Vilniaus gatvėje jau verda gyvenimas

Didžioji dauguma Vilniaus gatvės rekonstrukcijos darbų jau padaryti. Vietomis jau laisvai gali vaikščioti pėstieji, veikia ir lauko kavinės. Kaunas jau dėlioja ir terminus, kada visa gatvė tviskės naujai sudėtu grindiniu.

Kokie darbai vyksta?

„Kauno diena“ pasidomėjo, kaip vyksta pagrindinės Kauno Senamiesčio gatvės rekonstrukcijos darbai. Miesto atstovai tikino, kad nemaža dalis grindinio jau sudėta, liko vos kelios atkarpos, kur vaikščioti kol kas nepatogu.

„Rangovai pažadėjo Vilniaus gatvėje dangas pėstiesiems sutvarkyti rugsėjo pabaigoje – spalio pradžioje. Šiuo metu atlikta didesnioji dalis – apie du trečdaliai visų darbų. Dabar nuo Birštono gatvės, už požeminės perėjos Laisvės alėjos link klojamos šaligatvių ir pagrindinio pėsčiųjų tako dangos“, – komentavo Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

Dar liks sutvarkyti apšvietimą, įrengti laiptus ties „Motiejaus kepyklėle“, atlikti kitus baigiamuosius darbus.

„Šiuo metu prie kepyklėlės pradėti gelžbetoninių pakopų betonavimo darbai, ant kurių vėliau bus klijuojamos granitinės pakopos. Kiekviena tvarkomos Vilniaus gatvės laiptų pakopa yra individualių išmatavimų. Kadangi dėl Rusijos pradėto karo Ukrainoje visoje Europoje sutriko tiekimo grandinės, konkrečių vietų pakopų atvykimas gali kiek užtrukti“, – informavo specialistas.

Terminai: planuojama, kad visas grindinys bus paklotas iki spalio pradžios. Justinos Lasauskaitės nuotr.

Šviesus grindinys

Primename, kad grindinio klojimo darbus buvo pristabdę paveldosaugininkai, neleidę akmenų šlifuoti. Visgi, buvo rastas kompromisas, ir šlifuoti akmenys klojami vidurinėje Vilniaus gatvės dalyje, o ties šaligatviais palikti nešlifuoti akmenys, kokie ir buvo prieš rekonstrukciją.

Kadangi didžioji dalis tako jau paklota, ne vienas kaunietis išbandė šį grindinį. Miestiečiai teigiamai vertino taip sudėtus akmenis, mat dabar viskas gerokai lygiau. Visgi, ne vienam kilo klausimų, kodėl grindinio akmenys tokie šviesūs ir kol kas vaizdas neprimena senojo grindinio tako. Tačiau miesto atstovai pažymėjo, kad akmenys iš tiesų dar nėra visiškai paruošti, todėl jie kol kas yra šviesesni, nei bus užbaigus visus darbus.

„Kol kas nuo pakloto akmens paviršiaus ne visur pašalinta siūlių užpildo medžiaga. Danga dar ne kartą bus valoma, todėl natūralaus akmens spalva dar tikrai išryškės“, – pabrėžė A.Pakalniškis.

Sugrįžta verslai

Pradėjus rekonstrukciją, dalis Vilniaus gatvėje įsikūrusių verslų laikinai užvėrė duris. Kiti leido kava mėgautis tik viduje. Tačiau dabar, nors ši Senamiesčio gatvė oficialiai vis dar yra statybų aikštelė, tačiau miestas leido veikti lauko kavinėms.

Jos staliukus į lauką išsinešė ten, kur jau paklotas grindinys, kur jo nėra, teks dar šiek tiek pakentėti arba tik kitą sezoną atidaryti lauko terasas.

„Siekiame, kad verslas patirtų kuo mažesnių nuostolių ir kaip įmanoma anksčiau pradėtų darbą, todėl turėjome tikslą greičiau užbaigti darbus, trukdžiusius kavinių darbui. Jų veikla suderinta su rangovu – dirba ten, kur netrukdo kapitaliniam remontui ir saugu patiems lankytojams“, – nurodė A.Pakalniškis.

Vilniaus gatvės rekonstrukcija pradėta praėjusių metų vasarą. Prieš praėjusių metų Kalėdas buvo nuimtos tvoros ir pėstieji galėjo eiti žvyro danga. Grindinys pradėtas kloti tik šių metų gegužę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>To patenkintam

>To patenkintam portretas
oho, tikrai tamstai užuojauta,- tenka gyventi tvartelyje ir dar kažkokiu virusu tamstą žiurkė iš tvartelio apkrėtė... Gal beždžionių raupais ? Ai ai, tikrai sugadintas gyvenimas.

To patenkintam

To patenkintam  portretas
O tu konservuotas žiurke iš tvartelio nešioji visus pasaulio virusus, ir gadini padoriems Lietuvos žmonėms gyvenimus.

Kauno austa

Kauno austa portretas
Priimame Vilniaus gatvės tvarkymo darbams : "biržininkus", pensinikes,pensinikus , mylinčius Tatą ir jo nevirškinančius, rūkančius taboką t.p .ir kanapes, LGBT narius ir normalis, visus ,visu visus.Trūksta darbo rankų visame Kaune, nes ukrainiečiai grįžo ginti tėvynes , bulbašų Batka neišleidžia ,o lietuviai tokio brudno darbo kratosi
VISI KOMENTARAI 31

Galerijos

Daugiau straipsnių