Kanapių produktus legaliame kioske pardavinėjusiam kauniečiui – laisvės atėmimas

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas anksčiau neteistą kaunietį pripažino kaltu dėl neteisėto narkotinių medžiagų platinimo, iš kanapių pagamintuose CBD produktuose nustačius didesnį tetrahidrokanabinolio kiekį nei leistina.

Kaip antradienį informavo teismas, įrodyta, jog M. S., turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, nuo 2022 metų rugsėjo iki lapkričio savo vadovaujamos mažosios bendrijos „Lama Kush“ kioske Kaune laikė ir prekiavo augalinės kilmės produktais, kuriuose narkotinių medžiagų kiekis buvo didesnis nei leistinas.

Kaip nustatyta byloje, nuteistasis iš viso laikė ir platino 30,23 gramo narkotinės medžiagos – kanapių antžeminių dalių, kuriose delta-9-tetrahidrokanabinolio kiekis siekė nuo 0,26 iki 0,53 procento.

Teisiamojo posėdžio metu apklaustas M. S. nepripažino kaltės ir nurodė, jog visas prekes buvo legaliai įsigijęs iš kitos įmonės, o prieš jas užsakant, gaudavo visus laboratorijos tyrimus ir juos peržiūrėdavo, kad tetrahidrokanabinolio kiekis neviršytų 0,2 procento.

M. S. nurodė, jog produktuose, kuriuose narkotinių medžiagų kiekis buvo viršytas, taip pat buvo gavęs dokumentus – užsienyje atliktų laboratorinių tyrimų duomenis, kuriuose buvo parašyta, jog tetrahidrokanabinolio kiekis neviršija numatytos normos.

Anot teismo, tokie parodymai patvirtino, kad M. S. žinojo apie tai, kokiu būdu buvo atlikti tyrimai, skirti nustatyti narkotinių medžiagų koncentraciją ir tai, kad tokie tyrimai nėra leistini.

„Taigi, kaltinamasis žinojo Lietuvos Respublikos pluoštinių kanapių įstatymą bei dėl to suprato, kad tetrahidrokanabinolio kiekis ir jo koncentracijai nustatyti nebuvo vadovautasi tuo metodu, kuris yra numatytas tiesiogiai taikomame Europos Sąjungos teisės akte“, – pranešime cituojamas Kauno apylinkės teismo teisėjas Arūnas Purvainis.

„Toks reguliavimas reiškia, kad tol, kol nėra atlikta tyrimų taikant imperatyviai numatytą tyrimo metodą ir nėra gauta rezultatų, patvirtinančių, kad tetrahidrokanabinolio koncentracija neviršija leistinos ribos, visos kanapės yra laikomos tiesiog narkotine medžiaga ir jų apyvarta draudžiama“, – teigia A. Purvainis.

Vasario 22 dieną M. S. pripažintas kaltu dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti, jam skirta 2 metų ir 2 mėnesių terminuota laisvės atėmimo bausmė.

Kartu su šiuo nuosprendžiu teisme priimta nutartis pranešti Kauno apygardos prokuratūrai apie tai, kad įmonė ir jai atstovavę asmenys, pardavinėję M. S. įmonei produktus ir rėmęsi minėtais sertifikatais, galėjo padaryti tokią pat nusikalstamą veiką.


Šiame straipsnyje: kanapėskanapių produktai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Senis

Senis portretas
Taip sūnau, jei tau bus nuo to lengviau gali galvoti taip. O iš tiesų tiesiog pasakiau 95% visuomenės nuomone apie susmirdusius tarciokus.

to Tarciokams ne

to Tarciokams ne portretas
seni, kad tu pats skambi, kaip koks nususes susmirdelis geriantis garaze ir liejantis ant kitu neapykanta komentaruose, nes daugiau jokio kito uzsiemimo gyvenime ir neturi, vafliuk

Tarciokams ne

Tarciokams ne portretas
Gyvenime kaip tik sekasi puikiai, ko nepasakyciau apie buvusius klasiokus kurių nė vienas prasipalino ir prasiuoste ir dabar susmirde stumia dienas garažuose. Taip - ir tie kas palina yra tarciokai, nes negali be to nei dienos praleisti, kas yra visiškai apgailėtina. Taip kad nori palinti - i sveikata, tik su visom iš to isplaukianciom pasekmem, tame tarpe ir galimybe atsisėsti į kalėjimą ir be kažkokių fantazijų apie žolės teikiama nauda
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių