko su Kubos maisto pramonės ministru ir jo atstovais Maskvoje.

Savo ruožtu Kauno vicemero Tomo Jarusevičiaus nestebina ši opozicijos iniciatyva. Jis taip pat atkreipia dėmesį, kad V. Matijošaičiui rengiama interpeliacija sutampa su mero atostogomis.

„Tai jau tampa savotišku metų ciklu, kuomet opozicija nusprendžia vėl ir vėl rinkti parašus ir lyg tyčia kiekvieną kartą tai sutampa su mero atostogomis“, – Eltai sakė T. Jarusevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Vilniaus portugalai su kupčios šaika visais būdais bando jį nuversti. Vidurinis pirštas jums konserviniai.

Kaunietis

Kaunietis portretas
Konservu iš visos Lietuvos o ypač iš portugalijas protestas tikri Kauniečiai 99% jį palaiko.

mentalitetas

mentalitetas portretas
Moralinis niekingumas, melas, žiaurumas, šmeižimas, polinkis į seksualinius iškrypimus – tai vis kacapiški bruožai, būdingi konservatos rinkėjams ir rėmėjams
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių