20 valandų trukusi neįgalaus vaiko paieška: kaip jis dingo ir kodėl nerastas karštais pėdsakais

  • Teksto dydis:

Portalui kauno.diena.lt pavyko sužinoti, kokiomis aplinkybėmis trečiadienio pavakare pakaunėje dingo neįgalus trylikametis, kurio nesėkmingai ieškojus pernakt, ketvirtadienį policija per žiniasklaidą prašė visuomenės pagalbos, ir kokios būklės jis rastas. O taip pat, kodėl jo nepavyko aptikti karštais pėdsakais nei kinologams, nei kitiems pagalbininkams, nors mažametis po 20 valandų trukusių paieškų buvo aptiktas vos už kilometro nuo savo namų.

Kaip jau pranešta, informaciją apie berniuko dingimą policija trečiadienį gavo apie 18 valandą. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, po to, kai jis po viešnagės su mama pas kaimynus išėjo su suaugusiųjų žinia vienas pro vartelius į gatvę. Kaip manyta, trumpam pasivaikščioti, kaip, panašu, kad būdavo ir anksčiau, ir, nors neįgalus trylikametis, kaip buvo teigta policijos pranešime apie jo dingimą, sunkiai orientavosi aplinkoje, kelią nuo minėtų kaimynų iki savo namų jis gerai žinojo. Tačiau vienas kartas nemelavo.

Berniuko mamai kilus įtarimui, kodėl jis šį kartą per ilgai negrįžta atgal, ir nuskubėjus į namus, sūnaus nebuvo ir ten. Nežinojo, kur gali būti berniukas, ir jo tėvas, kuriam paskambino sunerimusi mama. Tada ir nuspręsta kreiptis pagalbos į policiją.

Kaip jau pranešta, ketvirtadienį, apie 14.20 val.,  dingęs trylikametis buvo rastas laukuose tarp Babtų seniūnijos Gaižuvėlės kaimo, kuriame – jo namai, ir Bajėnų kaimo, esančio jau nebe Kauno, o Kėdainių rajone, t.y. maždaug už kilometro nuo savo namų.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, jis buvo pavargęs, išsigandęs ir apsidraskęs. Tačiau berniuką apžiūrėję greitosios medikai į gydymo įstaigą jo nevežė, kaip paprastai būna tokiais atvejais, siekiant atlikti detalesnę apžiūrą. Kaip pranešė policija, po medikų apžiūros trylikametis perduotas tėvams, kas leidžia daryti prielaidą, kad jo būklė nebuvo sunki.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Kaip jau rašyta, tą pačią trečiadienio pavakarę paskelbus mažamečio paiešką, į Gaižuvėlės kaimą, kurį praktiškai sudaro viena gatvė, atskubėjo ir policijos kinologai, ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, ir Šaulių sąjungos nariai, ir Raudonojo kryžiaus savanoriai. Buvo naudoti, kaip teigta policijos pranešime, ir dronai bei termovizoriai. Tačiau rasti dingusio neįgalaus mažamečio karštais pėdsakais nepavyko.

Ketvirtadienį jį aptiko savanoriai, kurių branduolį sudarė artimiausio didžiausio kaimo, turinčio Panevėžiuko pavadinimą, bendruomenė bei aplinkinių kaimų gyventojai. Jų susirinko apie pusšimtis.

Pirminiais duomenimis, neįgalus trylikametis pastebėtas traukiantis namų link. Manoma, kad jis be perstojo klaidžiojo ir pasiklydęs, todėl minėtuose laukuose jo ieškoję pareigūnai bei šiems talkinusių kitų institucijų atstovai ir neaptiko dingusio mažamečio karštais pėdsakais.

Deja, kur jis praleido naktį, išsiaiškinti greičiausiai nepavyks, nes berniukas, kaip buvo teigiama policijos pranešime, nekalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BLAIVININKAS

BLAIVININKAS portretas
In vino veritas.

M.

M.  portretas
Jau surado
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių