Kauno rajone susižalojo su elektros prietaisu neatsargiai elgęsis berniukas

  • Teksto dydis:

Kauno rajone susižalojo neatsargiai su elektros prietaisu elgęsis mažametis. Dar penkerių metų neturinčiam berniukui prireikė Kauno klinikų specialistų pagalbos.

Kaip pranešė Policijos departamentas, nelaimė įvyko antradienio vakarą, apie 20.30 val., gyvenamojo namo kieme. Neatsargiai su elektriniu prietaisu elgęsis ir  susižalojęs 2019 m. gimęs berniukas paguldytas į ligoninę.

Surinkta medžiaga dėl piktnaudžiavimo tėvų, globėjo ar  kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis.

Baudžiamojo kodekso straipsnis, numatantis už tai atsakomybę, teigia: „Tas, kas piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis, fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų.

Nors pranešimu apie šį antradienio įvykį pradedamos ir Policijos departamento, ir Kauno policijos suvestinės apie išskirtiniausius praėjusios paros įvykius, pareigūnai jį komentuoja šykščiai. Nors jų teprašyta patikslinti šio ir kitų mažamečių tėvams aktualaus  įvykio, iš kurio jie galėtų pasimokyti, aplinkybes, net nesusijusias su asmens duomenų apsauga.

Kauno policijos atstovė buvo linkusi į šiuos argumentus atsikirsti, kad tiek informacijos, kiek paskelbta, žiniasklaidai turi ir užtekti.

Tačiau portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad mažametis nukentėjo, prisilietęs prie įjungto elektrinio šildytuvo. Ir tai įvyko Garliavos apylinkių seniūnijoje. O Kauno klinikų, į kurias, anot policijos, nukentėjusįjį pristatė greitosios medikai, specialistų teigimu, pavojus vaiko  gyvybei negresia.

Įvykio metu berniuko tėvai buvo namuose. Nustatyta, kad abu buvo blaivūs. Ir ši šeima lig šiol policijai nebuvo žinoma. Tačiau pareigūnai dar turi dešimt dienų apsispręsti, ar pradėti ikiteisminį tyrimą dėl galimos mažamečio nepriežiūros, galėjusios lemti šį nelaimingą atsitikimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Mūsų pareigūnai tik ir gali tokias bylas nagrinėti,o tokiam Borisovui nieko negali padaryti,jis ir Lietuvai kenkia,ir nuosavą šaudyklą turi,bet į kiemą nieko neįsileidžia. Eilinis pilietis jei pareigūnų neleistų į kiemą,tai jie traktoriumi išverstų tvorą,o Borisovo įstatymai kiti,nes jis pats sau įstatymus rašo....

Ane?

Ane? portretas
Įtariu kad Šiaurės Korėjoje dėl nelaimės šeimoje tėvai neprievartaujami, o čia mat veikia vakarietiškos vertybės.

Aras-maras

Aras-maras portretas
Pareigūnai turi laiko,kad sugalvoti kaip iš tėvų išpešti sau naudos.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių