Naujas Kauno policijos ginklas – dronas: ieškojo vieno, surado kitą

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai nuo šiol darbui naudoja ir droną su specialiu termovizoriumi.

„Kauno diena“ rašė, kad, ieškant antradienio vakare iš Kauno tardymo izoliatoriaus patalpų, esančių Technikos gatvėje, pabėgusio nepilnamečio, buvo pasitelktos ne tik gausios pareigūnų pajėgos, bet ir į dangų pirmą kartą pakeltas dronas.

Pareigūnų teigimu, stebint aplinkinę teritoriją iš viršaus, buvo pastebėtas geležinkelio bėgiais einantis asmuo. Pastebėjęs policininkus, jis pagreitino žingsnį, pakeitė ėjimo kryptį ir vis bandė nepriartėti prie paiešką vykdžiusių pareigūnų.

Informaciją apie pastebėtą asmenį perdavus patruliams, netrukus jis buvo sulaikytas patikrinti. Kaip paaiškėjo, tai pareigūnų jau savaitę ieškotas vyras (gim. 1990 m.), įtariamas vagystėmis.

Pareigūnai juokavo, kad droną pakėlė dėl nepilnamečio bėglio, tačiau sulaikė kitą įtariamąjį. Trečiadienį jau be drono Rumšiškėse pagautas ir iš izoliatoriaus pasprukęs nepilnametis.

Pareigūnai neabejoja, kad tokios turimos technologijos prisidės prie greitesnio ir operatyvesnio darbo ieškant nusikalstamas veikas įvykdžiusių ar dingusių asmenų. Kauno apskrities vadovybė tikisi ir ateityje plėsti turimų technologinių priemonių bazę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusai pola

Rusai pola  portretas
Tokius Dronus naudos Rusu kariuomenė. Visi begs i mišką slėptis o rusas praskanos dronais ir su bambardos.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių