Tarptautinėse platformose – trys pasakos iš pakaunės

  • Teksto dydis:

Kauno rajono mėgėjams aktoriams iššūkiu tapęs radijo teatras virto trimis pasakomis, kurias nuo rugsėjo mėnesio paskutinio savaitgalio gali išgirsti net ir Europoje ar kitame žemyne gyvenantys lietuviai.

Nuo balandžio Rokuose virė kūrybinės teatro laboratorijos su profesionalais: režisieriumi, kompozitoriumi ir aktore. Kauno rajono gyventojai prisilietė prie profesionaliosios radijo teatro virtuvės, kurios centrine ašimi tapo režisieriaus Ramūno Abukevičiaus darbas kartu su bendruomene. Pakaunės gyventojai mokėsi scenos kalbos meno, kūrė personažus, analizavo tekstus, įgijo praktikos garso įrašų studijoje. Kūrybinio proceso metu patirtimi dalijosi kompozitorius Alvydas Jegelevičius ir aktorė Edita Niciūtė.

„Procesas niekuo nesiskyrė nuo darbo profesionaliame teatre: pirma – laikotarpis prie stalo, pasakų analizės. „Labai įdomu, kad mūsų pasakose užkoduota netgi visa pasaulio istorija, ne tik Lietuvos. Tam tikrose simboliuose galima rasti ir pagonybės, ir induizmo, ir krikščionybės apraiškų. Naujas atradimas – pasakos skirtos pirmiausia suaugusiesiems, ne vien vaikams“, – pasakojo aktorė E. Niciūtė.

Kartu su Kauno rajono mėgėjais aktoriais pagal lietuvių liaudies pasakas sukurtos radijo teatro pasakos „Baltas vilkas“, „Karalaitis vagis“, „Nueik, nežinia kur, atnešk, nežinia ką!“ jau įdėtos net į dvylika tarptautinių („Spotify“, „Deezer“, „Shazam“, „iTunes“ / „Apple Music“, „Tidal“, „AWA Music“, KKBOX, „QQ Music“, „NetEase Cloud Music“, „JioSaavan“ ir kt.) ir vienoje lietuviškoje („Pakartot“) platformoje. Lietuvos kultūros tarybos ir Kauno rajono savivaldybės dėka lietuviškai kalbantys bet kurioje pasaulio vietoje gyvenantys tėvai, seneliai, vaikai gali naudotis nauju naudingu interneto turiniu, puoselėjančiu Lietuvos kultūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių