Gaisras daugiabučio gyventojus išvijo iš namų

Trečiadienio rytą Kovo 11-osios gatvės daugiabučio gyventojai dėl gaisro buvo priversti palikti namus. Evakuoti 25 gyventojai.

Trečiadienio rytą Kovo 11-osios gatvės daugiabučio gyventojai dėl gaisro buvo priversti palikti namus. Tiriama, kas sukėlė gaisrą, kuris vos nesibaigė tragedija.

Aukų išvengta

Pranešimas apie gaisrą 60-ame name gautas apie 7 val. Pranešta, kad iš šešto namo aukšto veržiasi liepsnos. 

Į pagalbą išskubėjo sustiprintos ugniagesių pajėgos, buvo evakuoti 25 gyventojai. Dviejų keltuvų prireikė aštuoniems gyventojams evakuoti, kiti iš 12-aukščio pastato išėjo pasinaudoję laiptine. 

Tik profesionalių gelbėtojų pastangomis gaisro židinys sėkmingai rastas ir užgesintas, ugnis neišplito į aplinkinius butus. Likviduojant gaisrą dalyvavo penkios autocisternos.

Laimei, žmonių aukų buvo išvengta. Tik vienai nepilnametei, ištiktai šoko, medikai suteikė pagalbą vietoje.

Skaičiuojami nuostoliai 

"Evakuaciją apsunkino tai, kad namas – bendrabučio tipo, labai ilgi koridoriai", – pasakojo Kauno ugniagesių atstovė Džiuginta Vaitkevičienė.

Įvykio vietoje buvo labai daug dūmų, tačiau juos juto ne visi tebemiegoję gyventojai. Kai kurie prižadintieji kategoriškai pareiškė, kad nejaučia jokių dūmų, todėl iš namų niekur neis.

Pasak D. Vaitkevičienės, ugniagesiams padėjo namo gyventojai, greitai patraukę savo automobilius iš jais užstatyto privažiavimo prie daugiabučio.

Išdegė šešto aukšto koridoriaus gale buvusi bendro naudojimo virtuvė. Aprūko koridorius, viršutiniai aukštai, išorinė namo siena. Be to, vandeniu buvo sulieti apatiniai aukštai, sutrūko langų stiklai.

Pradėtas tyrimas

Namą administruoja bendrovė "Nemuno būstas". Bendrovės direktorė Jolanta Volteraitytė teigė, kad, pirminiais duomenimis, gaisras kilo nuo šalutinio šaltinio. 

"Gaisras kilo virtuvėje, kuri nuosavybės teise priklauso konkretiems žmonėms. Tai nėra viso namo bendroji nuosavybė. Atstatinėjama elektros instaliacija nuo 5 iki 7 aukšto, šiandien taip pat bus laikinai užsandarintas išdužęs langas", – sitaciją komentavo J. Volteraitytė.

Jos teigimu, artimiausiu metu planuojama atlikti namo fasado remonto darbus. "Nemuno būstas" taip pat pateiks gyventojams rekomendacijas, kaip nuvalyti sienas.

Dž. Vaitkevičienė, kalbėdama apie galimą gaisro priežastį, teigė, jog ugniagesiai mano, kad kalta ne viryklė ar elektros instaliacija. Labiausiai tikėtinos versijos – virtuvė buvo padegta arba gaisras kilo dėl neatsargaus elgesio. 

Dainavos policijos komisariate dėl įvykio pradėtas ikiteisiminis tyrimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tu vejo paklausk, jis tau atsakys

Tu vejo paklausk, jis tau atsakys portretas
Kol administruos motinines sicio imones namus(vadinamos Rubikonautais), tai ne tik bendrabuciai pataps landynemis, bet ir ne bendrabuciai,nes administratoriai nera suinteresuoti padeti kaimynams padeti apsiginti nuo bomzu, girtuokliu. O ka vargse policija? Ogi nieko, atlyginimai mazi, benzino ba ba ir dar kovoti su kuo???

zinanti

zinanti portretas
yra ir normalių gyventojų ten, bet per tuos bomžatronus, pijokus ir narkotikų pardavėjus daugiausia kenčia jie, policija nereguoja, kad ir kiek pareiškimų buvo rašyta.

partietis

partietis portretas
nusisnekat,civiliokai! lietuvoj nera narkomanijos! ir wilno taboras,tai ismislas.yra tik euroforijos pasekeju partija.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių