Prokuroras: nepaisant įsitikinimų, visi yra lygūs prieš įstatymą

  • Teksto dydis:

Kauno apylinkės teismas nusprendė, kad tris savo vaikus iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pagrobę ir neteisėtai į Baltarusiją bandę išvežti Mindaugas ir Inga Vilčinskai bus suimti: tėvas už grotų praleis mėnesį, motina – devynias dienas.

Tėvai, bėgdami nuo policijos, įklimpo pelkėje, ten buvo sulaikyti, pristatyti į policiją. Vaikai buvo apžiūrėti medikų, po to grąžinti į globos įstaigą.

Pasak teisėsaugos, Vilčinskai pripažino norėję vaikus išsivežti į Baltarusiją. Sakė nematantys kito kelio, bei tikina, kad bandys vaikus susigrąžinti ir laikysis visų įstatymų. Abiejų tėvų pozicija pasikeitė, nors jie save vadina suverenais, o tai bendruomenė, kurie nesilaiko jokių įstatymų, nepripažįsta Lietuvos pilietybės. Jie save laiko pasaulio piliečiais. Įdomu, kad, kai reikėjo pašalpų, jie tada jau kreipėsi į Lietuvos valstybę.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Tėvai kreipėsi dėl pašalpų, jie gyveno valstybės suteiktame būste, už kurį nieko nemokėjo. Taip pat vengė specialistų vizitų, nebendravo su ugdymo įstaigų personalu, su specialistais, kurie turėjo suteikti pagalbą šeimai. Vaikams nebuvo sudarytos jokios sąlygos socializuotis, o tėvų valdžia buvo naudojama priešingai vaikų interesams.

Visuomenė vis klausia, kodėl vaikai neauga su tėvais, visuomenei pateikiama sausa informacija apie situaciją. Tačiau smulkesnės informacijos institucijos negali pateikti dėl duomenų apsaugos. Bet institucijos tikina, kad priežastis buvo ir šis atvejis tikrai buvo kraštutinis. Teismo sprendimu teko paimti vaikus iš tėvų.

M. Vilčinskas gerai žinomas policijai dėl kriminalinių nusikaltimų, bent keli yra tikrai fiksuoti. Įdomi detalė – pranešama, jog M. Vilčinskas vienu metu netgi sėdėjo vienoje, toje pačioje kameroje su Kauno nusikalstamo pasaulio lyderiu Henriku Daktaru. Buvo teistas dėl turtinių nusikaltimų, yra bandęs vieną kartą neteisėtai kirsti Lietuvos – Baltarusijos sieną.

Mindaugas Vilčinskas (T. Biliūno/BNS, Laimio Steponavičiaus nuotr.)

„Iš esmės yra vienas ikiteisminis tyrimas, kuris atliekamas bendrai. Jie yra įtariami vaikų pagrobimu, o kitas ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl pasikėsinimo neteisėtai kirsti Lietuvos sieną į Baltarusijos pusę. Yra vienas ikiteisminis tyrimas dėl dviejų nusikalstamų veiklų. Noriu pasakyti, kad nepriklausomai nuo jų įsitikinimų, visi yra lygūs prieš įstatymą“, – teigė prokuroras Darius Valkavičius.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Prokurore kur skaitei toki isakima juk stalino laikais dar skaityti nemokėjai gal tavo tėveliai tave pamoke i sibira kaip trėmė šeimas vaikus atiminėjo pasiklausk pas rabina tau patvirtins STALINO LAIKAIS vaikus atiminėjo Odabar kas priėmė toki istatyma seimo pedofilai Ir Vilčinskai ir ta nusižudžiusi mama yra dori protingi nuostabus tėvai savo vaikam ir puikus lietuvos piliečiai auginantis lietuvai lietuvaičius

scenos apšvietėjas

scenos apšvietėjas portretas
Aha,prieš įstatymą visi lygus,bet lygesniems tie patys įstatymai kažkodėl nuolaidžiauja .Jiems galimi žemių skraidinimai,plotų už vieną jaurą įsigijimai,pensijų fondų naudojimai savo verslo plėtimui ir t.t.Jie savojo ego tenkinimui gali daryt milijoninius nuostolius valstybei,teistis su mirusiais arba meluot apie savo praeities darbelius ir priklausomybes kokioms tai buvusioms tarnyboms.Ir už tai nieko,išskyrus suteikiamus įvairius laipsnius,apdovanojimus ir gaunamas lengvatas su patarnavimus.Tegyvuoja Lietuvos įstatymai,patys humaniškiausi ir demokratiškiausi šioje ašarų pakalnėje!

Heinz Guderian

Heinz Guderian portretas
Pagal barzdelę tao labai panašus į "geležinį Feliksą" - Dzeržinskį, jei kam reikia primint. Kitaip sakant Felikso Edmundovičiaus reinkarnacija
VISI KOMENTARAI 56

Galerijos

Daugiau straipsnių