Vietoj senų medžių žada naujus

  • Teksto dydis:

Vienoje svarbiausių Petrašiūnų transporto arterijų – R. Kalantos gatvėje – prasidėjo paruošiamieji remonto darbai. Šioje gatvėje ne tik bus atnaujinta važiuojamoji dalis, šaligatviai, bet ir sutvarkyti visi želdiniai.

„Įgyvendinant važiuojamosios dalies ir šaligatvio tvarkymo bei pritaikymo pėstiesiems darbus, avarinės būklės medžius dėl pasvirimo ir pažeistų šaknų nuspręsta nupjauti. Tose vietose bus atsodintos naujos liepos, taip suformuojant medžių alėją“, – teigė Kauno savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Pasak R. Savickienės, planuojama nupjauti 70 prastos būklės liepų bei invazinės rūšies medžių. Vietoj jų bus pasodinta 100 naujų liepų.

„Kirtimo darbus planuojama pradėti kitos savaitės pradžioje, o atsodinimas vyks rudenį, nes šiuo metu yra ne sezonas“, – pabrėžė Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja.

„Šiuo metu vyksta šaligatvių ir įvažų tvarkymo darbai. Keičiami kelio bortai, frezuojami šaligatviai, ruošiamasi viso kompleksinio gatvės atnaujinimo tolimesniems darbams“, – teigė Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o kur čia

o kur čia portretas
nuotraukoje seni medžiai? Kažkaip nesimato nė vieno.

iš liepų

iš liepų portretas
nedaug naudos,nes kai pradeda nuo jų byrėt peržydėja žiedai ir varvėt nuo kaitros lipni sūla,tai tik keiksmų lavina pasipila į tų medžių pusę.Pilnai pritariu,kad geriau jau pasodintų šermukšnių,rojaus obuoliukų medžius.Tokius medžius,iš kurių yra nauda ne tik žmogui,bet ir paukščiams,voverėms.

piktas

piktas portretas
pridare nauju gatviu o ju netvarko cia aleksote Hagos g....o mokescius lupa bl 8 arai 100 euru zemes mokests uz ka???? varyk i sklypa per arimus...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių