Skaitytojai dovanojo knygas Kauno rajono bibliotekoms

  • Teksto dydis:

Lietuvos bibliotekininkų draugijos (LBD) organizuojama kasmetinė akcija „Bibliotekų knygų Kalėdos“ – graži ir prasminga tradicija, apgaubianti knygų mylėtojus kalėdine gerumo ir dalijimosi džiaugsmo aura. 2023 m. gruodžio 4–2024 m. sausio 17 dienomis trukusios akcijos šūkio „Dovanokime skaitymą“ paskatinti skaitytojai dovanojo knygas Kauno rajono bibliotekoms.

Šiemet akcijos rėmėjas „Asseco Lietuva“ nusprendė svariai prisidėti prie LBD akcijos ir padovanoti knygų bibliotekoms. Viena iš šešių konkurso nugalėtojų tapo Užliedžių biblioteka – Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos (KRSVB) padalinys. Biblioteka Užliedžiuose veikia dar nuo 1967 m., bet jos knygų fondas – palyginti nedidelis ir dėl sparčios gyvenvietės plėtros nelengva patenkinti naujai besikuriančių jaunų šeimų skaitymo poreikius.

Pasak KRSVB direktorės Irenos Viktorijos Stančiauskienės, Užliedžiuose reikėtų platesnio programinės literatūros asortimento moksleiviams, taip pat saviugdos knygų, mokslo populiarinimo leidinių, įvairesnių žanrų grožinės literatūros. „Kryptingai dirbame ir tikimės netrukus įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Jų siekti padeda ir privatus verslas – vertiname „Asseco Lietuva“ dovanas ir dėkojame už gražią iniciatyvą. Remdama bibliotekas ir taip prisidėdama prie skaitančios visuomenės ugdymo, ši bendrovė rodo puikų sektiną pavyzdį ir kitiems verslo atstovams“, – sakė I. V. Stančiauskienė.

Dovanotoms knygoms lengviau pasiekti skaitytojus padės ir naujasis knygomatas (A. Šapokos g. 38, Kaunas). Naudodamiesi ibiblioteka.lt, skaitytojai gali užsisakyti į jį knygas net iš dviejų bibliotekų – Užliedžių ir KRSVB. „Asseco Lietuva“ dovanotos knygos ir platus dviejų bibliotekų knygų fondas – viskas jau parengta, kad knygomatas džiugintų reiklius ir patogias paslaugas vertinančius šiuolaikinius skaitytojus.

LBD akciją „Bibliotekų knygų Kalėdos“ šįkart papildė dar vienas įdomus renginys – konkursas „Meduolinė biblioteka“. Gardžiai kvepiančius valgomus bibliotekų maketus galėjo kurti ir pavieniai asmenys, ir bibliotekų kolektyvai, subūrę gausias lankytojų bendruomenes. KRSVB taip pat dalyvavo konkurse – į meduolinio kūrinio kūrybą įsitraukė bibliotekoje veikiančio rankdarbių būrelio „Susitikime kūryboje“, 0+ klubo nariai ir kiti. O konkurso komisija ypatingą dėmesį skyrė KRSVB padalinio – Ramučių bibliotekos – konkursiniam darbui. Ramučių meduolinė biblioteka buvo apdovanota specialia paskatinamąja nominacija. Ramučių bibliotekininkė Vida Stavavojienė pasakojo: „pastatas, kuriame įsikūrusi mūsų biblioteka, yra labai didelis, jame telpa ir Ramučių kultūros centras, ir Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos Ramučių skyrius. Tad nuolatinė bibliotekos lankytoja Donata Valickienė su sūnumi Danieliumi Valicku, trečios klasės moksleiviu, sugalvojo nulipdyti meduolinį Ramučių bibliotekos interjerą. Siųsdami nuotraukas konkursui nieko nesitikėjome, bet jei jau gavome, tai labai džiaugiamės.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių