Per plauką nuo tragedijos: už nužudymą kalėjęs palemoniškis vėl surengė išpuolį ir grasino naujais

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas leido suimti už nužudymą jau teistą 30-metį E. S., kuris savaitgalį ne tik smurtavo prieš buvusią savo sugyventinę, bet ir grasino, kad, jeigu ši negrįš pas jį, nužudyti ir ją, ir judviejų vaikus. Šį kartą E. S., tik pernai gruodį paleistas iš Pravieniškių kalėjimo, peiliu sužalojo tik naująjį savo buvusiosios sugyventinį, kuris vos mirtinai nenukraujavo.

Išgelbėjo pilietiškas asmuo

Pranešimu apie šiuos įvykius viename Palemono daugiabutyje, užregistruotus naktį iš penktadienio į šeštadienį, pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius tos paros kriminalus šalyje.

Apie juos sužinota vieno pilietiško asmens dėka, kuris, važiuodamas apie 1 val. nakties automobiliu Marių gatve, atkreipė dėmesį į vyrą, kuriam stipriai kraujavo ranka. Nelaimėlis tesugebėjo paaiškinti, kad buvo užpultas.

Pranešus apie tai Bendrajam pagalbos centrui, į Palemoną buvo pasiųsti greitosios medikai, kurie pasikvietė pagalbon policiją dėl mįslingų šio įvykio aplinkybių. Policijos pareigūnai nustatė, kad minėtas asmuo buvo sužalotas viename tos pačios Marių gatvės dviaukštyje – aptikta kraujo ir viename jo bute, ir koridoriuje. Buvo kruvina ir šio buto šeimininkė, kurios veide bei kakle taip pat buvo akivaizdžios patirto smurto žymės.

Vėliau ši moteris, prašydama policijos suteikti jai apsaugą, pasakojo, kad tąnakt pas ją atėjo buvęs sugyventis E. S., kurį ji pažinojo nuo vaikystės ir su kuriuo per keturis bendro gyvenimo metus ji susilaukė dviejų vaikų, ir pasinaudojęs, kad dabartinis jos sugyventinis išėjo parūkyti į balkoną, pradėjo prieš ją smurtauti – trenkė į galvą, spyrė, smaugė. Vėliau įrėmė peilį į pilvą, bandė įremti ir į kaklą. Šio išpuolio metu, anot moters, jai grasinta, kad, jeigu negrįš pas E. S., bus nužudyta ir ji, ir judviejų vaikai.

Asociatyvi Scanpix nuotr.

Bandė paversti vaikus skydu

Grasino susidorojimu, tiesa, tik buvusiai sugyventinei bei naujajam šios gyvenimo draugui, E. S. ir sulaikytas policijos. Esą, tai padarys, jeigu ne jis, tai – jo draugai.

O sulaikytas E. S. buvo tik po daugiau kaip po pusės paros – šeštadienį, apie 15 val., viename tos pačios Marių gatvės bendrabutyje. Jau po to, kai grumtynių metu jo peiliu sužalotas naujasis jo buvusiosios draugas buvo Kauno klinikose skubiai operuotas. Ir šios operacijos metu konstatuota, kad pažeista jo žasto arterija. Nors ikiteiminis tyrimas, kaip buvo pranešta policijos suvestinėje, buvo pradėtas dėl nesunkaus šio E. S. bendraamžio sveikatos sutrikdymo.

Pirmadienį po pietų buvo kreiptasi į Kauno apylinkės teismą dėl savaitgalį Kauno policijos areštinėje praleidusio E. S. suėmimo dviem mėnesiams. Šį prašymą nagrinėjusi teisėja Audronė Levinskienė jį tenkino pilnai. Nors, portalo kauno.diena.lt duomenimis, E. S., dalyvavęs šiame posėdyje nuotoliniu būdu – iš areštinės, ir bandė įrodinėti, kad esą buvo priverstas gintis. O savo vizitą apie 1 val. nakties į buvusios sugyventinės butą teisino tuo, kad atėjo aplankyti savo vaikų, kuriuos bandė paversti skydu – esą buvo šių pasiilgęs, nes jam neleidžiama su jais bendrauti.

Darė nusikaltimus ir už grotų

E. S. biografija – taip pat iškalbinga. 2009-aisiais, t.y. būdamas penkiolikos metų, jis jau teistas už nužudymą dėl chuliganiškų paskatų. Tačiau, atsižvelgiant į jauną amžių, buvo pasiųstas už grotų tik šešiems metams. O, atlikdamas šią bausmę Pravieniškių pataisos namuose, užsidirbo teistumą ir už seksualinį kito kalinio prievartavimą bei jo sveikatos sutrikdymą.

Šį nusikaltimą, už kurį E. S. buvo pridėti dar keturi metai įkalinimo, jis įvykdė su bendrininku minėtos įkalinimo įstaigos baudos izoliatoriuje. Viskas baigėsi tuo, kad galiausiai aukai į išangę buvo sugrūstas šluotos kotas. Nukentėjusiajam nusprendus netylėti, nors paprastai kaliniai, patyrę tokį smurtą, linkę tylėti, E. S. su bendrininku stojo prieš teismą, o jų auka dvi savaites gydytas ligoninėje, naudojant ne tik nuskauminamuosius, bet ir raminamuosius vaistus.

Nepaisant to, neatlikęs visos už minėtą nusikaltimą skirtos bausmės, kuri buvo subendrinta su dar neatlikta bausmės už nužudymą dalimi, E. S. po kurio laiko buvo lygtinai anksčiau laiko paleistas į laisvę. Tačiau vėliau sugrąžintas atgal už grotų, nes laisvėje jo atžvilgiu buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto prieš jau minėtą buvusią sugyventinę bei grasinimo šią nužudyti. Kaip teigia savaitgalio įvykiai, tokių planų E. S. nelinkęs atsisakyti ir atlikęs bausmę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
GRAŽINTI MIRTIES BAUSMĘ -- TRI BŪTI DANTIS UŽ DANTĮ , AKIS UŽ AKĮ , TADA BAIGSIS GASDINIMAI IR BANDITŲ IŠLAIKYMAS .

Stop valdžios savivalei

Stop valdžios savivalei portretas
Tik mirties bausmė.Bet korumpuota iki ausų valdžia bijo dėl savo kailio

Nieko sau

Nieko sau portretas
Du vaikai jau kitas sugyventinis pati irgi ne kas
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių