Rasti iš globos namų Kaune tėvų pagrobti vaikai: paieškos nuvedė iki Baltarusijos pasienio

  • Teksto dydis:

Lietuvoje buvo surasti trys 5, 7 ir 9 metų amžiaus vaikai, kuriuos prieš kelias savaites galimai savavališkai iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ pasiėmė tėvai, antradienį pranešė LNK Žinios. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šiandien visa ši šeima buvo sulaikyta prie Lietuvos ir Baltarusijos pasienio.

Anot LNK, informaciją apie vaikų ir tėvų sulaikymą patvirtino policijos generalinis komisaras Renatas Požėla ir Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos direktorė Ilma Skuodienė.

„Aš tiktai galiu pasakyti, kad vaikai buvo rasti, mano kolegos vyksta į vietą, tuoj bus vietoje, gausiu išsamesnę informaciją“, – sakė ji.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, per artimiausias dvi paras ketinama kreiptis į teismą dėl vaikų pagrobimu įtariamų sutuoktinių 40-metės Ingos ir 42-ejų Mindaugo Vilčinskų suėmimo. O vaikai bus perduoti laikiniesiems globėjams. Kaip portalui kauno.diena.lt teigė šaltinis teisėsaugoje,  su rastais vaikais – viskas gerai. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Prieš dvi savaites labai plačiai nuskambėjo žinia apie tai, kad tėvai I. ir M. Vilčinskai iš globos įstaigos „Pastogė“ savavališkai paėmė savo tris vaikus. Tėvams buvo apribotos tėvystės teisės, nes vaikai nebuvo lavinami, nebuvo leidžiami į mokyklą, nebuvo rūpinimąsi jų sveikata ir tie trys mažamečiai neturėjo jokių asmens dokumentų. Šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

Per susitikimą, kuris buvo iš anksto suplanuotas, tėvai juos tiesiog išsivežė ir nebegrąžino atgal į vaikų gerovės centrą. Nustūmė gerovės centro darbuotoją ir išsivežė nežinoma kryptimi. Beje, mikroautobusas vėliau buvo rastas Tytuvėnuose, Kelmės raj.

Kauno policijos nuotr.

Patys tėvai save priskiria prie suverenų bendruomenės. Tai tokia bendruomenė, kuri nepripažįsta Lietuvos, ir ne tik Lietuvos, įstatymų, nesilaiko tų įstatymų, jie atsisakė pilietybės ir panašiai.

Kelias savaitės vyko labai intensyvios vaikų ir tėvų paieškos. Kaip sakė Policijos generalinis komisaras, Lietuva neapsiriboja. Buvo svarstyta, kad vaikai netgi išvežti į Vokietiją. Buvo bendradarbiaujama, kaip pareigūnai teigė, ir su kolegomis iš užsienio. Vis dėlto gan keistai baigėsi ši istorija, nes paaiškėjo, kad vaikai visą tą laiką buvo Lietuvoje. Čia jie šiandien ir buvo surasti.

Tėvams už mažamečių pagrobimą gresia kalėjimas iki dvejų metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Ar nematot kaip ginami iškrypėliai šitiel laiko tas iškrypėlis rodomas kuriam nosi sugurino žmogus kaip kunigėlis teisinamas kur pedofilas bartaška pišės ir čmilos perspėtas paslėptas o kiek purvo per viena diena pripylė ant to doro vaikučiu tėvo ir mamos o vaikučiai i doru šeimos vaiku geta uždaryti kasdien verkia savo tėveliu

Tam šiukšlei pedofilui GAILA

Tam šiukšlei pedofilui GAILA    portretas
Puikus protaujantis tėvas Mama gyditoja Baikit išgamos šmeižti tėvus Jei visi tėvai būtu tokie protingi lietuvos vaikus negrobtu pedofilai Neleistu ju luošinti pagal storošo programa

to tt

to  tt portretas
Lauk tave tt pedofile iš lietuvos
VISI KOMENTARAI 69

Galerijos

Daugiau straipsnių