Nuo gamtos šėlsmo Kaune labiausiai kentėjo Šančiai: žaibo smūgį lydėjo sproginėjimai

  • Teksto dydis:

Šiandien Kauną be atvangos prausiantis lietus, pasitelkęs pagalbon stiprokus vėjo gūsius, remiantis šiai gamtos stichijai pavymui lakstančių ugniagesių gelbėtojų, iki pietų kažkodėl labiausiai skriaudė Šančius. O po pietų ieškojo naujų aukų Kauno rajone.

Anot Kauno ugniagesių gelbėtojų atstovės, apie 10 val. pagalbos šaukėsi Vokiečių gatvės gyventojai, kalbėję apie iš aštuonių metrų aukščio nukritusius ir kibirkščiuojančius elektros laidus. Deja, ugniagesiai gelbėtojai tegalėjo šią pavojingą vietą aptverti ir kartu su vietiniais gyventojais laukti gatvės apšvietimo specialistų, kad šie likviduotų gamtos šėlsmo padarinius.

12.15 val. užregistruotas pranešimas iš kitos Šančių dalies, turinčios Aukštųjų pavadinimą, skambėjo dar dramatiškiau. Užšilių gatvės gyventojai teigė, kad, trenkus žaibui, užsidegė elektros stulpo, stovinčio ne tik prie gatvės, bet ir tarp trijų namų, laidai. Kyla dūmai, girdisi sproginėjimai.

Ugniagesiams gelbėtojams nuskubėjus nurodytu adresu ir vėl labiau galėjo padėti elektrikai negu jie.

Apie 14 val. pradėjo piltis pranešimai apie nuverstus medžius, kurie užtvėrė kelius, Kauno rajone. Reikėjo pagalbos Užliedžių seniūnijoje bei Babtų apylinkėse.

Tačiau didžiausiu išbandymu šiandien iki 15 val. Kauno ugniagesiams gelbėtojams tapo iškvietimas likviduoti gamtos šėlsmo padarinių Viešvilėjė (Jurbarko r.). Šis rajonas taip pat priklauso Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos aptarnavimo zonai. Viešvilėje išverstas masyvus medis pusiau įgriuvo į vieno namo balkoną. Tiksliau – taip stipriai į jį įsirėžė, kad situacija tapo sudėtinga.

Tuo tarpu Kauno apskrities policijos atstovė, remdamasi kolegomis iš budėtojų padalinio, apie 15.30 val. teigė, kad jokių pranešimų dėl šiandien siaučiančio smarkaus lietaus bei šį lydinčio gamtos šėlsmo padarinių jie dar nėra gavę, t. y. dar nereikėjo reguliuoti eismo nei dėl patvinusių gatvių ar kelių, dar neprireikė ir jokios kitos jų pagalbos.


Šiame straipsnyje: audra kauneŠančiaiugniagesiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot tai kentėjo Šančiai !

Ot tai kentėjo Šančiai ! portretas
Vienas laidas nukrito , kitas kibirkščiavo .... griūk iš juoko ! Negaliu atsistebėti , kaip žmonės mėgsta viską hiperbolizuoti ! Tiesiog laukia nesulaukia rimtų bėdų.

alioooooooooooooooooooooo

alioooooooooooooooooooooo portretas
Vokiečių gatve pravažiuot neįmanoma-visi mašinas iš kiemų išvarę į gatvę,Kada bus sustatyti ženklai???

Nei pirmi,nei paskurinti metai

Nei pirmi,nei paskurinti metai portretas
Kiek pamenu,tai Šančiai dažniausiai skęsdavo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių