Sulčių spaudėjai: dėl didelio antplūdžio dirbame lyg bitutės

Soduose vaismedžių šakos svyra nuo sunokusių obuoliukų. Kad šįmet obuolių derlius gausus, patvirtina ir sulčių spaudėjai, kuriems šiomis dienomis darbo tikrai netrūksta.

Soduose vaismedžių šakos svyra nuo sunokusių obuoliukų. Kad šįmet obuolių derlius gausus, patvirtina ir sulčių spaudėjai, kuriems šiomis dienomis darbo tikrai netrūksta.

Kieme pūpso tona obuolių

Kaip ir kasmet, sulčių spaudėjai darbą pradeda rugsėjį, o baigia spalį. Taigi Kauno mieste ir rajone plušantiems sulčių spaudėjams šiomis dienomis – pats darbymetis.

Portalo kaunodiena.lt žurnalistai, atvažiavę prie Vaišvydavos įsikūrusios sulčių spaudyklos „Obuolių namai“, savo akimis pamatė obuolių maišais užkrautą kiemą. Bendrovės darbuotojai svarstė, kad čia turėtų būti daugiau nei viena tona obuolių, kurie netrukus pavirs sultimis.

„Tai sezoninis darbas, todėl dabar dirbame lyg bitutės, kasdien nuo 9 valandos ryto iki vėlaus vakaro. Mūsų didžiausi pagalbininkai yra studentai“, – pasakojo „Obuolių namų“ projektų vadovas Rimvydas Butkus.

Jo teigimu, spaudykla dėl didelio antplūdžio užsakymų šiai savaitei nebepriima.

„Sulčių spaudimo eilė sudaryta iki spalio 1 d., tačiau jau galima registruotis kitai savaitei. Ir žmonėms patogiau, nes nereikia laukti, ir mums geriau, nes taip darbas vyksta pagal planą“, – aiškino R. Butkus. Ji tvirtino neskaičiuojantis, kiek litrų sulčių per dieną išspaudžia, nes darbo tiek daug, kad nėra laiko vesti statistiką.

Iš 100 kg obuolių – 70 litrų sulčių

Prie spaudyklos durų lūkuriavęs Vitalijus laukė, kada į savo automobilį galės susikrauti jau paruoštus maišelius su sultimis.

„Pernai iš spaudyklos parsivežiau 300 litrų sulčių. Šeima labai didelė, tad beveik viską ir išgėrėme. Laukiu šiųmečio obuolių derliaus sulčių“, – pasakojo prie Raudondvario nuosavą namą su sodu turintis vyras.

Norint pasinaudoti sulčių spaudyklos paslaugomis, reikia atvežti bent 100 kilogramų obuolių, nes to reikalauja speciali įranga. Iš tokio obuolių kiekio gaunama apie 70 litrų sulčių.

Pirmiausia obuoliai patenka į vandens vonią, paskui transporteriu keliami į traiškyklę-smulkintuvą, gauta obuolių masė spaudžiama presu. Šviežiai spaustos sultys tausojančiai pakaitinamos iki 78-80 laipsnių temperatūros ir čia pat išpilstomos.


Kainos

1 litro obuolių sulčių spaudimas, filtravimas, pakaitinimas bei išpilstymas – 1 Lt

5 litrų talpos pakuotė su kraneliu – 3 Lt

Už 5 litrus išspaustų sulčių su pakuote reikia mokėti 9 Lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
pelytes išsigaudykit ir nerūgs....

nebepasitikiu

nebepasitikiu portretas
Kazkaip nebepasitikiu TETRAPAKAIS uzrugo preitu metu sultys,gal per dideli skubejima ar nora daug uzgriebt nepakaitina iki reikiamos temperaturos.

obuoliukas

obuoliukas portretas
...juk ne uz dyka dirbat...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių