Pareigūnai paviešino lengvam girtumui prilygstantį antirekordą: vairuotojai, gal atpažinsite save?

  • Teksto dydis:

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai praėjusią savaitę nustatė net 277 Kelių eismo taisyklių KET) pažeidimus, susijusius su mobiliojo ryšio priemonių naudojimu vairuojant. Tokių pažeidimų skaičius bėgant metams auga.

Jeigu praėjusiais metais nuo sausio 1 dienos iki liepos 23 dienos Kauno policijos pareigūnai išaiškino 2403 tokius pažeidimus, šiais metais, tuo pačiu laikotarpiu, jų skaičius išaugo iki 3234. Pareigūnai pastebi, jog vairuotojai ne tik naudojasi telefonuose esančia navigacija, bet ir skambina, rašo žinutes ar naršo interneto portaluose.

Anot Kauno apskr. VPK Kelių policijos skyriaus viršininko Viginto Lukošiaus, vairuojant transporto priemonę būtinas susikaupimas ir koncentracija, todėl nors ir trumpam atitraukus akis nuo kelio bei užmetus žvilgsnį į telefono ekraną, kelionė gali turėti itin liūdnas pasekmes.

„Naudojimasis telefonu prilygsta lengvam girtumo laipsniui. Vairuotojams patariama užsiimti vienu dalyku – kalbėti telefonu arba vairuoti. Be to, žiūrint ne į kelią, o į mobilaus telefono ekraną, galima lengvai pravažiuoti posūkį ir sukelti nepatogumų pačiam sau, deja, kartais pasekmės gali būti dar skaudesnės – eismo įvykiai, kuriuose gali nukentėti ne tik vairuotojas ar kartu važiuojantys keleiviai, bet ir aplinkiniai eismo dalyviai“, – kalbėjo V. Lukošius.

Policijos pareigūnų duomenimis, ši problema ypač aktuali tarp jaunesnių vairuotojų. Jų dėl tokių nusižengimų neatbaido ir baudos. Tai gali užtraukti baudą nuo 60 iki 90 eurų, o padarius šį pažeidimą pakartotinai, gresia teisės vairuoti transporto priemonę netekimas nuo vieno iki trijų mėnesių.

V. Lukošius įspėja, jog mobilaus telefono į rankas pasiimti negalima net ir sustojus spūstyje ar prie raudono šviesoforo signalo, praleidžiant pėsčiuosius. Taip pat policijos pareigūnai įspėja ir įvairius eismo įvykius ar kitus pažeidimus fiksuoti mėgstančius žmones – vairuojant tai daryti draudžiama.

Kartais policijos pareigūnai sulaukia ir absurdiškų vairuotojų pasiteisinimų, pavyzdžiui, kad rankoje laikė ne mobilųjį telefoną, o, pavyzdžiui, apžiūrinėjo piniginę ar net nedidelę vonios plytelę. „Net ir tokiu atveju – važiuojant negalima užsiimti jokia pašaline veikla“, – pridūrė pašnekovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
baudas sukelt jau juokinga 15 ebauda
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių