Į rekordus važinėjant išgėrus nusitaikė ir Lapių gyventojas: jau baigia išsekti bausmių arsenalas

  • Teksto dydis:

Po Temidės didinamuoju stiklu atsidūrė dar vienas pijokas, kaip paaiškėjo, būdamas sunkaus girtumo, sugebantis važinėti automobiliu 160 km/val. greičiu. Tiesa, ties posūkiu – atsidurti dėl to griovyje, tačiau lyg niekur nieko išlipti iš jo laukan ir po to kurti pasakas, kas gi čia nutiko.

44-erių Daivaras Žukauskas iš Lapių seniūnijos prieš pat Naujuosius dėl to neteko teisės vairuoti maksimaliam septynių metų laikotarpiui. Tiesa, tai buvo jau šeštas jo teistumas už vairavimą išgėrus bei administracinė nuobauda už tą patį, pirminiais duomenimis, per pusketvirtų metų.

Pastarąjį kartą, būdamas neblaivus, D. Žukauskas nesuvaldė automobilio „Audi A6“, kurį įsigijo vos išvakarėse, pernykštę gegužės 28-ąją kelyje Vandžiogala-Priešiogalėlė-Jonava. Tada jam nustatytas 2,63 promilių girtumas, o prieš pusę metų buvo atimta ir teisė vairuoti penkerius metus.

Panašu, kad dėl to, jog neturėjo teisės vairuoti, šis piktybinis Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjas iš pradžių buvo linkęs teisintis, kad įsigijo minėtą „Audi“ iš nepažįstamo asmens, o kai kitą dieną savo pirkinį „užkūrė“, šis taip pradėjo „dūminti“, kad jis taip susierzino, jog pradėjo su kaimynais vartoti alkoholį. Begeriant ir kilo mintis šią kriošeną parduoti. Tačiau esą surastas pirkėjas, testuodamas šį „Audi“, jo nesuvaldė, įvažiavo į griovį ir pabėgo.

Tačiau papildomos apklausos metu D. Žukauskas jau pasakojo, kad vairavo tada šį automobilį pats ir ties posūkiu į kaimą, važiuodamas 160 km/val. greičiu, jo nesuvaldė bei nulėkė į griovį. O važiuoti jam tada neblaiviam buvo būtina, nes susipyko su kaimynėmis, kurios jam iškvietė policiją, su kuria jis susidurti nenorėjo, todėl ir nusprendė išvažiuoti. Tačiau nuvažiavo tik iki minėto griovio.

Kauno apylinkės teismo teisėjas Dainius Ročys, nagrinėjęs pastarąjį oficialiai individualia veikla besiverčiančio D. Žukausko nuotykį, vėl sėdus neblaiviam už vairo, konstatavo, kad jis padarė du nusikaltimus – vairavo, būdamas sunkaus girtumo ir vengdamas atlikti baudžiamojo poveikio priemonę – neturėdamas teisės vairuoti.

Už tai D. Žukauskui skirtas subendrintas 60 parų areštas. Tačiau šis dar subendrintas su ankstesnių iš viso aštuonių šio pakaunės gyventojo teistumų bausmėmis, kurių jis nėra atlikęs. Taigi, devintasis D. Žukausko teistumas – laisvės atėmimas vieneriems metams, atidedant jo vykdymą trejiems metams bei 2500 eurų bauda su įpareigojimu tęsti darbą arba registruotis Užimtumo tarnyboje, neišeiti iš namų nuo 23 iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi, nevartoti psichiką veikiančių medžiagų ir per pusmetį sudalyvauti elgesio pataisos programoje. Be to, šiam piktybiniam KET pažeidėjui septyneriems atimta teisė vairuoti transporto priemones bei iš jo konfiskuotas automobilis „Audi A6“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Asmens duomenų apsaugos įstatymas MATOMAI priimtas BANDITŲ UŽSAKYMU, ,tokio nusikaltėlio slepiamas snukis , IR KAM TAI NAUDINGA , URODAI .

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Pas mumis tik rėkia teisiu atėmimas ir baudžiamoji na ir ką nors vienas sėdi ar priverstinai gydomas .patys sau įstatymus kuria tai dar ir buduliai tuo naudojasi .seniai čia pripisęs klyną seimunėlis nuo mentų pabėgo namuose užsirakino ir sėdi kaip .......matai negalima nieko daryti neliečiamybė .neigali valdžia ir įstatymai tokie .

Trikojis \\\\\.../////

Trikojis   \\\\\...///// portretas
Matyt pagasėjusiame Lapių kelyje per tą alxašą nesuskaičiuojamos avarijos ir vyksta.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių