Paaiškėjo, kur bus įkalintas V. Šiliauskas

Buvusiam Kauno savivaldybės administracijos direktoriui Viliui Šiliauskui apeliacine tvarka skyrus realią laisvės atėmimo bausmę, jis bus įkalintas Kauno kalėjime, nurodė Lietuvos kalėjimų tarnyba.

„Per savaitę jūsų minimą asmenį policiją pristatys į Lietuvos kalėjimų tarnybos Kauno kalėjimą, esantį Technikos gatvėje, kur jis ir atliks laisvės atėmimo bausmę“, – nurodoma Kalėjimų tarnybos trečiadienį BNS pateiktame komentare.

Kauno kalėjime bausmę atlieka buvę ir esami valstybės politikai, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnai, pirmąjį kartą atliekantys laisvės atėmimo bausmę.

Kauno policija sprendimą įkalinti V. Šiliauskui žada įvykdyti per 10 dienų, oficialiai gavusi raštą iš teismo. Kaip BNS nurodė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Odeta Vaitkevičienė, policija teismo sprendimo dar negavo.

T. Biliūno / BNS nuotr.

„Kai gausime sprendimą, jis bus vykdomas, tam yra numatytas 10 dienų terminas. (...) Jis turi teisę atvykti į policijos įstaigą pats. Asmuo turi teisę tiek prisistatyti į policijos įstaigą, tiek į įkalinimo“, – informavo policijos atstovė.

V. Šiliausko advokatas Ruslanas Boiko atsisakė BNS komentuoti Lietuvos apeliacinio teismo sprendimą jo klientui skirti trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Prokuratūra turi tris mėnesius apsispręsti, ar skųs nuosprendį aukštesnės instancijos teismui.

Valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Valentinas Alekna BNS sakė sprendimo „neturintis intencijų skųsti kasacine tvarka“, kadangi nuosprendis jį tenkina, o ar pasinaudos tokia teise aukštesni prokurorai, nežinantis.

Kai gausime sprendimą, jis bus vykdomas, tam yra numatytas 10 dienų terminas.

Jis taip pat tvirtino, kad nuosprendis turėtų būti išsiųstas per tris dienas.

Buvusiam Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriui V. Šiliauskui už kyšininkavimą Lietuvos apeliacinis teismas trečiadienį skyrė realią trejų metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šiuo sprendimu teisėjų kolegija pakeitė žemesnės instancijos teismo verdiktą, kuriuo buvusiam Kauno savivaldybės administracijos vadovui buvo skirta 70 tūkstančių eurų bauda.

V. Šiliauskui buvo paskirta penkerių metų laisvės atėmimo bausmė, kurią, atsižvelgęs į prokuroro prašymą, Apeliacinis teismas sumažino trečdaliu.

Teisėjų kolegija taip pat paliko galioti pirmosios instancijos teismo sprendimą uždrausti jam septynerius metus dirbti valstybės tarnyboje. Tai yra maksimalus terminas tokiai baudžiamojo poveikio priemonei. Taip pat paliktas ir sprendimas konfiskuoti kyšio dydį atitinkančią sumą – 260 tūkst. eurų.

V. Šiliauskas nuteistas už tai, kad eidamas minėtas pareigas 2021–2022 metais savo naudai pats tiesiogiai reikalavo ir priėmė iš „Autokaustos“ vadovo Juozo Kriaučiūno kyšius, kurių bendra suma siekia 260 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruosiames KARUI

 Ruosiames KARUI portretas
kysius emiau kad galeciau nusipirkti nama uzsienije Kad tureciau kur pabekt nuo KARO va taip masto musu valdininkai

gera gyvent bandiugoms, pedofilams aferiugom , variugom

gera gyvent bandiugoms, pedofilams aferiugom , variugom  portretas
lietuvoje su jos a lia teisine sYstema ....Kinijoj jy naxuj savaites laikotarpy oficialiai nusautu , rusijoj uz poliarinio rato sakas genetu minimum 15 metu ...amerikoj -gautu 78 metus guantanamo kalejimo.O lietuvoj -vu a lia obuoly baranka ir by.....is y ranka.

tai liuks ... dabar uzsidejes apykoje ir apyvarpe

tai liuks ... dabar uzsidejes apykoje ir apyvarpe  portretas
gales penktadieny ,sestadieny ir sekmadieny sedet namuose su boba arba lampedziu pliaze kule syldyt...ir sukt aferas [ nuotoliniu budu]
VISI KOMENTARAI 24

Galerijos

Daugiau straipsnių