Kaunietė apie incidentą „Bardake“: sumušė kaip šunį

„Buvau šokiruota, kad mane užpuolė, bet apsaugos darbuotojų elgesys pribloškė“, – apie incidentą bare „Bardakas“ sakė kaunietė Milda. Tai ne vienintelis atvejis, o policija atlieka du tyrimus.

Užpuolė iš nugaros?

Apsilankymą naktiniame bare „Bardakas“ kovo 16-osios naktį moteris prisimena iki šiol – ne tik iškyla nemalonios emocijos, bet ir tenka lankytis pas medikus. Kaip ji teigė, maždaug 20 minučių po vidurnakčio bare iš nugaros buvo užpulta nepažįstamo vyro.

„Pajutau kažkieno ranką ant kaklo, kuri staigiai ir stipriai čiupo už plaukų, praradau pusiausvyrą. Užpuolikas, suėmęs visus plaukus, tąsė mane po klubo grindis, spaudė prie žemės. Kojomis ir kita ranka daužė, spardė. Bandžiau gintis nuo užpuoliko, tad jis man išnarino pirštą per sąnarį. Pirštas kabėjo, – pasakojo Milda. – Apsauga elgėsi labai grubiai, griebė mane už rankos, nusivedė į baro prieangį. Klausė, kas įvyko. Pasakiau apsaugos darbuotojui, kad mane užpuolė nepažįstamas vyras, kad kviestų policiją ir peržiūrėtų vaizdo įrašą. Kadangi kartojau tik šį sakinį, apsaugos darbuotojas įtūžo, įrėmė savo veidą į mano ir šaukė spjaudydamas man ant veido, kad aš nerėkčiau ant jo.“

Moteris prašė atkreipti dėmesį į jos sveikatos būklę ir greičiau iškviesti medikus. „Vėliau, atvykus medikams ir policijai, aš papasakojau, kas įvyko. Kadangi man reikėjo skubios pagalbos, mane išvežė į ligoninę, o mane užpuolęs vyras su savo kompanija buvo įleistas atgal į naktinio klubo patalpas. Įleistas atgal, liudininkų pasakojimu, vyras buvo agresyvus ir konfliktavo su kitais lankytojais, vėliau buvo išvestas apsaugos. „Bardakui“ tik jų pačių saugumas rūpi, o ne lankytojų“, – piktinosi pašnekovė.

Kaunietė pasakojo, kad užpuolikas nuplėšė jos rankinuką. „Praradau visus asmeninius daiktus. Atgavau juos tik po pusantros valandos iš policijos darbuotojų“, – pasakojo kokteilių baro lankytoja.

Pašnekovė teigė, kad laiką yra leidusi ne tik Lietuvos, bet ir užsienio naktinio pasilinksminimo vietose, tačiau su tokiu elgesiu niekur neteko susidurti. „Bardake“ ji lankėsi ir anksčiau.

„Dešinės rankos pirštas negyja. Jis – violetinis. Nesinori galvoti apie tragiškus padarinius, bet iškritau iš gyvenimo, nesusitvarkau su buities darbais. Darbe taip pat reikia rankų. Skubos tvarka eisiu pas chirurgą“, – sakė pašnekovė, kuri maždaug mėnesį neranda laiko laisvalaikiui – lankosi pas medikus, policijos pareigūnus, ekspertus.

Užpuolikas, suėmęs visus plaukus, tąsė mane po klubo grindis, spaudė prie žemės. Kojomis ir kita ranka daužė, spardė. Bandžiau gintis nuo užpuoliko, tad jis man išnarino pirštą.

„Teismo medicinos ekspertas pažymėjo sumušimus ant rankų ir kojų. Dvi savaites skaudėjo skalpą nuo to, kad plaukus tempė. Ir psichologų pagalbos reikėjo. Mane užpuolė žvėris. Čiupti moterį už kaklo – neregėti dalykai. Žvėris. Nebaudžiamas. Mane sumušė kaip šunį, – emocijų neslėpė pašnekovė. – Po šio incidento iš klubo administracijos, apsaugos – jokio žmogiškumo. Jie paėmė mane už rankos taip, tarsi aš būčiau smurtautoja ir pavojinga. Buvau šokiruota, kad mane užpuolė, bet apsaugos darbuotojų elgesys pribloškė. Jie buvo abejingi ir net su manimi agresyviai elgėsi. Likau viena sumušta, be daiktų, dar to vyro kompanija bandė kaltę man suversti.“

Braižas – panašus?

Milda teigė, kad kovo 20-ąją policijai dėl šio incidento parašė pareiškimą. Viešojoje erdvėje pamačiusi panašią istoriją, ji nusprendė paviešinti ir savo išgyvenimus. „Galbūt tai tik sutapimas, bet užpuolimo braižas man pasirodė panašus, o užpuolimus skiria tik viena savaitė“, – sakė moteris.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai patvirtino, kad kovo 16-ąją, apie 2 val., sulaukė pranešimo, kad naktiniame bare sužalota moteris. Ji buvo nuvežta į gydymo įstaigą. Įtariamasis yra nustatytas. Toliau vyksta ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo.

Kokteilių baro „Bardakas“ atstovai teigė, kad apie šį įvykį jiems yra žinoma. „Apsaugos darbuotojai pamatė konfliktuojančius vaikiną ir merginą, juos iš karto išskyrė. Vaikinas šaukė, kad mergina į veidą jam metė šampano taurę, mergina – kad jai sužalojo pirštą. Mergina buvo agresyvi, smarkiai šūkavo, norėjo išeiti namo nesulaukusi nei policijos, nei medicinos pagalbos, jos mandagiai buvo paprašyta nusiraminti ir nešaukti. Vaikinui buvo prakirstas antakis, bėgo kraujas, apsaugos darbuotojai palydėjo jį iki drabužinės, paėmė striukę ir nuvedė tiesiai į policijos automobilį. Daugiau nei tą vakarą, nei kitą dieną šio lankytojo pas mus nebuvo“, – teigė „Bardako“ administratorė Marija Stankutė. Kaunietė Milda teigė, kad į vaikiną taurę paleido, nes taip gynėsi ir nevalingai sureagavo.

Kaip teigė kokteilių baro atstovė M. Stankutė, vaikinas buvo sulaikytas, jam iškviesta policija, merginai buvo iškviesta greitoji medicinos pagalba. Policijai perduoti vaizdo kamerų įrašai.

„Ar policijoje yra tik merginos pareiškimas, ar ir vaikino dėl prakirsto antakio, kaip toliau vyksta šis tyrimas, jokios informacijos neturime“, – teigė „Bardako“ atstovė.

Situacija: dėl incidentų „Bardake“ pradėti jau mažiausiai du ikiteisminiai tyrimai. Regimanto Zakšensko nuotr.

Incidentų – daugiau

Apie galimą kitą smurto atvejį ir apsaugos darbuotojų abejingumą redakcijai pranešė ir dar viena skaitytoja.

„Galimai stipriai apsvaigęs vyras griebė merginą už kaklo ir kumščiu trenkė į veidą, – apie „Bardake“ kovo 24-osios naktį, apie 2 val., matytą vaizdą pasakojo liudininkė. – Labiausiai nustebino žmonių ir apsaugos darbuotojų abejingumas, kai stebėdami visą įvykį nesigriebė jokių veiksmų. Merginai netekus sąmonės, niekas nepadėjo jos išnešti iš klubo patalpų ar suteikti pirmąją pagalbą. Tik po kurio laiko, kai konfliktas jau buvo nutrauktas, apsaugos darbuotojai vyrą galimai išvedė per tarnybinį išėjimą.“ Policijos pareigūnams atvykus į naktinį barą galimo smurtautojo jie neberado.

Policijos atstovai patvirtino, kad į Laisvės alėjoje esantį naktinį barą vyko kovo 24 d., apie 02.45 val. „Naktiniame klube vyras sudavė moteriai, gimusiai 1999 m.“, – teigė policijos atstovai.

Teisėsauga pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo. „Galimai nusikalstamą veiką padaręs asmuo nustatinėjamas, peržiūrimi vaizdo stebėjimo kamerų įrašai, apklausiami liudytojai“, – teigė policijos atstovai.

Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorė Jolita Raudeliūnienė pateikė daugiau detalių apie vykdomą tyrimą.

Apsaugos darbuotojas įtūžo, įrėmė savo veidą į mano ir šaukė spjaudydamas man ant veido, kad aš nerėkčiau ant jo.

Prokurorė teigė, kad kol kas įtariamojo asmenybė yra nustatinėjama, tačiau vaizdo stebėjimo kamerų įrašuose yra užfiksuotas pats incidentas.

„Įvykio metu moteriai buvo iškviesti medikai, ji buvo apžiūrėta, bet į gydymo įstaigą nebuvo išvežta. Dėl moters sužalojimų jau gauta specialistų išvada. Būklė nebuvo sudėtinga. Gauta išvada, kad jai nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas. Nėra duomenų, kad keistųsi sužalojimų mastas“, – teigė prokurorė.

Teisėsauga apklausė ir pačią nukentėjusiąją. „Ikiteisminio tyrimo medžiagoje nėra duomenų, kad asmenys būtų pažįstami. Nelabai norime atskleisti nukentėjusiosios apklausos, bet ikiteisminiame tyrime nėra duomenų, kad konfliktas būtų kilęs anksčiau ar tuo metu, taip pat ir žodinis. Tai įvyko dėl menkavertės priežasties“, – teigė J. Raudeliūnienė.

Nukentėjusioji, anot prokurorės, išsamiai papasakojo įvykio aplinkybes, apibūdino galimą smurtautoją. „Vaizdo įrašas patvirtina jos parodymus. Ikiteisminio tyrimo metu neturime duomenų, kad jis būtų akivaizdžiai pavartojęs alkoholio ar narkotinių medžiagų“, – teigė prokurorė.

Teisėsauga apklausia ir kitus asmenis, apsaugos darbuotojus. „Negalėčiau vertinti, ar apsaugos darbuotojai, ar policijos darbuotojai elgėsi įdomiai. Asmuo buvo išprašytas iš baro, nes to paprašė nukentėjusiosios draugė. Policijos pareigūnai įtariamojo nerado“, – teigė J. Raudeliūnienė. Baro darbuotojai su teisėsauga bendradarbiauja noriai, pateikė vaizdo stebėjimo kamerų įrašus.

Anot prokurorės, nėra duomenų, kad įtariamasis teisėsaugai būtų žinomas iš anksčiau.

Gina darbuotojus

„Bardako“ vadovybė pateikė savo versiją dėl kovo 24-osios naktį įvykusio incidento. „Vaizdo kamerų įrašuose nesimato, kad mergina būtų praradusi sąmonę, gulėtų ant žemės, jos išnešti iš baro patalpų nereikėjo. Konfliktas tarp jos ir vaikino įvyko 01.46 val., į lauką ji, lydima draugų kompanijos – trijų vaikinų ir merginos, išėjo 01.48 val. Apsaugos darbuotojai apie konfliktą sužinojo merginai su draugų kompanija išėjus į lauką. Apsaugos darbuotojai pasisodino merginą tambūre, nes ji pasakė, kad jai sutrenkta galva. 01.50 val. paskambino numeriu 112, iškvietė greitąją medicinos pagalbą, pasiūlė vandens, uždavė visus klausimus, kuriuos pasakė dispečerė, ar nesvaigsta galva, ar sąmoninga, kiek jai metų. Ji į visus atsakė, teigė, kad galva nesvaigsta. Mergina buvo susiėmusi už žando, jokių sužeidimų nesimatė“, – teigė baro atstovai.

Nukentėjusioji policijos pareigūnus išsikvietė pati. „Galimai smurtavęs vyras iš baro patalpų 01.50 val. išėjo pats. Tuo metu lauke stovėjo ir apsaugos darbuotojas, mergina ir jos kompanija. Vyras gretimai stoviniavo iki 01.55 val., tada įsėdo į taksi automobilį ir išvažiavo. Per tas penkias minutes nė vienas iš žmonių nepasakė, kad jis galimas smurtautojas, o mergina apsaugos darbuotojams nepaaiškino, kas jai trenkė“, – sakė baro administratorė M. Stankutė. 01.56 val. į įvykio vietą atvažiavo policijos pareigūnai.

Saugumas: baro atstovai tikina, kad sėkmingai dirba jau septintus metus, o dalis apsaugos darbuotojų – nuo pat pirmos atidarymo dienos. Regimanto Zakšensko nuotr.

„Vakaro metu pas mus dirba mažiausiai keturi apsaugos darbuotojai, visiems konfliktams stengiamasi užbėgti už akių. Išgėrę ar įtartini asmenys į baro vidų neįleidžiami, atliekamas griežtas face control (išvaizdos kontrolė – aut. past.). Lankytojų naktį būna apie 400, prie kiekvieno, deja, po apsaugos darbuotoją nepastatysi ir labai gaila, kad nutiko tokia nemaloni situacija“, – teigė kokteilių baro atstovė. Anot jos, policijai buvo perduoti vaizdo įrašai iš vidaus ir lauko, galimai smurtavusio vyro atvaizdas, telefono numeris, taksi vairuotojo, kuris jį išvežė, kontaktiniai duomenys.

„Sėkmingai dirbame jau septintus metus, dalis apsaugos darbuotojų – nuo pat pirmos atidarymo dienos. Klientų saugumas mums yra didžiausias prioritetas, – paprašius redakcijai pateikti vaizdo įrašus apie minėtą incidentą, baro vadovybė tai atsisakė padaryti. – Tikrai gerbiame savo klientų privatumą, taip pat išplatinę juos pažeistume įstatymus, tad pasidalyti negalime.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bbd ant kauno

Bbd ant kauno portretas
Ten ir renkasi nususę šunys. Šunidė ten šunims dvikojams...

Bardakas reiškia viešnamis

Bardakas reiškia viešnamis portretas
Pasidomėkite, jei netikite!

"Sumušė, kaip šunį"-

"Sumušė, kaip šunį"- portretas
šis posakis puikiai apibūdina pasakotojos asmenybę.
VISI KOMENTARAI 106

Galerijos

Daugiau straipsnių