Užspringusią 3-metę išgelbėjęs ugniagesys: tokiose situacijose būtina reaguoti žaibiškai

  • Teksto dydis:

Kauno rajone iš gaisro grįžtantys ugniagesiai suteikė pirmąją pagalbą automobilyje užspringusiam vaikui.

Kaip pranešė Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba, ketvirtadienio vakarą, 17.15 val., buvo gautas pranešimas, kad Domeikavos seniūnijoje, Radikių kaime, Žemynos gatvėje, laukuose dega vagonėlis.

Atvykus ugniagesiams, apleistas statybinis vagonėlis degė atvira liepsna. Sudegė degios vagonėlio dalys.

Ugniagesiams grįžtant iš įvykio Domeikavoje, Vandžiogalos gatvėje, autobusų stotelėje, ugniagesių automobilį susistabdė moteris, nes automobilyje springo 3 metų mergaitė.

18.35 val. ugniagesiai suteikė pirmąją pagalbą užspingusiai mergaitei, sulaukta, kol atvyko medikai.

Kiek vėliau ugniagesių atstovai plačiau papasakojo apie šią laimingai pasibaigusią nelaimę.

Grįžtančius iš gaisro ugniagesius Domeikavos seniūnijoje, Sargėnų kelyje, aplenkė automobilis ir pradėjo rodyti signalus ir ženklus, kad ugniagesiai sustotų.

„Mes sustojome, o iš mašinos išlipę vyras ir moteris pribėgo prie mūsų ir pasakė, kad užspringo vaikas, – sakė šios komandos ugniagesys Martynas Banaitis. – Iššokęs iš automobilio nuskubėjau prie mergaitės. Ji buvo maždaug 3-4 metų. Aš pasiguldžiau ją ant rankos ir atlikau kelis trinktelėjimus į nugarą, tačiau tai nepadėjo. Tada atlikau Heimlicho manevrą – spustelėjau pilvą ir taip pavyko stumtelti svetimkūnį. Pasirodo, mergaitė buvo užspringusi guminuku.“

Mergaitę pavyko išgelbėti tik laimingai susiklosčius aplinkybėms, kadangi pro šalį važiavo ugniagesiai gelbėtojai. Greitoji medicinos pagalba atvyko tik po 10-12 min.

Pasirodo, mergaitė buvo užspringusi guminuku.

Pasak M. Banaičio, atgaivinus vaiką, atlėgo tėvų baimė, panika ir emocijos: „O mergaitė pradėjo kvėpuoti, žiūrėti į mus ir net nusišypsojo. Džiaugiamės, kad ši situacija baigėsi laimingai, kad laiku važiavome pro šalį, nes tokiose situacijose turi labai greitai reaguoti.“

Trečius metus ugniagesiu gelbėtoju dirbantis vyras sakė, jog darbo metu jam pirmą kartą teko gaivinti užspringusį vaiką. „Anksčiau ne darbo metu yra tekę teikti pagalbą užspringusiam suaugusiajam“, – sakė M. Banaitis.

Ugniagesio gelbėtojo teigimu, puikius pirmosios pagalbos įgūdžius jis įgijo Ugniagesių gelbėtojų mokykloje. „Pirmosios pagalbos mokymams ten skiriama ypač daug dėmesio“, – sakė gelbėtojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jk

jk portretas
Šaunūs vyrai,pagarba jiems bet ir tevai turi moketi atlikti Heimlicho spūsni,ne visad ugnegiesiai ar GMP bus šalia.žmones reik mokyti teikti skubią pagalbą,o pas mus reikalauja idiotiškųvaistinelių

Rasa

Rasa portretas
Didelis ačiū šiam žmogui ir jo komandai, padovanojo mergaitei antra gyvenimą, sėkmės jūms didžiausios visur ir visada

Byyyy Rka DEJĘS

Byyyy Rka  DEJĘS portretas
ŠAUNUOLIS....PAGARBA DIDZIAUSIA!!!
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių