Žvilgsnis į „Mokslo salos“ vidų: kasdien atvyksta naujų eksponatų

  • Teksto dydis:

Nemuno saloje praeivių dėmesio sulaukia naujai pastatyta „Mokslo sala“. Miesto atstovai kviečia mestelėti akį ir į vidų, kur kasdien įrengiama ekspozicija. Ją apžiūrėti bus galima jau nuo šio rudens.

„„Mokslo saloje“ kasdien dešimtys specialistų įrenginėja unikalią ekspoziciją. Ją sudarys 140 eksponatų, atkeliavusių iš kaimyninės Lenkijos. Lankytojai interaktyviai susipažins su žmogaus kūnu ir sveikata, maistu, gamta ir aplinka, atliekomis ir tarša, energija, transportu bei komunikacija“, – trumpai pranešė Kauno miesto savivaldybė.

„Kauno diena“ yra skelbusi apie tai, kas sudarys „Mokslo salos“ ekspoziciją. Lankytojų lauks iš tiesų interaktyvi kelionė po mokslo pasaulį, kuriame atsiskleis sąsajos tarp žmogaus ir aplinkos.

Štai temoje „Žmogaus kūnas ir sveikata“ nagrinėjama kūno sandara ir veikimo principai, iš ko susideda ir kaip veikia žmogaus organizmas, kodėl ir kaip kvėpuojame, kodėl plaka širdis, juda kūnas. Keliamas klausimas, kokią įtaką mokslo pasiekimai daro sveikatai ir gyvensenai, kaip šie pasiekimai gali pakeisti gyvenimą ateityje.

Kauno m. savivaldybės nuotr.

Kita tema – gamta ir aplinka. Čia lankytojai bus supažindinami su įvairiais ir gausiais gamtos ištekliais, tačiau kartu ir gamtos stichija, jos jėga, kuri reaguoja į žmonių veiklą ir neretai yra nesuvaldoma.

Dar viena tema – atliekos ir tarša. Aktualu priminti, kad, kalbant apie atliekas, dažnai galvojama tik apie šiukšles ir jų rūšiavimą, tačiau ši sritis gerokai platesnė. Reikia nepamiršti ir kitų rūšių taršos (šviesos, oro, garso ar vandens), kurios nepastebime kasdien, tačiau kuri daro milžinišką įtaką mūsų gyvenimo kokybei ir aplinkai.

Energijos ir transporto temos yra dvi labiausiai klasikinės ekspozicijos, kuriose lankytojai ras pagrindinius fizikos dėsnius iliustruojančių interaktyvių eksponatų. Štai energijos temos srityje nagrinėjama, kas tai yra, kaip ir iš kokių šaltinių ji atsiranda, kaip saugoma ir perduodama. „Mokslo saloje“ bus pristatomi įvairūs energijos gavybos būdai: vėjo, saulės, potvynių, šilumos, žmogaus fizinė energija ir kaip ji realiai panaudojama. Lankytojai galės ieškoti atsakymų, kiek energijos reikia įvairiems daiktams, kiek laiko ir pastangų reikalaujama šiam jos kiekiui sukurti.

Kita mokslo inovacijų centro tema – komunikacija. Ši tema aprėpia tiek fizinį žmonių bendravimą, tiek technologijas, kurios buvo naudojamos praeityje informacijai įrašyti ir perduoti, tiek technologijas, kurios naudojamos kasdien, ypač tos, kurios pakeitė visų gyvenimą COVID-19 pandemijos metu.

Paskutinė, bet tikrai ne prasčiausia „Mokslo salos“ būsimos ekspozicijos tema skirta ikimokyklinio amžiaus (trejų–šešerių metų) vaikams. Tai bus tikrai išskirtinė ekspozicija, nes dauguma jos lankytojų dar nemoka skaityti ir rašyti, todėl labiau nei kitose dalyse mokymasis ir pažinimas vyksta per veiklą, spalvas ir garsus. Visi eksponatai yra paprasti, intuityvūs ir pritaikyti mažiausiems lankytojams

Mokslo ir inovacijų centro atidarymas – šį rudenį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Vėl Kauno dienos trolis Krysu gaudytojas RILVINAS Žurys..

""ŽINOVAMS""

""ŽINOVAMS"" portretas
VISKUO NEPATENKINTIEMS IR APIE VISKĄ""NUSIMANANTIEMS{"" AR JŪS KUO NORS DŽIAUGIATĖS,? TIKRAI NE. O KODĖL? TODĖL ,KAD PATYS NIEKADA NIEKO NESATE PADARĘ. TAI GAL NORS MOKSLO MUZIEJUJE PASITOBULINSITE.

Žilvinas Ručys

Žilvinas Ručys portretas
krysos kauno mero vagių gauja pasiskaičiavusi kad į metus šitą vagių aferą aplankys 300.000 lankytojų :))))))) . Paklauskit pas vagį krysą kauno merą : 8 darbo valandos , 360 dienų per metus . Iš kur 300.000 klientų ? jei visu miesto muziejus aplanko keletą kart mažiau . Nenuostabu kad Lietuvos priešui kontrabandistui , kurio krovinius saugodavo nusikaltėliai ir policija , įprasta meluoti
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių