Nustatytas šiurpios kaktomušos pakaunėje kaltininkas: gresia įkalinimas ir finansinis nukraujavimas

  • Teksto dydis:

Baigtas sukrečiančios kaktomušos, įvykusios šiųmetę kovo 8-ąją Zapyškio apylinkėse, į kurią pateko Kaune įsikūrusios UAB „Žilinskis ir Co“ mikroautobusas su darbininkais, aplinkybių tyrimas. Kaltinimas sukėlus šią tragediją, per kurią žuvo minėto mikroautobuso vairuotojas, o du jo keleiviai buvo sužeisti, pareikštas kitos transporto priemonės, dalyvavusios šiame susidūrime, – „VW Caravelle“ vairuotojui, kuris taip pat tada buvo sužeistas.

Tragedija nedideliame posūkyje

Kaip jau rašyta, ši tragiška kaktomuša, užregistruota 15.14 val. ties Kluoniškių kaimu, įvyko ties nedideliu vos dviejų eismo juostų regioninio kelio Kaunas-Zapyškis-Šakiai posūkiu, esančiu 20-ajame šio kelio kilometre – maždaug kilometras už Zapyškio.

Būtent iš šio posūkio prieš susidūrimą išniro minėtos Kauno UAB mikroautobusas „Fiat Ducato“, grįžęs į įmonę iš objekto Šakių rajone. Ir netrukus susidūrė su priešpriešiais važiavusiu „VW Caravelle“.

Į įvykio vietą buvo pasiųsti net keturi greitosios pagalbos automobiliai ir tiek pat ugniagesių gelbėtojų autocisternų, nes išlaisvinti prispaustą „Fiat Ducato“ vairuotoją prireikė net dviejų gelbėjimo įrangų. Likviduojant susidūrimo padarinius, net kelias valandas buvo uždarytas eismas šiuo keliu.

Pirmajam greitosios pagalbos ekipažui pasiekus įvykio vietą, tik vienas iš „Fiat Ducato“ keleivių buvo sugebėjęs išlipti laukan.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinės tada pranešė, kad prispausti buvo abiejų mikroautobusų vairuotojai. „VW Caravelle“ vairuotojas buvo sąmoningas ir išlaisvintas perduotas medikams. „Fiat Ducato“ vairuotojas jau buvo be gyvybės ženklų.

Abu jie buvo bendraamžiai – gimę 1970 m.

Skaitytojo nuotr.

Nelaimę prišaukė šlapdriba?

Kartu su „VW Caravelle“ vairuotoju tada į Kauno klinikas greitosios medikai nuvežė ir „Fiat Ducato“ keleivius, gimusius 1961 ir 1973 m. Policija tada pranešė, kad jie abu buvo paguldyti į ligoninę. O „VW Caravelle“ vairuotojas išleistas gydytis ambulatoriškai.

Sužeistųjų iš „Fiat Ducato“ bendradarbiai tada portalui kauno.diena.lt teigė, kad pavojus jų kolegų, kuriems konstatuoti įvairūs lūžiai, gyvybei negresia. Nors įvykio liudytojai, padėję greitosios medikams iki ugniagesių atvykimo vieną iš jų ištraukti, portalui pasakojo, kad šio vyro, patyrusio atvirus lūžius, būklė buvo sunki. Kitam „Fiat Ducato“ keleiviui greitosios medikai teigė įtarę rankos ir kojos sumušimus. O „VW Caravelle“ vairuotojui – raktikaulio, dubens kaulų ir kojų sumušimus.

Lietuvos kelių policijos tarnyba, pradėdama tos paros savo suvestines šiuo eismo įvykiu pakaunėje, per kurį tądien nukentėjo daugiausiai žmonių šalyje, akcentavo, kad jis įvyko esant šlapiai kelio dangai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, tądien buvo šlapdriba. Ir neatmetama, kad pradėjus šalti, kelio danga galėjo tapti ir slidi.

Nukentėjusiaisiais pripažinti septyni asmenys

Kaltinimas sukėlus šią tragišką kaktomušą „VW Caravelle“ vairuotojui V. D., taip pat grįžusiam tada į namus Šakiuose, pareikštas, remiantis Lietuvos teismo ekspertizės centro eismo įvykio ekspertize, kurioje konstatuota, kad būtent jis, nesuvaldęs savo transporto priemonės, išvažiavo į priešingą eismo juostą. Prieš susidūrimą kaktomušos kaltininkas važiavo apie 74 km/val. greičiu, o žuvęs jo kolega, vairavęs „Fiat Ducato“, – apie 83 km/val. greičiu. T.y. nė vienas iš jų neviršijo minėtoje vietoje leistino 90 km/val. greičio. Ir abu buvo blaivūs.

Nukentėjusiaisiais šioje byloje yra pripažinti septyni asmenys: be sužeistųjų ir penki žuvusiojo šeimos nariai bei artimi giminaičiai. Tačiau kol kas ieškinį V. D. už sužeistųjų gydymą yra pareiškusi tik Valstybinė ligonių kasa. Visi nukentėjusieji dar turi tam laiko iki įrodymų tyrimo teisme pradžios.

Skaitytojo nuotr.

Teismo medicinos ekspertai sužeistųjų patirtus sužalojimus įvertino kaip nesunkius. Taip pat – kaip ir paties kaltinamojo.

Pastarasis iki šios tragiškos kaktomušos turėjo tik vieną galiojančią nuobaudą už Kelių eismo taisyklių pažeidimą, t. y. nėra priskiriamas piktybiniams kelių „ereliams“. Nepaisant to, pagal pareikštą kaltinimą – Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs eismo įvykį, per kurį žuvo žmogus, jam gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Marija

 Marija portretas
Nuo Šakių lėkė visą kelią,o apkaltino tvarkingai važiavusį žmogų…

Saras

Saras portretas
Tas kuris vaziavo nuo sakiu puses tikai leke ir ka ten raso greicius tegul issipagirioja pries avarija jis aplenke mane gan greitai nors vaziavau apie 95km. Nereikia skristi ir nebutu baudziamojo...

Rimgaudas

Rimgaudas portretas
Ne u debilozmas totalus tai zmogus spicelei nepadare avarijos dar grese 8m kalejimo
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

Daugiau straipsnių