Nuteisti septyni iš prostitucijos tinklo pelnęsi asmenys: merginoms buvo grasinama

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas trečiadienį septynis asmenis nuteisė dėl pelnymosi iš prostitucijos šalies didmiesčiuose.

Kaip penktadienį pranešė prokuratūra, E. G. (dabar E. J.) ir V. V. pripažinti kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, jiems paskirtos dviejų metų ir 11 mėnesių laisvės atėmimo bausmės. Jos atidedamos trejiems metams.

Iš šių asmenų bus konfiskuota po daugiau kaip 120 tūkst. eurų.

E. K. pripažinta kalta dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, jai paskirtas vienų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimas, bausmę atidedant pusantrų metų laikotarpiui.

K. S, V. K, U. A. ir N. P. taip pat pripažinti kaltais dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, jiems paskirtos laisvės atėmimo nuo vienerių metų ir dviejų mėnesių iki vienerių metų ir šešių mėnesių bausmės jas atidedant.

Iš K. S nuspręsta konfiskuoti 5 tūkst. eurų, o iš U. A – 1,8 tūkst. eurų.

Anot pranešimo, E. G., kartu su V. V. ir E. K. nuo 2015 metų gegužės iki 2016 metų lapkričio įvairiuose Lietuvos miestuose organizavo prostitucijos veiklą.

Kaltinamoji pati arba per tarpininkus interneto skelbimuose siūlė merginoms užsidirbti teikiant seksualines paslaugas. Jos buvo teikiamos Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos miestuose.

Skelbimuose, kuriuos keldavo ir apmokėdavo E. G. (iš E.K. banko sąskaitos) buvo nurodomi E.G. ir V. V. naudojami kontaktai – jie buvo atsakingi už skambučių priėmimus, bendravimą su klientais ir jų nukreipimą pas seksualines paslaugas teikiančias merginas.

„Kaltinamoji E. K., vykdydama E. G. nurodymą, buvo atsakinga už pinigų, gautų už prostituciją, surinkimą iš merginų – iš jų buvo paimama 50 procentų nuo gautų pajamų. Pinigai buvo surenkami grynaisiais arba banko pavedimu bei paskirstomi bendrininkams“, – rašoma pranešime.

Nusikalstamos veikos bendrininkai įgijo daugiau kaip 161 tūkst. eurų pajamų.

E. G. kontroliavo prostitucijos tinklo veiklą ir buvo nurodžiusi seksualines paslaugas teikiančioms merginoms pranešti kada atvyko ir išvyko klientai, kiek jie sumokėjo pinigų už suteiktas paslaugas. Nustatyta, kad E. G. grasino prostitucijos paslaugas teikiančioms merginoms paskleisti jas kompromituojančią informaciją, jei jos atsisakys teikti tokias paslaugas.

Kolumbijos pilietei dėl nenoro teikti seksualines paslaugas grasino anuliuoti grįžimo į Kolumbiją bilietą bei per nenustatytus asmenis organizavo jos paso paėmimą iš buto, kuriame mergina teikė seksualines paslaugas.

Nuo 2016 metų lapkričio E. G. prostitucijos organizavimui subūrė organizuotą grupę, kurią sudarė trys asmenys bei K. S, V. K., U. A. bei R. G.

Organizuotai grupei vadovaujanti E. G. buvo parengusi nusikalstamos veikos planą ir paskirsčiusi atskiriems asmenims užduotis, pagal kurias buvo organizuojamas seksualinių paslaugų teikimas Kaune, Vilniuje, Klaipėdoje bei Šiauliuose. Bylos duomenimis, šiuo laikotarpiu klientų aptarnavimui telefonu buvo paskirtos kitos trys nusikalstamos veikos bendrininkės – R. S., U. A, V. K.

Byloje nustatyta, kad E. G. kartu su V. V., 2017–2018 metais subūrė ir surado naujus asmenis, sutinkančius vykdyti prostitucijos organizavimą – L. S., M. V. bei N. P.

Anot pranešimo, šiems asmenims buvo nurodyta paimti iš užsienio atvykstančias merginas Vilniaus bei Kauno oro uostuose ar autobusų stotyse ir pristatyti jas į šiam tikslui išnuomotus butus bei aprūpinti reikalingomis priemonėmis. Nurodytiems asmenims ir A. Č. buvo pavesta spręsti kylančias problemas su klientais, surinkti iš prostitucijos veiklos gaunamus 50 procentų jų pajamų ir paskirsčius jas nurodytomis dalimis pervesti ar perduoti E. G. nurodytiems asmenims.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Kauno apygardos prokuratūros prokurorė. Ikiteisminį tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai.

Nuosprendis gali būti skundžiamas per 20 dienų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rokis

Rokis  portretas
Problema lengvai išsprendžiama. Tegul viešnamiai būna legalūs, tai merginų niekas neapgaudinės, prievarta nevers tuo užsiimti, pasų neatiminės, ir pusė uždirbtų pinigų neatims ir jokių sutenerių nebeliks. Kas dirba turi dirbti viešai, su savo pavardėmis, kas savaitę tikrintis pas gydytoją. O kas lankosi viešnamyje - turi lankytis viešai, t.y. užsiregistruoti savo pavarde kaip klientas. Ir visos problemos bus išspręstos. Dabar gi nesibaigiančios kančios, žmonių grobimai, pardavinėjimai, apgaudinėjimai kad tipo įdarbins auklėmis ar namų tvarkytojomis, o iš tiesų jau oro uoste atima pasą, pinigus, telefonus ir nuveža į uždarą kažkokią sodybą ir ten slaptai suleidžia klientus, kurie pagal įstatymą yra prievartautohjai ir turėtų už tai tūpti į cypę. Be to tas merginas padaro narkomanėmis, kad jos visą laiką būtų apsvaigusios ir neverktų, nesiskųstų, pabėgt nebandytų. Bet keista tai, kad už tokią veiklą sąvadautojai gauna lygtines bausmes, nors turėtų gauti iki gyvos galvos.

kaunietis

kaunietis portretas
Labai gerai tos mergaites. Jei zmonai nereikia sekso yra kur vyrams nuleisti gara. Juk cia sveikata.

Legalizuokite

Legalizuokite portretas
tu moteru veikla! Niekas joms negrasins ir neapiplesines. Tedirba ka sugeba ir buna saugios!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių