Kriminalas Kalniečių penkiaaukštyje: ilgiau nei dingusios senolės ieškota jos buto raktų

  • Teksto dydis:

Kauno specialiosioms tarnyboms šiandien teko keltis ugniagesių gelbėtojų autokeltuvu iki vieno P.Plechavičiaus gatvės daugiabučio penktojo aukšto, siekiant išsiaiškinti, kas nutiko ten gyvenančiai su niekuo nebendraujančiai ir jokių artimųjų, kaimynų žiniomis, neturinčiai garbaus amžiaus moteriai.

Apie tai, kad nemato šios senolės ir negirdi jos žingsnių jau apie tris mėnesius, šiandien ryte pranešė šio penkiaaukščio gyventojai. Logiškai mąstant, ir galimai neapsikentę turėjusio iš prapuolenės buto sklisti kvapo, nors tai pirminėje informacijoje apie šį įvykį ir neužsimenama.

Patikrinti informacijos atvykę policininkai taip pat neprisibeldė senolės buto duris. Todėl tradiciškai išsikvietė pagalbon ugniagesius gelbėtojus. Kodėl šie nelaužė buto durų, o nusprendė lipti į jį per langą, nors reikėjo papildomai kviestis autokeltuvą iš kitos komandos, taip pat galima tik įtarti. Šios durys galėjo būti šarvuotos ar dėl kitų priežasčių sunkiai įveikiamos.

Patekę buto vidun, ugniagesiai gelbėtojai jo šeimininkę rado nebegyvą. Tačiau niekur nebuvo raktų nuo jo lauko durų. Todėl teko autokeltuvu užkelti iki penktojo aukšto ir policijos tyrėją.

Konstatavus, kad velionė mirusi jau senokai, teko spręsti, kokiu būdu išeiti iš šio buto patekusiems į jį autokeltuvu bei patekti čia kitiems specialistams, būtiniems tokio radinio atveju. Jau nekalbant apie tai, kaip išgabenti iš įvykio vietos buto savininkės, kuri, kaip nustatyta, buvo 1942 metų gimimo, palaikus.

Intensyvias raktų nuo buto lauko durų paieškas galiausiai vainikavo sėkmė. Jie aptikti velionės drabužiuose.

Atlikus visu kitus formalumus, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl mirties priežasties nustatymo. Žinoma, senolė sirgo įvairiomis ligomis. Tačiau, atsižvelgiant į tai, kad ji gyveno viena, negalima atmesti ir galimo nusikaltimo versijos. Nors šiuo atveju taip pat kyla klausimas, kaip įvykio vietą paliko galimas įtariamasis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Kalniečiai yra Kaune...Atsiras ir giminės,juk butas jau laisvas.Sunku vienišiems žmonėms...

Anonimas

Anonimas portretas
Klaipėda neturi ką rašyti?

Feldfebelis Otto

Feldfebelis Otto portretas
Butas užrakintas, raktai viduje, kitų raktų niekas neturi... aiškius nusikaltimas- žurnalisto smegenų atrofija iškreiptu būdu....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių