Vestuvės – kuklesnės, o nuotakos vis dažniau vyresnės

Kaune santuokų kol kas nemažėja. Kaip ir kasmet, jaunavedžių antplūdis – liepos bei rugpjūčio mėnesiais. Tiesa, juntama tendencija, kad daugiau moterų tuokiasi su jaunesniais vyrais ir vis daugiau vestuvių puikuojasi ne prabanga, bet išsiskiria kuklumu.

Mažėja išskirtinių vestuvių

"Kauniečiai vis dar tuokiasi, o liepos ir rugpjūčio mėnesiais – vis dar antplūdis, – šyptelėjo Kauno Civilinės metrikacijos biuro vedėja Agnė Augonė. Šiemet susituokė apie 1300 porų, o metų pabaigoje, matyt sulauksime įprasto skaičiaus – daugiau nei 2000 porų. – Populiaresnis rugpjūtis. Tačiau, kai nėra vietų tuoktis šį mėnesį, prašo liepą. Ir įprastai šie abu mėnesiai būna perpildyti ir tuokiame poras kas dešimt minučių."

Šiuos A.Augonės žodžius tarsi patvirtino penktadienis ir šeštadienis – susituokė po 39 poras. Tiesa, vedėja pastebėjo kelias tendencijas – vis dažniau tuokiasi moterys su jaunesniais vyrais ir mažėja prabangių santuokų: kuklesnės nuotakų suknelės, šukuosenos, mažesnis pulkas pamergių, pabrolių ir svečių, kuklesni automobiliai.

10 tūkstančių litų biudžetas

"Mūsų vestuvės gan kuklios. Negalime sau daug leisti. Bet jei jos būtų prabangios, nuo to mes vienas kitą labiau mylėtume? – pinigų nesureikšmino Inga. – Be to, labai norėjome kartu išvažiuoti, todėl netrukus savaitei išskrisime į Bulgariją."

Inga ir mylimasis, kurie prie kelias minutes paskambino varpu, išėję pro Rotušės duris jau kaip vyras ir žmona, neslėpė, kad vestuvėms išleido apie 12 tūkstančių litų.

Tiesa, nemažai pinigų jiems padėjo sutaupyti draugai: jie nemokės už automobilį, fotografavo paslaugas.

"Atrodo, į 10 tūkstančių litų biudžetą tilpome, bet juk tai nėra svarbiausias dalykas, – nuoširdžiai prisipažino prieš keliolika minučių susituokęs ir vis dar švytintis Marius. – Norėjome normalių, tradicinių vestuvių. Susituokti gražioje Rotušėje, kad mūsų lauktų svečiai, artimieji."

"Žinoma, reikėjo skaičiuoti, viskas brangsta. Tiesa, suknelę nebuvo sunku išsirinkti. Sunkiau buvo organizuoti šventę", – taip pat spindėjo laime jo žmona Živilė, nuskubėdami į artimiausių žmonių būrį.

Laiminga pora su artimiausiais žmonėmis ir draugais vieną nuostabiausių švenčių paminės sodyboje.

Daugėja vyresnių nuotakų

2014 metais išryškėjo dar viena tendencija: vis daugiau tuokiasi porų, kai moteris vyresnė už vyrą. Šiemet jau ne viena moteris susituokė už savo mylimąjį, būdama vyresnė 10, 15 ir net 19 metų.

Ir šeštadienį, kai Kaune susituokė apie 40 porų, daugiau nei trečdalis moterų, buvo vyresnė už savo sutuoktinį.

"Ne, tos poros nesituokė iš išskaičiavimo. Kuklios ir jautėsi, kas spinduliuoja laime", – apie 15-20 metų už vyrus vyresnes moteris kalbėjo A.Aguonė.

Šiemet padaugėjo porų ir besituokiančių už ukrainiečių.


Pirmadienio "Kauno dienoje" skaitykite apie: 

Ne "ekonominių", o tikrąją, tikrų vestuvių kainą;

Populiariausias išvažiuojamąsias vietas tuoktis;

Savaitės dieną, kuriai įprastos kuklesnės vestuvės;

Vestuvių rekordus ir antirekordus;

Kiek gi tų laimingųjų Kaune, ištekėjusių už užsieniečių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tata

tata portretas
40 metu moterys geriau atrodo, kaip 18 metu.lietuvoj vyru jau neliko, gejiskos isvaizdos kazkokie tai.

Senukas

Senukas portretas
Viskas logiška.Dabartinių vyrų pimpaliukai nebestovi tiek kiek reikalinaga moterims.todėl šios renkasi jaunesnius.Moterys net 60-metės turi uoslę ir žino, kad iš vyro virš 65 menka nauda.Jos meluoja, kai sako, kad vyrų joms nereikia.Reikia, tik pajėgaus lovoje.

Moteris, taip taip

Moteris, taip taip portretas
Moterys visada, kurios sugeba save išlaikyti pagal išvaizdą atrodo jaunesnės už tokio amžiaus vyrukus. Moterys, būkite gražios ir visada jaunos širdyje ir sieloje.
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių