Dėl iš „Kauno energijos“ išviliotų 312 tūkst. eurų prokurorai kreipiasi į užsienio kolegas

Iš bendrovės „Kauno energija“ sąskaitos apgaulės būdu galimai išviliojus daugiau nei 312 tūkst. eurų, Kauno apygardos prokurorai kreipiasi pagalbos į užsienio teisėsaugos institucijas.

Kaip antradienį nurodė Generalinė prokuratūra, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo ir neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo, Kauno apygardos prokurorai parengė Europos tyrimo orderius į Lenkiją, Vokietiją ir Nyderlandų Karalystę.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, keturi pervedimai į Lietuvoje esančias sąskaitas buvo sulaikyti tą pačią dieną. Iš viso „Kauno energijai“ buvo grąžinta beveik 133 tūkst. eurų suma.

Kiti du pervedimai atlikti į Nyderlanduose ir Lenkijoje atidarytas banko sąskaitas. Didesnė pinigų suma iš pastarosios sąskaitos buvo išskaidyta ir pervesta į kelias sąskaitas Lenkijoje ir Vokietijoje.

Ikiteisminį tyrimą 2023 metų lapkritį pradėjo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, gavę „Kauno energijos“ pareiškimą, kad įmonės darbuotoją įtikino investuoti finansų konsultantais apsimetę asmenys.

Iš bendrovės banko sąskaitos buvo įvykdytos šešios finansinės operacijos į fizinių Lietuvos ir užsienio piliečių banko sąskaitas. Apgaulės būdu iš „Kauno energijos“ sąskaitos galimai buvo išviliota daugiau kaip 312 tūkst. eurų suma.

„Kauno energija“ yra antra pagal dydį regioninė šilumos gamybos ir tiekimo bendrovė Lietuvoje, 92,84 proc. jos akcijų valdo Kauno savivaldybė.

Bendrovė apie šį įvykį viešai neskelbė, naujienų portalui „15min“ įmonės atstovas Šarūnas Bulota nurodė, kad reikšmingos įtakos jos veiklai įvykis neturi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Kas cia daros,kas cia vyksta tukstanciai,milijonai vis is Lietuvoj dingsta ?

Jonas

Jonas portretas
Susitarimas tarp sukčių vieni kitiems perveda.Gaus lygtinai pinigų nėra iš kur išieškoti.Viso gero pinigėliai

Expert

Expert  portretas
Vadovas sako kad tokia suma,įmonės veiklai nieko nesudaro.Tai štai ir gynybai vienas donoras jau yra,reikia tik apskaičiuoti jų galimybes paremti iki kol turės reikšmę įmonės veiklai.
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių