- Kauno.diena.lt inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
-
Pokyčiai: „Radau profesiją, kolegas ir darbo vietą, kurioje netrūksta nei iššūkių, nei aistros, nei pergalių siekimo“, – teigia G.Zakarauskas.
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
-
Žaisti futbolą ir kepti duoną – tiek pat herojiška?
Kas gali būti panašaus tarp duonos kepimo ir futbolo? Gytis Zakarauskas, Kaune įsikūrusios kepyklos „Fazer Lietuva“ kokybės specialistas, nuo mažens gyveno vien futbolu: vaikinui puikiai sekėsi, o treneriai prognozavo tarptautinę karjerą ir didžiules perspektyvas.
Netikėta kojos trauma privertė pakeisti karjeros kelią. G.Zakarauskas pasuko į maisto technologijos sritį ir teigia, kad, įsidarbinęs kepykloje, būtent joje atrado save. Jaunas vyras tikina, kad niekada nebūtų pagalvojęs, jog kepti duoną ir žaisti futbolą gali būti tokios panašios profesijos – jose netrūksta nei azarto, nei aistros, nei pergalių siekimo.
G.Zakarauskas futbolu pradėjo domėtis labai anksti. Pamažu smagus laisvalaikio leidimas po sunkių treniruočių ir darbo pradėjo virsti į perspektyvią karjerą ir tapo neatsiejama gyvenimo dalimi. Vis dėlto gyvenimas nebūtų toks žavus, jeigu viskas vyktų pagal planą. Visos ateities svajonės ir tikslai subliūško, kai vyras gavo rimtą kojos traumą, o iš daktarų išgirdo iki tol skaudžiausią žinią savo gyvenime – jeigu toliau žaisi, greitai atsidursi neįgaliojo vežimėlyje.
„Futbolas man buvo visas gyvenimas. Tai buvo ir pomėgis, ir galimybė užsidirbti – paauglystėje tai skambėjo kaip neįmanomos svajonės išsipildymas. Buvau laimingas atradęs save, norėjau kilti karjeros laiptais, išvažiuoti į užsienį. Deja, trauma šiuos planus pakeitė. Po ilgų nerimo, nežinojimo, ką daryti, ir savigraužos dienų, netikėtas likimo posūkis leido man pasirinkti maisto technologijos mokslus. Taip atsidūriau ir „Fazer Lietuva“ kepykloje. Ir nors niekada apie tokį kelią nesvajojau, dabar esu tikras, kad niekas gyvenime neįvyksta be reikalo. Radau profesiją, kolegas ir darbo vietą, kurioje netrūksta nei iššūkių, nei aistros, nei pergalių siekimo“, – teigia G.Zakarauskas.
Nauja karjera ir nauji iššūkiai
Baigęs veterinarinės maisto saugos bakalauro mokslus, G.Zakarauskas įstojo į magistro studijas ir pradėjo ieškotis darbo. Akiai užkliuvus už kepyklos „Fazer Lietuva“ darbo skelbimo, jis nusprendė pabandyti ir buvo pakviestas į pirmąjį pokalbį, kuris tapo lemtingas – vaikinas netrukus gavo darbą, atitinkantį jo naująją specialybę. Netrukus G.Zakarauskas buvo pastebėtas „Fazer Lietuva“ vadovybės ir jo kreipimasis dėl aukštesnės – kokybės specialisto – pozicijos taip pat neliko neįvertintas. Šias pareigas vyras eina jau pusantrų metų, kaupia patirtį ir net neketina sustoti.
Futbolas man buvo visas gyvenimas. Tai buvo ir pomėgis, ir galimybė užsidirbti.
„Anksčiau maniau, kad futbolo niekas nepakeis, pasirodo, klydau. Kuo daugiau mokiausi ir sužinojau apie maisto gamybos technologijas, tuo labiau jos mane traukė. Todėl džiaugiuosi dėl savo dabartinės pozicijos ir savo ateitį matau „Fazer“ įmonėje. Šis darbas tiesiog mane įtraukė! Gal ir skambės keistai, tačiau grįžtu namo, truputį pailsiu ir laukiu kitos dienos, kad galėčiau grįžti į darbą. Daug kam tai atrodytų nesuvokiama, bet galiu patikinti – tai įmanoma“, – teigia G.Zakarauskas.
Jaunasis darbuotojas džiaugiasi, kad „Fazer“ yra tarptautinė įmonė, kurioje suteikiamos visos galimybės augti ir tobulėti. G.Zakarauską džiugina galimybė bendrauti su kolegomis užsienyje, nuvykti į svetur esančias kepyklas ir įgauti naujos patirties.
Darbas su duona – herojiškas malonumas
Žaisdamas futbolą sportininkas dažnai tampa herojumi, užkariaujančiu sirgalių širdis. Tačiau, anot G.Zakarausko, duonos kepimo procesas – ne mažiau herojiškas. Jaunas vyras teigia, kad futbolo išugdytos savybės – siekis laimėti, pasiekti kuo daugiau, geriau pasirodyti – pasireiškia ir darbe.
„Visada siekiau bet kokia kaina laimėti futbole, tačiau šį azartą jaučiu ir čia, Kauno kepykloje. Noriu pasiekti vis daugiau – aukščiausią gaminių kokybę, geriausią skonį. Kartais nepavyksta iš pirmo karto, tačiau tada vėl viską darai iš naujo. Tai elementarus sportinis azartas, kuriam pagavus, darysi tol, kol padarysi gerai ir laimėsi visų pirma asmeninę dvikovą su savimi“, – teigia kokybės specialistas.
G.Zakarauskas neslepia, kad duonos kepimo procesas – sudėtingas ir įvairialypis: duona mėgsta priežiūrą, šilumą, rankų darbą, todėl prisidėti prie šio proceso ne tik įdomu, bet ir vertinga.
„Žinau, kad duonos gaminimas yra pagarbos vertas procesas. Tai vienas svarbiausių maisto produktų, kuris yra su mumis nuo gimimo, su juo sutinkame garbingą svečią, jis lydi mus iki pat mirties. Be to, duona man kelia daug sentimentų. Puikiai atsimenu, kaip mano močiutė kepdavo duoną, o mes visi, dar būdami vaikai, su nekantrumu jos laukdavome. Todėl tiek mušti įvarčius tūkstantinėse arenose, tiek kepti duoną kasdieninę – panašūs herojiški procesai. Dabar džiaugiuosi, kad gyvenimas viską sudėliojo taip, kad pasirinkau būtent antrąjį“, – pokalbį užbaigia G.Zakarauskas.
Prisijunkite prie „Fazer Lietuva“ komandos! Daugiau informacijos www.fazer.lt
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Kuri Kauno eglutė gražesnė: šių ar praėjusių metų?7
Nauja puošimo komanda Kaune šiandien paskleidė meduolių kvapą – Vienybės aikštėje įžiebta miesto eglė. Praeitais metais Kalėdos Kaune susitelkė ties lengvumo tema. Tada eglę puošė menininkė Jolanta Šmi...
-
Lietuvoje įžiebta pirmoji Kalėdų eglė: Kaunas pakvipo meduoliais, Kalėdų Senelis leidosi stogu63
Kauno Vienybės aikštėje įžiebta eglė – smaližių širdis tirpdančiomis dekoracijomis papuoštas kalėdinis medis ėmė skaičiuoti iki didžiųjų metų švenčių likusį laiką. ...
-
Restauruoti Prienų ir Kauno rajono miškuose rasti partizanų dokumentai13
Po metus trukusių darbų restauruota dalis Lietuvos partizanų Tauro apygardos Geležinio Vilko ir Žalgirio rinktinių dokumentų. Dalies dokumentų, daugiau kaip 70 metų išbuvusių po žeme, nepavyko atkurti. ...
-
Kauniečiai sveikino Lietuvos kariuomenę: didžiuokimės tuo, ką turime22
Įvairiuose Lietuvos miestuose renginiais paminėtos 106-osios Lietuvos kariuomenės atkūrimo metinės. Kauniečiai tradiciškai susibūrė Vytauto Didžiojo karo muziejaus sodelyje. ...
-
TIESIOGIAI: Kalėdų eglės įžiebimas Kaune26
Kaunas pirmasis šalyje šiandien žiebia kalėdinę eglę ir įjungia šventinį laikmatį. Įspūdingą šventę stebėkite kartu su portalu „Kauno diena“ nuo 19.30 val.! ...
-
Ar naujo Seimo priklausomybių politika bus efektyvesnė?
Dalis Kaune išrinktų parlamentarų mano, kad reikėtų peržiūrėti su visuomenės sveikata susijusius strateginius dokumentus, nes kol kas valstybė nesuteikia pakankamai savalaikės ir tinkamos pagalbos žmonėms, norintiems išgyti nuo prikla...
-
Piligriminės kelionės pamokos ir atradimai6
Visuomenininkas ir verslininkas Gintautas Labanauskas su Kauno šv. Apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros parapijos bendruomene pasidalijo įspūdžiais iš piligriminės kelionės. ...
-
Patiklumo epidemija: kaunietis sukčiams nepagailėjo 700 tūkst. eurų33
Patiklumo epidemija gyventojams atsieina jų santaupas. Kasdien dėl to šalies policija pradedama net po devynis ikiteisminius tyrimus. Toks tyrimas vykdomas, jeigu prarasta suma viršija 165 eurus. Į mažesnių nuostolių patyrusius gyventojus t...
-
„Kauno sporto apdovanojimai 2024“: laukiama sporto favoritų nominacijų
Septintą kartą skelbiami geriausių Kauno miesto atletų, komandų, trenerių, sporto renginių ar naujai sužibėjusių talentų rinkimai. ...
-
Ketvirtadienio vakarą į Kauną pasibeldė žiema2
Ketvirtadienio vakarą Kaune ėmė kristi snaigės. Jos priminė, kad žiema – ne už kalnų. ...