Po ilgai laukto sprendimo kilo klausimas: Kauno policija ėmė globoti piktybinius kelių chuliganus?

Kauno policija šiandien skyrė bausmę garsiai nuskambėjusio incidento pakaunėje, per kurį keturračiu taranuota Lapių miestelio prieigose esančio restorano vitrina bei sužalotas šios transporto priemonės keleivis, kaltininkui, kuris, kaip paaiškėjo, ne tik buvo neblaivus, bet ir neturėjo teisės vairuoti, nes ši iš jo už chuliganišką vairavimą jau buvo atimta. Tačiau atskleisti žiniasklaidai, kaip nubaustas šis piktybinis Kelių eismo taisyklių pažeidėjas, Kauno policijos atstovė atsisakė, motyvuodama tuo, kad jis – privatus asmuo. O visuomenės, kuri vis labiau tampa jo įkaite, teisė tai žinoti, vadinasi tėra antraeilis dalykas?

Per plauką nuo tragedijos

Kaip jau rašyta, šis neeilinis incidentas įvyko spalio 6-osios popietę ir, prieš atsitrenkdamas į restorano „Foxy“, įsikūrusio Kauno rajono Ginėnų kaime, vitriną, neblaivus šio keturračio ekipažas pralėkė pro viešojo transporto stotelę, kurioje būriavosi moksleiviai. O likus apie penkioms sekundėms iki šios transporto priemonės smūgio į vitriną pro tą vietą praėjo ir restorano padavėja. Be to, vos už pusantro metro nuo smūgio vietos sėdėjo klientai – moteris su aštuonmečiu berniuku.

Apie tai portalui kauno.diena.lt pasakojo šio restorano darbuotojai, patyrę tada nemažą šoką.

„Pravažiavęs nemažu greičiu pro ant kalno esančią stotelę, kurioje buvo vaikų, šis keturratis link mūsų, esančių nuokalnėje, lėkė, net nestabdydamas. Ir paskutiniu momentu, vengdamas susidūrimo su automobiliu, bandė šį nesėkmingai apvažiuoti. Tačiau viskas baigėsi labai stipriu smūgiu į mūsų vitriną“, – reziumavo pašnekovai.

Jie teigė, kad matė šį nutrūktgalvių ekipažą pirmą kartą. O keturračio vairuotojas dar bandė, palikęs ant žemės gulintį ir dejuojantį savo keleivį, iš įvykio vietos pabėgti. Tačiau vienas iš restorano darbuotojų atėmė iš jo keturračio raktelius.

Pašnekovai pasakojo ir, kad keturračio ekipažas buvo be šalmų. O jo keleivis, peržiūrėjus vaizdo įrašus, leidžiantis nutrūktgalvišku greičiu nuo kalno, buvo susikoncentravęs į rankoje turėtą alaus skardinę, pamiršęs, kad reikia ir už kažko laikytis.

Skaitytojo nuotr.

Pasekmės juntamos iki šiol

Restorano darbuotojams tada saugant keturračio vairuotoją iki policijos atvykimo, šis į sargų repliką, kad teks atsisveikinti su teisėmis, reagavo iškalbingai – jau jų nebeturi, nes pragėrė.

Tai akcentuota ir Lietuvos kelių policijos tarnybos tos paros suvestinių pranešime apie šį įvykį: „Spalio 6-ąją, apie 15.01 val., Kauno r., Ginėnų kaime, automobilių stovėjimo aikštelėje į pastato sieną atsitrenkė keturratis motociklas, vairuojamas tokios teisės neturinčio neblaivaus (1,48 prom.) 33 metų vyro. Nukentėjo su juo važiavęs neblaivus (1,55 prom.) 34 metų keleivis.“ 

Taranuoto restorano darbuotojus tada papiktino ir į įvykio vietą atvykusių policininkų elgesys. Pareiškę jiems užuojautą dėl sugadinto turto, pareigūnai išsivežė tik keturratį. Šio keleivį į gydymo įstaigą išvežė greitosios medikai. O likimo valiai paliktą įvykio kaltininką, kuris dar brovėsi į restoraną, reikalaudamas alaus, vėliau pasiėmė atvažiavęs draugas.

Restorano darbuotojai tada džiaugėsi, kad jų turtas – draustas. Nes, nors sugūrinti apie šeši kv. m jų nedūžtančios bei neperšaunamos vitrinos, teks keisti ją visą, nes sulaužytas ir vitrinos rėmas. O ji – trijų metrų aukščio bei šešių metrų pločio. Taigi, šie darbai kainuos daugiau kaip 30 tūkst. eurų. Be to, smūgio metu išjudintas ir salės parketas.

Paskambinus šio restorano telefonu ne per seniausiai, paaiškėjo, kad lig šiol sugūrinta vitrinos dalis tik apdengta ir tai menkai apsaugo nuo skersvėjų. O, kiek kainuos vitrinos pakeitimo darbai, neaišku iki šiol. Be to, atliekant šiuos darbus, teks priverstinai užsidaryti, dėl ko restoranas planuoja pateikti dėl to šio įvykio kaltininkui ieškinį.

Negali ar nenori?

Kauno policijos sprendimas dėl šio neeilinio incidento užtruko, nes, anot jos atstovės, laukta išvados dėl keturračio keleivio sužalojimo.

Galiausiai jos sulaukus ir paaiškėjus, kad keleiviui konstatuotas nežymus sveikatos sutrikdymas, pradėta administracinė teisena pagal tris Administracinių nusižengimų kodekso straipsnius, nes paaiškėjo, kad pavasario pabaigoje iš keturračio vairuotojo, kuris, kaip ir jo keleivis, – vietiniai – iš Lapių miestelio, už chuliganišką vairavimą vieneriems metams buvo atimta teisė vairuoti. O neturėdamas šios, jis dar vairavo keturratį ir neblaivus. Tiesa, galutiniame variante liko 1,45 promilės, nes paprastai baudžiama už mažesnį promilių kiekį, užfiksuotą du kart pučiant į alkoholio matuoklį.

Viskas baigėsi labai stipriu smūgiu į mūsų vitriną.

Be to, nustatyta, kad tokio Kelių eismo taisyklių pažeidėjo vairuotas keturratis buvo ne tik neįregistruotas nustatyta tvarka, bet ir neapdraustas civilinės atsakomybės draudimu bei be privalomos techninės apžiūros.

Už sunkiausią iš išvardytų administracinių nusižengimų – nežymų sveikatos sutrikdymą, sukeltą Kelių eismo taisykles pažeidusio neblaivaus vairuotojo, grėsė bauda nuo 1200 iki 1500 eurų ir teisės vairuoti nuo trejų iki penkerių metų atėmimas bei galimas keturračio konfiskavimas.

Kokią bausmę skirti keturračio vairuotojui, šiandien sprendė Kauno policijos Administracinių nusižengimų bylų nagrinėjimo skyrius. Tačiau Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė po šio posėdžio portalui kauno.diena.lt pareiškė, kad atskleisti kolegų sprendimo neturi teisės, nes šis pažeidėjas yra neviešas asmuo, todėl suteikti apie jį informacijos tretiesiems asmenims policija negali. Taip teigdama, ji tikino, kad vadovaujasi Asmens duomenų apsaugos įstatymu. O pasiteiravus, kodėl apie kitus panašius nusikaltėlius bei pažeidėjus informacija lig šiol buvo teikiama, atsakė, kad tai buvo nesusipratimas ir policijos klaida. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Bliat salis! Gaidziukai issikalineja,o vistiek skiriamos minimalios bausmes. Normalioj valstybej pasedet ant laktos tokiems tektu,o cia vos ne glostomi isgamos! Fuuuui!

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Policijos atstovė by ...nuo piršto skiria ar ne ,ar jai jokio skirtumo .Visi kurie pažeidžia įstatymus praranda, bet kokias teisias, kad būtų neviešinamas.tokie išsišokeliai turi būti visiems žinomi ,nes dabar atvirkščiai tokie daugiau teisių turi nei paprasti įstatymų besilaikantys piliečiai.

VILNIUS

VILNIUS portretas
Jokio gailesčio tokiems žudikams. Sodinti už grotų!
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių