Dainavoje – specialiųjų tarnybų apgultis: vienas vyras išvežtas su antrankiais, kitas pabėgo

  • Teksto dydis:

Naktį į penktadienį Dainavos mikrorajone buvo apstu Kauno specialiųjų tarnybų transporto. Vieno buto, esančio viename šios miesto dalies penkiaaukštyje, apgultis truko net kelias valandas. Ir šį kartą kartu su specialiosiosiomis tarnybomis į jį vyko ir vaiko teisių specialistai. Kito šio mikrorajono buto šturmas truko trumpiau, tačiau iš jo su antrankiais išsivežtas vyras.

Pirmiausiai ir buvo pranešta apie esą minėto vyro savivalę. 23.50 val. į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino moteris, kuri teigė, kad jos sutuoktinis neišleidžia jos iš buto. Tačiau, panašu, kad pranešti apie tai specialiosioms tarnyboms leido, arba skambinusioji tiesiog jį kažkaip pergudravo.

Anot Kauno policijos atstovės, į įvykio vietą – vieną Draugystės gatvės penkiaaukštį atskubėjusių jos kolegų niekas į butą, kurio adresą nurodė skambinusioji, neįsileido. Todėl tradiciškai pagalbon kviesti ugniagesiai gelbėtojai.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje apie praėjusios paros iškvietimus teigiama, kad šarvuotos šio buto ketvirtajame aukšte durys atidarytos, panaudojus diskinį pjūklą, nes niekas jų neatvėrė net įjungus šį prietaisą, kurio garsas dažniausiai priverčia nepaklusniuosius tai padaryti.

Buto viduje, anot policijos atstovės, aptikta sunkiai apgirtusi pora. 42-ejų metų vyrui nustatytas 3,71 prom. girtumas. Dvejais metais jaunesnė moteris buvo dar girtesnė – 3,84 prom.

Tačiau daugiau problemų policija turėjo su vyru. Šis atsisakė vykdyti jam skirtą smurto artimoje aplinkoje orderį, t.y. skubiai penkiolikai dienų palikti namus. Nors pagalbą kvietųsi moteris medikų paslaugų atsisakė ir nefiksuota į akis krentančių smurto žymių jos veide ar kūne, minėtas orderis išduodamas ir esant pagrindui įtarti psichologinį smurtą.

Kadangi moters sutuoktinis minėto policijos jam išduoto orderio nevykdė, jis buvo išvežtas iš buto pareigūnų – į policijos skyrių administracinio nusižengimo protokolo už teisėtų jų reikalavimų nevykdymą surašymui. Už tai yra numatyta bauda nuo 90 iki 140 eurų.

Žodžiu, pergėręs vyrukas kaip reikiant prisidirbo. Kita vertus, kyla klausimas ir, kur vidurnaktį reikėjo eiti iš namų jo sutuoktinei. Panašu, kad atsakymas į šį klausimą toks pats, kaip ir jos sutuoktinio atveju, – jis susijęs su alkoholio promilėmis, aptiktomis abiejų organizmuose.

Vos išsprendus minėtą konfliktinę situaciją, visos Kauno specialiosios tarnybos skubėjo ir į vieną Pramonės prospekto penkiaaukštį. Apie 1.30 val. Bendrajam pagalbos centrui šio daugiabučio gyventojai pranešė apie iš vieno buto, kuriame yra ir nepilnamečių vaikų, sklindantį triukšmą. Šio buto apgultis užsitęsė, nes teko kviesti ir budinčius vaiko teisių specialistus.

Į šį pirmajame aukšte esantį butą, į kurį taip pat policijos niekas neįsileido, taip pat patekta su ugniagesių gelbėtojų pagalba – šiems pasikėlus kopėčiomis iki jo lango ir šį atidarius.

Anot policijos atstovės, šturmuotame bute buvo rasta neblaivi 36-erių metų moteris, kuriai nustatytas beveik vidutinis – 1,31 prom. girtumas, su nepilnamečiu vaiku. Iki kaimynų skambučio jame siautėjęs 34-erių metų vyras, atvykus pareigūnams, jau buvo iš įvykio vietos pasišalinęs.

Nepaisant to, ir jam buvo išduotas smurto artimoje aplinkoje orderis, apie kurį, anot policijos atstovės, jam bus pranešta SMS žinute į jo mobilųjį telefoną bei pranešimu į jo elektroninį paštą. Sužinoti šį, kaip ir telefono numerį, policija turi galimybių. O, jeigu asmuo, kuriam išduotas smurto artimoje aplinkoje orderis, šio nevykdys, už tai taip pat yra numatyta administracinė atsakomybė – bauda nuo 80 iki 320 eurų.

Konflikto, apie kurį pranešė kaimynai, liudytoju tapusiam nepilnamečiui vaiko teisių specialistai, įvertinę situaciją, leido pasilikti su mama.

Į vieną Dainavos mikrorajono daugiabutį Kauno specialiosios tarnybos vyko ir ketvirtadienio popietę. Viename šio Kovo 11-osios gatvės penkiaaukščio bute, kurio duris ugniagesiai gelbėtojai atidarė laužtuvu, aptiktas negyvas 65-erių metų vyras. Teigiama, kad lovoje aptikto velionio palaikų apžiūros metu jokių į akis krentančių išorinio smurto žymių nepastebėta. Tiesa, palaikų būklė – neaišku, ar dėl tvyrojusių karščių, ar dėl to, kad šio vieno gyvenusio asmens niekas ilgai nepasigedo, jau buvo iškalbinga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Ar policijoje dirba mąstantys, ,kaip galima visiškai girta žmogų vyti iš namų.

Pilietis

Pilietis portretas
Kada policija pradės kontroliuoti apykojinius?!Vakar apie 23:30 vedžiojau šunį ties Dubysos gatve esančiais kotedžais.Dėmesį patraukė muzika, garsus žvengimas ir šūkavimai,kuris girdisi per kelias gatves aplinkui.Prisiartinus prie objekto,pastebėjau dar įdomesnį vaizdelį.Žmogaus siluetas su gobtuvu ant galvos slankioja aplink kitų gyventojų langus,pastovi paklauso,apžiūri ir sugrįžta atgal į butą iš kurio sklinda triukšmas.Negana to,terasoje vyksta veiksmas,kurį galima prilyginti nelegaliam kazino.Pasidalinau savo įspudžiais su aplinkiniais.Pasirodo,ten įleistas,kažkoks pilietis su apykoje.

Taip

Taip portretas
Vyras teisingai padarė kad gatavos bobos neišleido į gatvę. Orderis ir iškraustymas vyro iš namų be priežasties- tai beprotybė. Taip policija gali elgtis tik diktatūrinėse šalyse, tikrai nedemokratinėse..
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių