Gaisras konfiskuotų automobilių aikštelėje: užsidegė prieš pusmetį į griovį nulėkęs mersedesas

  • Teksto dydis:

Pirmadienio pavakarę Kauno ugniagesiams gelbėtojams buvo pranešta apie mįslingą gaisrą konfiskuotų automobilių aikštelėje Ateities plente. Iš vieno tarp beveik pusšimčio ten laikomų automobilių staiga pradėjo rūkti dūmai.

Pirminiais duomenimis, apie tai pranešė šios aikštelės sargas.

Šiandien ryte įvykio vietoje apsilankius portalo kauno.diena.lt fotografui, ant aikštelę juosiančios tvoros kabėjo užrašas, skelbiantis, kad ji dėl techninių kliūčių nedirba. O pats įvykio kaltininkas – aprūkęs „Mercedes-Benz A140“ pravertu variklio dangčiu bei atsilupusiomis dugno skardomis stovėjo aikštelės centre, į kurį greičiausiai buvo išstumtas siekiant išgelbėti nuo užsidegimo kitus greta buvusius automobilius. Šie buvo sustatyti aplink aikštelę vietomis net keliomis eilėmis.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Ugniagesiai gelbėtojai praneša buvę įvykio vietoje už septynių minučių po pranešimo, gauto 16.50 val. Per keturias minutes lokalizavę beįsiplieskiantį gaisrą. Ir dar per dvylika jį galutinai sutramdę. Per tą laiką spėjo apdegti šio moterišku vadinamo mersedeso salonas ir dugnas – priekinėje keleivio pusėje. Aprūko ir variklio skyrius bei kėbulas.

Įvykio aplinkybes tiriantis Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos inspektorius po mersedeso apžiūros portalui kauno.diena.lt teigė, kad tikėtina, jog gaisras kilo dėl elektros instaliacijos arba kuro tiekimo sistemos gedimų. Tačiau patikslinti daugiau šio įvykio aplinkybių negalėjo, nes nepavyksta prisiskambinti apie jį pranešusiojo asmens telefonu. Į aikštelę – apžiūrėti degusio automobilio inspektorių įleido šiandien budintis sargas, kuris patikslinti vakarykščio įvykio aplinkybių negali.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, sutartį su šia aikštele yra sudariusi Valstybinė mokesčių inspekcija. Jos padalinio Kauno apskričiai atstovas spaudai portalą informavo, kad šis mersedesas buvo perimtas į jų apskaitą pernai lapkritį, vadovaujantis Marijampolės apylinkės teismo Vilkaviškio rūmu nuosprendžiu, paskelbtu pernai spalį.

Minėto teismo atstovė žiniasklaidai portalą informavo, kad šiuo nuosprendžiu nuo baudžiamosios atsakomybės pagal dėdės, dirbančio pedagoginį darbą, laidavimą buvo atleista pirmą kartą teisiama Vilkaviškio rajono gyventoja, kuri, būdama neblaivi – 2,53 prom., vieną pernykštės liepos naktį nulėkė su savo mersedesu į griovį. Nors ji pati teistumo išvengė, tačiau minėtas automobilis buvo konfiskuotas, o iš jo buvusios savininkės trejiems metams atimta teisė vairuoti.   

Vilmanto Raupelio nuotr.

Pasak Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos gaisrų tyrėjų, panašūs įvykiai, kai užsidegdavo jau kurį laiką niekur nevažiavę drėgmės bei šalčio paveikti techniškai netvarkingi automobiliai, jiems – ne naujiena.

Belieka įsivaizduoti, kuo viskas galėjo baigtis, jeigu tai būtų atsitikę, pavyzdžiui, naktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pirkejas

Pirkejas portretas
Vat ir nusipirk pas juos masina poto kieme ir sudegs, vien lavonai kazkokie

Algis

Algis portretas
Nereikia kaltinti techninio stovio.Tai aikštelės darbuotojų bukumas.Pinigus paima o kad reikia atjungti akumuliatorių,protelio trūksta.

Niekada

Niekada portretas
Nereikia taip ilgai laikyti bet kokio automobilio griovyje,o tuo labiau mersedeso.Būtų iš griovio ištraukę bent sausio pradžioje t.y.po pusmečio,tikrai nebūtų užsidegęs.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių