Mergaitės pagrobimu įtariamas G. Filipavičius prašo jam paskirti namų areštą su intensyvia priežiūra

Mergaitės pagrobimu Kaune įtariamas Gediminas Filipavičius apskundė teismo sprendimą jam skirti suėmimą trims mėnesiams. Jis prašo jam skirti namų areštą su intensyvia priežiūra.

„Šiandien Kauno apylinkės teismo Kauno rūmuose gautas Gedimino Filipavičiaus skundas dėl jam paskirtos griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo“, – patvirtino Kauno apylinkės teismo atstovė spaudai Tautvilė Merkevičiūtė.

Anot teismo atstovės, įtariamasis ir jo gynėjas prašo skirti švelnesnes kardomąsias priemones, tai yra namų areštą su intensyvia priežiūra.

Teismas sausio pradžioje nutarė leisti suimti minėtą įtariamąjį trims mėnesiams, manant, kad asmuo, būdamas laisvėje, gali bėgti ar slėptis nuo pareigūnų, trukdyti procesui ir daryti naujas nusikalstamas veikas.

ELTA primena, kad sausio mėnesį policijai pavyko rasti Kaune dingusią mergaitę, kuriuos paieškoms buvo sutelktos gausios savanorių ir pareigūnų pajėgos. Mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas G. Filipavičius laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

Rasta mergaitė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Policijos duomenimis, G. Filipavičius anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Neatmetama, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų.

Trečiadienį prokuratūra pranešė, kad G. Filipavičius atsisakė duoti parodymus. Anot teisėsaugos, jam pareikšti įtarimai dėl vaiko pagrobimo ir dėl dar dviejų nusikalstamų veikų, tačiau jos nėra viešai įvardijamos.

Spaudos konferencija:

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vartotojas

Vartotojas portretas
žiniasklaida galėtų taip uoliai rodyti veidus ir visokių banditų žmogžudžių kažkodėl nerodo, matomai bijo į kailį gauti :) o šitą rodo per visus galus :) šaunuoliai žurnalistai :) teisingumą vykdo teismai, bet turbūt seniai teismai apsidirbo ir visiems nesvarbu..

Klausimas

Klausimas portretas
O dauųgiau jis nieko nenori?

zydrius

zydrius  portretas
molis yra pedofilas,kad jo nieks neklibina?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių