Paspirtukininko elgesys moteriai įvarė šoką: dar nebuvau patyrusi tokio pažeminimo

33-ejų kaunietė teigė viešoje vietoje tapusi paspirtuko vairuotojo seksualinio priekabiavimo auka. Patirtas pažeminimas paskatino ją apie akibrokštą prabilti garsiai, kad nuo nemalonios patirties apsaugotų kitas moteris. Įvykis sudomino ir pareigūnus.

Ėjo iš treniruotės

Kaip pasakojo su portalo kauno.diena.lt žurnalistais bendravusi Aurelija (tikrasis vardas ir pavardė redakcijai žinomi – aut. past.), incidentas Kaune, Taikos prospekte, netoli 76 numeriu pažymėto pastato, įvyko gegužės 17-osios vakarą. Tuomet ji po plaukimo treniruotės ėjo viešojo transporto stotelės link, žengdama pėsčiųjų ir dviračių taku.

„Vakaras buvo gana šviesus. Automobilių gatvėje – vos vienas kitas. Ėjau tako dalimi, skirta pėstiesiems. Priekyje mačiau atvažiuojant pirmiausia – dviratininką, paskui – paspirtukininką. Tačiau žinojau, kad mūsų judėjimo trajektorijos niekaip nesusikirs, nes buvome priešingose pusėse. Todėl išlikau rami“, – prisiminė kaunietė.

Įžūlus elgesys 

Tačiau veiksmas pėsčiųjų ir dviračių take netrukus ėmė rutuliotis kiek netikėta linkme. Paspirtuko vairuotojas, važiuodamas kryptimi nuo Savanorių prospekto, staiga pasuko link Aurelijos, sulėtino greitį ir pakeitė savo transporto priemonės judėjimo kryptį. Tada dar labiau priartėjo, ranka stipriai ir skaudžiai trenkė moteriai per sėdmenis bei padidinęs greitį pasišalino.

Manau, kad nebuvau pirmoji jo auka, nes savo „darbą“ jis atliko labai tiksliai.

„Iš pradžių buvau šokiruota ir sutrikusi. Porą sekundžių nė nesupratau, ką jis darė taip arti manęs – ar tai nutiko netyčia, ar dėl eismo įvykio. Tačiau vėliau supratau, kad veiksmas – tyčinis ir aš ką tik patyriau seksualinį priekabiavimą. Kai atsisukau, tas vyrukas paspirtuku jau buvo nuvažiavęs toli – link „Girstučio“. Viskas įvyko taip netikėtai ir greitai, kad neturėjau galimybės nei pasipriešinti, nei apsiginti. Manau, kad nebuvau pirmoji jo auka, nes savo „darbą“ jis atliko labai tiksliai“, – svarstė pašnekovė.

Įspėja moteris

Kaunietė neslėpė – po incidento labiausiai ją suglumino faktas, kad priekabiautojas paspruko, ir, atsižvelgiant į tai, tikėtina, tokiu pat arba dar bjauresniu savo elgesiu galės nuskriausti daugybę kitų moterų. Aurelija sakė įsidėmėjusi, kad juodą, kaip galima numanyti, ne išsinuomotą, o asmeninį paspirtuką, vairavęs vyras nedėvėjo šalmo. Vairuotojui galėtų būti maždaug 30 metų, jis – vidutinio ūgio ir kūno sudėjimo, šviesiai rudų plaukų. Vilkėjo tamsios spalvos rūbus – galimai džinsus ir megztinį ilgomis rankovėmis.

Kaunietės inf.

„Tai ypač aktualu moterims, gyvenančios tame mikrorajone. Galbūt šis vyrukas nuolat ten važinėja ir dairosi aukų... Noriu įspėti, kad moterys nepasimestų situacijoje, o galėtų sureaguoti ir greičiau apsiginti. Aš niekada negalvojau, kad šitaip gali nutikti, todėl šokas mane sustabdė. Dabar, kai žinau, kad yra blogų žmonių, kurie gali privažiuoti paspirtuku tiesiog tam, kad pažemintų, elgčiausi visiškai kitaip – labiau stebėčiau aplinką, greičiau sureaguočiau. Tegul ir kitos moterys tai žino“, – akcentavo kaunietė.

Pareigūnų akiratyje

Taip pat Aurelija pridūrė norinti paraginti moteris, patyrusias tokio ar panašaus pobūdžio seksualinį priekabiavimą, ar tapusias to liudininkėmis, pranešti teisėsaugai. Pilietišką pavyzdį šiuo atveju parodė ir ji pati – apie nemalonią situaciją paskelbė ne tik socialiniame tinkle, bet ir informavo pareigūnus per epolicija.lt.

„Daug nesitikiu, nes žinau, kad pareigūnai yra užsiėmę svarbesniais įvykiais. Galbūt aš pateikiau per mažai informacijos, kad tas vyras būtų identifikuotas, bet jei pranešimų apie toje pačioje vietoje siaučiantį iškrypėlį bus daugiau, susidėlios jo paveikslas, policija padidins patruliavimą ir galų gale jį pričiups“, – savo viltis dėstė moteris.

Šis įvykis, pasak kaunietės, jai priminė situacijas, anksčiau pasitaikydavusias mokykloje. „Buvau naivi, nes tikėjau, kad per keliolika metų visuomenė išaugo iš kvailų žaidimų... Labai daug laiko praleidžiu lauke, važinėdama dviračiu, bėgiodama ar vaikščiodama. Jaučiausi visiškai saugi, bet dabar supratau, kad šis saugumo jausmas tebuvo iliuzija. Iki šiol dar nebuvau patyrusi tokio pažeminimo iš pakeleivio“, – atviravo Aurelija.

Gavę kaunietės pranešimą Kauno apskrities pareigūnai pradėjo administracinę teiseną dėl nedidelio viešosios tvarko pažeidimo. Už tai numatyta bauda nuo 30 iki 140 eurų. Įtariamasis dar nenustatytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E.

E. portretas
Jei tikėti istorija, vokiečių naciai negalėdavo dulkinti "žydelkų". Jie už tai būdavo baudžiami. Užtat rusų naciai dabar dulkina ne tik vienas kitą Ukrainos apkasuose (o kai kurie tamsesni "rusai' - ir asilus), bet dar ir kai kurių LT politikų bei piliečių "smegenis". Komentarai tai atspindi :)

idijotų vadui gauleiteriui

idijotų vadui gauleiteriui portretas
kruvinas nazi, gauleiteriai kokiom žydalkom per šiknas nepliauškino. Iš rū rin da vo ir į konclagerį.

tegul tik dziaugiasi

tegul tik dziaugiasi portretas
kad senai lervai dar kazkas demesi rodo
VISI KOMENTARAI 99

Galerijos

Daugiau straipsnių